Dimensionele stabiliteit

Komt jouw vloer bol te staan? Of zie je allemaal kleine puntjes op je vloer? Dan beschikt jouw vloer niet over de eigenschap: dimensionele stabiliteit. Lees zeker verder want wij leggen jou met plezier uit wat dimensionele stabiliteit is.

Wat is dimensionele stabiliteit?

 Dimensionele … wat? Dimensionele stabiliteit of maatvastheid genoemd is de weerstand tegen veranderingen in de afmetingen onder invloeden als trek en vocht. Het is een eigenschap van een laminaatpaneel om de ware afmetingen te behouden, ondanks de omgevingsveranderingen van temperatuur en vochtigheid. Dimensionele stabiliteit gaat ook over slag- en indrukbestendigheid. Als je iets laat vallen op je vloer of je wandelt met hakschoenen over de vloer dan heb je geen schade of deuken. Waardoor deze factor zeer belangrijk is in drukbelopen ruimtes, zoals de inkomhal, badkamer, keuken en woonkamer.

Dimensionele stabiliteit bij Laminaat.nl

De Aqua-Step panelen hebben als eigenschap dimensionele stabiliteit. De SPC panelen hebben dankzij hun robuuste kern en high-tech toplaag een erg goede maatvastheid. De rigide kern van de panelen zorgen ervoor dat het slag- en indrukbestendig is, geschikt om in heel je huis te leggen. De platen werken nauwelijks mee. Zo krimpen de panelen niet bij grote temperatuurswisselingen. Of je vloer komt niet bol te staan door vocht.

Een extra tip voor jou:

Laat je panelen (laminaat, hout of SPC) altijd 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd word. Zo wennen de panelen aan het klimaat in de kamer en passen ze zich aan voordat ze gelegd worden.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

 info@laminaat.nl