SPC vloer leggen: dat doe je zo

spc vloer leggen
Ben je druk aan het zoeken in onze webshop, kom je in een keer de panelen van je dromen tegen. Namelijk een superleuke SPC vloer, maar nu komt de volgende vraag, ‘allemaal wel leuk en wel, maar hoe ga ik deze in mijn huis kunnen leggen?’ Geen probleem! In deze blog maken we je zo wegwijs hoe je een SPC vloer moet leggen. Zelfs voor de mensen die deze al in huis hebben. Leg de hamer en werkgerij even aan de kant, lees deze blog en maak dé perfecte start van je project!

SPC vloeren leggen


Stap 1: koop een SPC vloer die bij je huis past, bij Laminaat.nl, bieden we kwaliteitsvolle panelen aan tegen een scherpe prijs. Klik hier en ontdek ze zelf!


Stap 2: Aqua click Tiles maar ook Vinyluxe panelen kunnen zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Benieuwd hoe dit gaat? Blijf dan zeker verder lezen 😉
Opgelet: controleer even of de vloer egaal is en geen oneffenheden van meer dan 3 millimeter heeft. Indien dat wel het geval is, dien je de vloer eerst te egaliseren. Bovendien is het gebruik van een ondervloer zeker aan te raden. Zo is je SPC vloer extra goed geïsoleerd en geluid reducerend. Ook worden kleine oneffenheden van minder dan 3 millimeter weggewerkt met een ondervloer.

Stap 3: De korte zijde van het paneel heeft een ‘fall down’ verbinding. Gebruik deze verbinding om de panelen aan elkaar te monteren. Vervolgens klop je deze aan met een slagblokje of een kunststof hamer.  

De lange zijde heeft een klikverbinding. Leg de panelen even goed totdat je een klikje hoort, dan weet je dat het in orde is.
Jouw stappenplan om SPC vloeren te verlijmen

Wil je de tegels liever verlijmen? Geen probleem, ook dit gaat bij de onze panelen. In de badkamer raden we zelfs aan om de vloer altijd te verlijmen. Dit door de hoge vochtigheidsgraad en temperatuurverschillen. Zo krijgt de SPC vloer geen kans om te hard te werken waardoor er water in de naden kan kruipen.

Stap 1: Als je de panelen verlijmt is het belangrijk om de ondergrond en de achterzijde van de tegels te ontvetten.

Stap 2: Breng Aqua-Step polymeerlijm aan op de ondergrond met een lijmkam. Vervolgens plaats je de tegel en druk je deze 5 seconden goed aan. Indien je de tegels/panelen kleiner wilt maken, kan je deze insnijden met een stanleymes om ze daarna te breken.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl

SPC vloer voor een perfect resultaat

Wanneer je dit voor heel de ruimte doet, kan je zo van een onafgewerkte, oude ruimte een spiksplinternieuwe plek maken. Want geef toe, een mooi afgewerkte badkamer, keuken of woonkamer heeft invloed op je humeur 😉
Bekijk onze montage video’s en zie hoe je stap voor stap aan de slag gaat! Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!