Zo kleed je je interieur warm aan

“Winter’s coming!” In de winter maak je het graag lekker gezellig en warm in huis. Maar die warmte maak je niet alleen door de verwarming hoger te zetten. Een warm gevoel ervaar je ook met de aankleding van je interieur. Wil je graag weten hoe je je interieur warm aankleedt in de winter? Lees dan zeker verder en ontdek enkele handige tips.

Sfeerverlichting

Verlichting heeft een belangrijke rol in het maken van warmte in een kamer. Echter wordt het effect vaak onderschat. Nu met de feestdagen om de hoek ervaar je automatisch een warm gevoel in huis. Als je je interieur nog warmer en gezelliger wilt maken, gebruik je best sfeerverlichting, zoals spots of romantische luchters. De kleur van het licht speelt ook een rol. Fel licht brengt meer moderniteit in een kamer, terwijl zacht licht zorgt voor warmte.

Gebruik hout

Hout straalt warmte en gezelligheid uit en wordt geassocieerd met rust en comfort. Zacht hout of grover hout? In ons assortiment kan je houtlook vloeren, alsook echte hout vloeren terugvinden. Ook hebben wij houten wandpanelen, genaamd Farmwood. Deze panelen zijn gemaakt van massief grenenhout.

Sinds kort hebben wij een nieuw assortiment toegevoegd aan onze wand- en plafondpanelen: Avanti Acoustic. Deze panelen zijn de oplossing voor de akoestiek, alsook de warmte in een ruimte.

Geuren

Geuren kan je associëren met bepaalde momenten of gebeurtenissen in je leven. Zo kan je bijvoorbeeld een geurkaars of geurstokjes in huis halen die jou doen denken aan warmte en gezelligheid.
Ben je op zoek naar een winters geurtje? Kaneel, kaneelappel en spiced vanille zijn ideale geurtjes voor in de winter.

Warme kleuren

Kleuren hebben ook invloed op je interieur. Maak daarom gebruik van warme kleuren als je een warm interieur wilt. Denk hierbij aan rood, roze, beige of houtbruin.
Schilder één muur in een warme kleur. Geen tijd of goesting om te schilderen? Kleed je interieur dan aan met warme decoraties. Koop een leuk sierkussen, deken, vaas of kaars.

Een vloerkleed

Een vloerkleed is essentieel in een warm interieur. Het oogt gezellig en voelt zacht aan je voeten. Kies voor een beige of grijs vloerkleed, met zo min mogelijk patronen.
Het straalt niet alleen warmte uit, maar is ook goed voor de akoestiek. Het loopgeluid op een vloerkleed is minder luid dan op een harde vloer en het slorpt schelle klanken op.
Een rond, vierkant of rechthoekig tapijt? Kijk vooral eerst naar je interieur: hoe staan de bank, de salontafel en eventueel andere meubelen gepositioneerd? Op basis daarvan kies je de vorm van je tapijt.

Bekijk hieronder enkele producten.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl