gevelbekleding

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie

Het renoveren van de gevel staat meestal niet bovenaan het takenlijstje en vaak wordt de voorkeur gegeven aan het interieur van de woning. Jammer, want de gevel is natuurlijk het visitekaartje van je huis én het beschermt de binnenkant tegen tocht en koude. Een duurzame gevelrenovatie is daarom zeker een must wanneer je woning al enkele jaren oud is.

Verschillende soorten gevelrenovatie

Er zijn heel wat verschillende manieren om je gevel te renoveren. In eerste instantie is het belangrijk om de buitenkant van je woning een stevige schoonmaakbeurt te geven. Na jaren van weer en wind, blijft er heel wat vuil achter op de wand, vensterbanken en ramen. Spuit de stenen af met een hogedrukreiniger en laat met water, zeep en zeemvel je vensterbanken en ramen terug blinken. Controleer de gevel hierna op scheuren en afgebrokkelde stukken en vervang het voegwerk. Zijn sommige stenen te hard beschadigd, vervang ze dan door nieuwe om ernstigere schade in de toekomst te vermijden. Blijven er nog scheurtjes of gaten in het voegwerk achter, kan dit leiden tot tocht, lekkage en vochtproblemen.


Duurzame gevelrenovatie

Helaas is het helemaal niet zo gemakkelijk om stenen te verwijderen en te vervangen door nieuwe exemplaren. Bovendien loop je hiermee het risico dat ze terug beschadigd worden of dat andere stenen het niet veel later begeven. In dit geval is het interessant om te kiezen voor kunststof gevelrenovatie. Dit is de meest duurzame manier van gevelrenovatie, het gaat lang mee en is erg gemakkelijk in onderhoud. Bovendien heb je veel keuze in kleur en kun je het gemakkelijk zelf plaatsen. Zo kan je kiezen voor duurzame HDM gevelbekleding met een modern mat oppervlak met houtstructuur in groen, antraciet, licht grijs en gebroken wit.

Bovendien resulteert een goede gevelrenovatie in een stralend aanzicht van je woning en verhoogt het, het wooncomfort dankzij de verbeterde isolatie. Gemakkelijk zelf uw gevel renoveren

Ga eenvoudig zelf aan de slag met de kunststof gevelbekleding van HDM: installeer de panelen op een lattenwerk en voorzie hierbij voldoende ventilatie achter de panelen. Zo zorg je voor een optimale luchtcirculatie en houd je het ongedierte uit de spouw. De panelen zijn zo ontworpen dat je ze snel en handig zelf kan gebruiken om je gevel te renoveren. Meer weten? Lees dan onze blog ‘nieuwe gevelbekleding plaatsen doe je zo’.

Bovendien vraagt de PVC gevelbekleding van HDM weinig onderhoud en gaan ze erg lang mee. Zo is een nieuwe gevelrenovatie niet snel terug aan de orde. Neem een kijkje in ons assortiment!

Vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl