visgraat vloer

Alles wat je moet weten over de visgraat vloer!

De vloer van je slaapkamer is dringend toe aan vernieuwing, je bent de ondergrond van je woonkamer na al die jaren beu of je wil de eetkamer in een uniek design steken. Kortom, de vloer van je woning mag in een nieuw en bijzonder jasje. Een visgraat vloer past volledig in dat plaatje! Hierin heb je zelfs de keuze tussen PVC visgraat, houten visgraat of visgraat laminaat.

Visgraat laminaat: maar wat is dat nu?

Visgraat laminaat is een vloer waarbij korte plankjes haaks op elkaar geplaatst worden in een V-patroon. En ja hoor, dat patroon lijkt op een… visgraat! Het wordt ook wel omschreven als een zigzag motief.

Oorsprong van het visgraatpatroon

De eerste visgraatpatronen zien we jaren geleden al opduiken. Zo gebruikte de eeuwenoude Merimdecultuur de decoratie in hun aardewerk. Gaandeweg vond de vis zijn weg in een oceaan aan artistieke vormen en ontwerpen. Ook vandaag is het een niet weg te denken trend. Zowel vloer-, wand- en plafondpanelen leg je eenvoudig in visgraatmotief en geven je woning een authentieke sfeer. Bovendien kan je tussen verschillende soorten materialen kiezen. Zo kan je gaan voor een houten visgraat vloer, een watervaste pvc visgraat vloer of laminaat visgraat. Afhankelijk van de ruimte en de gebruik intensiteit monteer je het passende materiaal.

De charme van visgraat vloer

Verwarm tijdens koude wintermaanden jouw voeten met visgraat vloer dankzij zijn warme look en feel, knusse aankleding, maar vooral omdat ze compatibel zijn met vloerverwarming. Wil je graag meer weten over laminaat of parket in combinatie met vloerverwarming? Check dan onze blog en bekijk hier de producten.

In ons assortiment vind je verschillende visgraat vloeren. De visgraat laminaatvloeren van Villeroy & Boch Heritage zijn verkrijgbaar in 4 kleurtinten:

Harmony Oak – Harmony Oak Beige – Harmony Oak Grey – Cersai

Villeroy & Boch zet al eeuwenlang de standaard - hoogwaardig authentiek laminaat. Geïnspireerd door de mooiste voorbeelden uit de natuur: de kleine nerven en patronen van hout in hun perfecte imperfectie, maar ook betonlook vind je terug in hun assortiment.

Wil je graag een visgraat vloer in je keuken of zelfs badkamer? Het kan! Onze watervaste SPC en PVC visgraat vloeren zijn ideaal voor in natte ruimtes. Dankzij de SPC kern en de vinyl toplaag zijn ze volledig bestand tegen water. In ons assortiment vind je de Vinyluxe Herringbone in 4 decors:, Birmingham, Newcasle, Oxford en Leeds.

Een visgraatpatroon met gevoel!

Onvermijdelijk herinneren de panelen, die in een hoek van 90° zijn gerangschikt,  aan  de  gouden  eeuw  van  Weense  cafés,  Italiaanse  operahuizen  en  klassieke  theaters,  zonder  de  moderniteit  van  het  interieur aan te tasten.

De solide vloeren bestaande uit HDF of SPC vinyl kan je voor verschillende kamerruimtes benutten: zoals woonkamer, slaapkamer, zolder, hal, keuken, living – commercieel gebruik is ook perfect mogelijk!

Zelf visgraat vloer leggen?

Deze prachtstaaltjes van vloeren mét V4-groef worden gebruikelijk door een professionele legger geplaatst. Dankzij de gebruiksvriendelijk kliksystemen kan je dat nu ook gemakkelijk zelf! Zo leg je de vloer zwevend (met de Secura LVT Click Smart ondervloer) of volvlaks verlijmd.

Let op! Er bestaan zowel linker als rechter planken. Het verschil wordt aangegeven met A + B. Bekijk het plaatsingsfilmpje, vol met handige tips & tricks.

Kosten visgraat vloer

Welk materiaal je kiest, de oppervlakte van je ruimte en werkuren bepalen het kostenplaatje van je visgraat vloer. Doordat je bij visgraat panelen meer snijverlies moet rekenen, zal je meer panelen moeten bestellen, maar dankzij de handige klikverbinding monteer je de panelen eenvoudig zelf. Hierdoor spaar je heel wat kosten aan werkuren uit. Daarnaast is SPC visgraat vloer een stuk goedkoper dan houten visgraat vloeren, waardoor je hierop weer wat centjes bespaart. Een visgraat vloer kost dus geen fortuin en is budgetvriendelijk. Bovendien geniet je regelmatig van leuke acties en aanbiedingen op laminaat.nl!

Visgraatvloer? Wat nu?

Maak jouw gouden zet! Breng een bezoekje aan de toonzaal van onze leverancier en ervaar hetzelfde gevoel!

Geniet je liever van op afstand? Dat is perfect mogelijk!
Alle aangeboden vloeren zijn verkrijgbaar in kleine proefstalen, die je per post zal ontvangen.

Heb je nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl