De 10 leukste ideeën voor een kinderkamer

kinderkamer
Voor kleine jongens en meisjes is een slaapkamer veel meer dan een ruimte om in te slapen. Het is de plek waar ze spelen, dromen en hun verbeelding de vrije loop laten. In deze leerrijke blog zorgen we dat een saaie kinderkamer omgetoverd wordt naar een kamer waar je kleine puk alleen maar van kan dromen!

Idee 1: Praktisch krijtmuur


Kleine kinderen zijn een bom van creativiteit! Uiteraard wil je niet dat dat bommetje ontploft 😉 Naast het feit dat je kleine scheet zich creatief kan uitleven, zorgen de tekeningen voor een meer persoonlijke look van de kamer.

Idee 2: Spiegels

Een spiegel is altijd een goed idee. Het geeft je kinderkamer een gevoel van ruimte en licht, waardoor de slaapkamer groter en helderder aanvoelt. Daarnaast is het ook een leuke manier om wat originaliteit toe te voegen. Zeker als je kiest voor een kinderspiegel met vormen of leuke afbeeldingen. Een kinderspiegel is ook volledig veilig, het glas is gehard om het duurzamer te maken dan standaard glas en de verf is vrij van giftige stoffen.
Idee 3: Interessante speelmat

Je kind rolt, kruipt en speelt graag op de vloer. Een interessante speelmat zorgt niet alleen voor minder kapotte knietjes 😉 maar het zorgt ook voor een leuke sfeer & aankleding in de kamer.  
Idee 4: Een stevige, mooie vloer

Bij Laminaat.nl hebben we heel wat producten om jouw kinderkamer een niveautje hoger te tillen! Uit heel ons assortiment is Aqua-step SPC vloeren de perfecte keuze voor de kinderkamer. Deze vloeren zijn namelijk kras- en slijtbestendig en beschikken over een watervaste functie. Ideaal dus wanneer jouw kindje zijn drankje morst of knoeit tijdens het knutselen.

Idee 5: Opbergruimte kinderen

Een kind heeft speelgoed, knuffels, dekens, kussens, boekjes… noem het maar op, de kamer ligt er vol van! Die grote hoeveelheden kunnen makkelijker opgeruimd worden als daar ook het materiaal voor is. Met design opbergruimtes en -kasten maak je in een handomdraai de ruimte spik en span zonder het design van de kamer te verstoren.

Idee 6: veiligheid voor de kinderkamer

Je kind en hoogte is niet altijd de beste combinatie 😊 Veiligheid en design is dan ook een uniek begrip in een kinderkamer. Maar wat gezegd van dit touwwerk?  

Zeg de woorden ‘stopcontact’ en ‘kinderen’ tegen een moeder en haar haren komen al recht te staan. Gelukkig zijn er creatieve oplossingen voor dit probleem. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine houten deurtjes die je voor het stopcontact kan plaatsen.

Idee 7: verlichtingen – kinderkamer

Gooi de saaie klassieke verlichting maar weg en laat je kind wegdromen met een apart lichtmotief. Zo zijn er eindeloze lichtopties, warm of koud lichtpatroon? Geel of blauw? Daarnaast zorgt de lamphouder voor een extra touch in de kinderkamer. Door hier een leuk ontwerp te kiezen gaat je kind zelfs de lamp leuk vinden in de geüpgradede kinderkamer!

Idee 8: een goede bureau

Een bureau is van alle leeftijden, van het moment dat je kind gaat knutselen totdat hij of zij achter zijn of haar boeken moet kruipen om te studeren. Je investeert daarom best meteen in een goed en duurzaam bureau. Zo bestaan er tegenwoordig al bureaus die je kan instellen op hoogte.

Idee 9: gordijnen

Zodra de zon ondergaat en je kleine puk in bed kruipt moeten ook de gordijnen dicht. In een typische kinderkamer zijn alle kleuren en figuren een optie. Maar voor je kind wil je toch liefst een gordijn dat jaren meegaat. Een effen exemplaar is hier dan ook de beste optie voor je zoon of dochtertje.

Idee 10: bed overtrek

‘Maar mama, ik wil niet slapen!!’ Totdat ze hun bed overtrek van hun favoriete superheld of heldin zien, dan kan de slaapactiviteit niet snel genoeg beginnen. Voor de jonge kinderen is een bed overtrek dan ook heilig. Dus stel je kleine puk niet teleur en kies een bed overtrek die leuk en vertrouwt aanvoelt voor je zoontje of dochtertje.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl