Welke vloer kies jij voor de bovenverdieping?

Welke vloer kies jij voor de bovenverdieping? Een vraag die bij veel mensen opkomt wanneer ze hun huis gaan inrichten of renoveren. En terecht, want de keuze van de vloer is niet alleen essentieel voor de uitstraling en sfeer van een ruimte, maar ook de praktische kant is belangrijk. Zoals geluiddempend, watervast in de badkamer, krasbestendig, ect. Hier gaan we het specifiek hebben over de bovenverdieping en welke vloeren hier geschikt voor zijn.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je precies verwacht van de vloer op de bovenverdieping. Gebruik je de ruimte intensief, zoals een speelkamer voor de kinderen, of is het meer een rustige ruimte zoals een slaapkamer? Voor de bovenverdieping zijn er in ieder geval meer opties dan voor de benedenverdieping, omdat de vloer minder intensief wordt belast.

Een SPC vloer voor de bovenverdieping: ideaal voor kinderkamers!

Een SPC vloer is een goede keuze voor de bovenverdieping vanwege verschillende redenen. Ten eerste is SPC zeer duurzaam en slijtvast, waardoor het lang meegaat en minder snel beschadigt bij intensief gebruik. Daarnaast is een SPC vloer waterbestendig, ideaal voor in de badkamer op de bovenverdieping. Bovendien is de vloer geluiddempend, waardoor het geluid van de bovenverdieping minder goed doordringt naar de ruimtes eronder. Tot slot is een SPC vloer makkelijk in onderhoud, dit maakt het een goede keuze voor de kinderkamers op de bovenverdieping. Lees ook zeker de blog: 'De 10 leukste ideeën voor een kinderkamer'.

PVC vloeren bovenverdieping: perfect voor in de badkamer

Een tweede optie is de PVC vloer. Deze vloer is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. PVC vloeren voor de bovenverdieping zijn waterbestendig en daardoor ideaal in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in tal van decors, zoals hout of beton, en zijn zachter dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsen en betaalbaarder dan bijvoorbeeld houten vloeren. Zowel SPC als PVC zijn waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden, maar als het gaat om duurzaamheid en slijtvastheid is een SPC vloer over het algemeen een betere keuze.

Laminaat als vloer voor de bovenverdieping

Laminaat is een aantrekkelijke keuze voor slaapkamers vanwege de betaalbaarheid, duurzaamheid, variatie in designs en gemak in onderhoud. Hoewel de vloer minder zacht is dan tapijt, kunnen vloerkleden gebruikt worden gebruikt om het comfort te verhogen. Met laminaat geniet je van een mooie en praktische slaapkameromgeving. Lees ook zeker: ‘Slaapkamer inrichten doe je met deze vloer’.

Tapijt: een zachte en comfortabele vloer voor de bovenverdieping

Een veel gekozen optie als vloer voor de bovenverdieping is tapijt. Het voelt zacht en comfortabel aan en is verkrijgbaar in tal van kleuren en patronen. Tapijt heeft daarnaast geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het de akoestiek in de ruimte verbetert. Helaas is tapijt minder duurzaam en moeilijker te onderhouden en schoon te houden.

Wat maakt een SPC vloer geschikter voor de bovenverdieping dan een PVC vloer?

Een SPC vloer is geschikter voor de bovenverdieping dan een PVC vloer vanwege de hogere stevigheid en stijfheid, wat resulteert in een hogere slijtvastheid en stootbestendigheid, en dus een langere levensduur van de vloer. Bovendien zijn SPC vloeren dunner dan PVC vloeren, waardoor ze ideaal zijn voor renovaties. Tot slot zijn SPC vloeren 100% waterbestendig en daarmee ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Voor welke vloer ga jij op de bovenverdieping?

Het is belangrijk om goed na te denken over de vloerkeuze op de bovenverdieping vanwege de volgende redenen: functionaliteit (passend bij de specifieke ruimtes), duurzaamheid (bestand tegen intensief gebruik), esthetiek (complementair aan de interieurstijl), comfort (aangenaam om op te lopen) en geluidsisolatie (om geluidsoverdracht te beperken). Door zorgvuldig te overwegen, kun je een vloer selecteren die aan al deze aspecten voldoen. Denk dus goed na over wat je wilt en verwacht van de vloer voor de bovenverdieping, ongeacht welke keuze je maakt. Het is tenslotte de plek waar je elke dag thuiskomt en wilt ontspannen.


Een greep uit onze vloeren voor de bovenverdieping

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl