Vloer hond en kat

Dit is de beste vloer voor honden en katten

Je trouwe viervoeter rent maar al te graag doorheen het huis en je geliefde kat springt ongetwijfeld met plezier van de vloer op de kast en omgekeerd, om nog maar te zwijgen over die natte poten. Een vloer die tegen een stootje kan, is daarom zeker aangeraden. Wij sommen graag enkele vloeren op die huisdierproof zijn én een stijlvolle uitstraling hebben.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer van HDM beschikt over een high-tech oppervlak dat volledig gesloten is en waterafstotende naden heeft. Hierdoor is de vloer vochtbestendig en is het geen probleem wanneer je hond met natte poten het huis komt binnengerend of je kat het bakje met water omstoot. Let wel op dat er niet langdurig water op de vloer komt te staan. Dat beschadigt namelijk wel de laminaatvloer.

Bovendien is de vloer onderhoudsarm. Dat is ideaal wanneer je huisdieren hebt rondlopen. Zij verliezen haren en laten vuil achter dat in de vloer kan trekken. Dankzij de ondoordringbare toplaag heb je hier geen last van. De laminaatvloeren zijn namelijk eenvoudig schoon te maken en houden geen haren vast. Kies je voor een laminaatvloer met reliëf, dan heb je ook het voordeel dat je er weinig op ziet. Een goede keuze voor je hond of kat dus.

PVC vloer en honden

De toplaag van onze PVC vloeren zijn effen en glad. Haren en andere vuiligheden krijgen hierdoor geen kans om vast te blijven zitten aan de vloer. Handig wanneer je de vloer wil schoonmaken met een stofzuiger en natte dweil. Wanneer je huisdier vuile sporen achterlaat, kan je deze vloer ook grondig schrobben met water en zeep. PVC vloeren zijn 100% waterproof en dus ideaal in onderhoud én voor gebruik in vochtige ruimtes. Bovendien zijn onze PCV vloeren net zoals onze SPC vloeren geluiddempend. Zo wordt ook je hond geruisloos wanneer hij door het huis huppelt.

SPC vinyl tegels

Wil je een stijlvolle inkleding, die zowel waterafstotend is én huisdiervriendelijk? Onze nieuwe SPC vinyl tegels zijn de oplossing. Je kan ze zowel bestellen in houtlook als betonlook. Alle tegels beschikken over een verzegelde high-tech vinyl toplaag die elastisch en robuust is, een uitstekende bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken biedt en gemakkelijk is in onderhoud. Durft je hond of kat weleens zijn of haar nagels in de vloer te drukken? Dan hoef je je met de SPC vinyl vloer alvast geen zorgen meer te maken. In tegendeel, de SPC vinyl tegels hebben een erg hoge weerstand tegen krassen en slijtage.

Houten vloer en honden

Droom jij van een authentieke houten vloer in je woning? Dat kan wanneer je de vloer vooraf goed behandeld. Daarmee bescherm je de vloer tegen krassen en vlekken. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de vloer goed onderhoud op regelmatige basis. Houd je van de stilte in huis? In dat geval is een houten vloer in combinatie met een hond of kat niet zo'n goed idee. Een houten vloer maakt meer geluid dan een SPC vinyl of PVC vloer. 

Advies nodig over de beste vloer voor honden of katten?

Er zijn dus verschillende vloeren waartussen je kan kiezen wanneer je thuis een hond of kat hebt rondlopen. Het hangt er vooral vanaf hoeveel tijd je bereid bent te steken in onderhoud en of je hond of kat heel actief is en dus krassen en lawaai kan maken. Op basis daarvan maak je best je keuze.

Bij al onze vloeren kan je kiezen voor vloerverwarming. Zalig aan jouw voeten tijdens koude wintermaanden, maar soms minder leuk voor je huisdier. Zo kunnen ze niet op een koele grond gaan liggen wanneer ze het te warm hebben. Zorg er dus zeker voor dat ze over een koel plekje beschikken in huis.

Heb je nog vragen of advies nodig over de beste vloer voor jouw trouwe viervoeter? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl