doe-het-zelf tips

Ontdek 5 handige doe-het-zelf tips

Ben je aan het verbouwen? Heb je nood aan een paar handige doe-het-zelf tips? Is klussen jouw hobby en ga je graag zelfstandig aan het werk? Dan ben jij op het juiste adres. Wij geven jou de 5 handigste doe-het-zelf tips die je zeker en vast gaan helpen bij het klussen.

Tip 1 voorbereiding! Voorbereiding! Voorbereiding!

Wanneer je van plan bent om een klus uit te voeren, besteed dan eerst voldoende tijd aan het maken van een goede voorbereiding. Een grote of kleine klus breng je best vooraf in kaart. Wanneer je een klus niet voorbereidt kan het zijn dat je doorheen het klussen problemen tegenkomt. Zo kan je bijvoorbeeld een belangrijk item vergeten dat je nodig hebt, heb je de lengte misschien niet goed afgemeten of bestelde je niet genoeg panelen waardoor je niet verder kan werken. Zorg ervoor dat je de juiste materialen hebt en ook een goede werkomgeving.

Tip 2 boren in tegels zonder de tegel te beschadigen


Wanneer je graag iets wil ophangen aan een betegelde muur gebruik je best afplakband. Plak het afplakband in een kruis op de plek waar je wil boren. Zorg ervoor dat je in het midden van het kruis boort. Zo blijft je boor op zijn plaats en beschadig je je mooie tegels niet.Tip 3 zelf een vloer leggen

Ben je van plan om een andere vloer te leggen en ga je het liefst zelfstandig aan de slag? Neem dan zeker een kijkje op Laminaat.nl! In ons assortiment hebben wij verschillende soorten vloeren: waterbestendige, charmante en praktische vloeren. Met ons handig kliksysteem aan de lange zijden van het paneel en de Fall-down verbinding aan de korte zijden kan je deze vloeren gemakkelijk zwevend of verlijmd leggen. Onze Aqua-Step panelen en tegels leg je zelfs over een bestaande vloer heen. Zo hoef je de vloer niet uit te breken en bespaar je heel wat tijd.
Tip 4 acclimatiseren

Jullie denken waarschijnlijk wat is acclimatiseren? Wel, acclimatiseren is logischerwijs het aanpassen aan een ander klimaat. Wanneer je laminaat hebt gekocht, dien je deze panelen eerst een paar uur te laten acclimatiseren. Doe dit voor ongeveer 48 uur in de kamer waar de panelen komen te liggen. Zo past het laminaat zich aan, aan de kamertemperatuur.

Tip 5 gebruik de juiste ondervloer

Wanneer je een nieuwe vloer legt, is het belangrijk dat je de juiste ondervloer gebruikt. Heb je vloerverwarming dan moet je gaan voor een ondervloer die geschikt is voor vloerwarming. Wil je liever dat je vloer geluiddempend is dan heb je een goede geluiddempende ondervloer vloer nodig. Lees daarom onze blog ‘Hoe kies ik de juiste ondervloer?’

Heb je toch nog vragen over bepaalde vloeren of ondervloeren? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze klantenservice!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl