slijtlaag

Wat is een stevige slijtlaag?

Je bureaustoel die door de kamer rolt, je huisdier die binnenstormt en zijn nagels in de vloer zet of je laat een glas de grond op kletteren. Het zijn maar enkele gevallen waarin een goede slijtlaag een belangrijke rol speelt. Deze laag zorgt ervoor dat je mooie laminaat, vinyl of houten vloer beschermd is tegen (intens) huishoudelijk of commercieel gebruik.

Wat is een slijtlaag?

Wanneer je naar je vloer kijkt, merk je de slijtlaag niet snel op. Ze is namelijk transparant en toont het mooie decor van je vloer. Bovendien is de laag vaak aangepast aan de embossing van het houtpatroon en volgt het dus de nerven. Toch is deze onzichtbare laag een belangrijk deel van je vloer want het beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken. Hoe intenser het gebruik van de vloer, hoe groter de kans op slijtage. De vloer van je slaapkamer beloop je meestal enkel op kousen of blote voeten terwijl de hal en keuken heel wat meer te verduren krijgen. Daarom voorzie je best een stevigere slijtlaag in deze intensief belopen kamers.

Welke verschillende slijtlagen zijn er?

Om een duidelijk overzicht te geven, werden de verschillende slijtlagen opgedeeld onder enkele codes:
AC3/31 Slaapkamers en kamers met middelmatig beloop
AC4/32 Leefruimtes en kamers met intensief beloop
AC5/33 Leefruimtes en kamers met zeer intensief beloop
AC6/34 Commercieel gebruik

Alle laminaatvloeren op laminaat.nl voldoen aan AC4/32 of meer. Zo zijn ze geschikt voor intens huishoudelijk gebruik en algemeen commercieel gebruik. Ideaal dus voor in jouw woning of op kantoor. Ook onze SPC vinyl vloeren voldoen aan deze waarden. Zo zijn de Aqua Click Tiles en Vinyluxe Plank vloeren geschikt voor intens huishoudelijk gebruik en licht commercieel gebruik. De Vinyluxe Herrinbone en Vinyluxe Supreme vloeren zijn ideaal voor intens commercieel en intens huishoudelijk gebruik.

Verschil in slijtlaag bij laminaat en SPC vinyl

Hoewel al onze vloeren beschikken over een stevige slijtlaag, wil dat niet zeggen dat die laag even dik is en uit hetzelfde materiaal bestaat. Zo verschillen de slijtlagen bij laminaat en SPC / rigid vinyl vloeren. Standaard ligt de dikte van een SPC vinyl vloer tussen 0.15 mm en 0.70 mm. Bij laminaatvloeren begint dat vanaf 0.30 mm.
De slijtlaag van een SPC vinyl vloer is taai en iets steviger dan de slijtlaag van een laminaatvloer. Zo bestaat de laag uit een verzegelde high-tech vinyl topcoating die optimaal beschermt tegen krassen, slijtage en vlekken. De laag van de Vinyluxe Plank en Aqua Click Tiles is 0.30 mm, die van de Vinyluxe Herringbone en Vinyluxe Supreme telt 0.50 mm. De dikte van onze laminaatvloeren beginnen bij 0.30 mm. Al onze slijtlagen voldoen dus ruim aan de sterkte die ervoor zorgt dat jij op lange termijn kan genieten van je vloer.

Vragen

Heb je nog een vraag over de slijtlaag of ontvang je graag advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl