Is SPC vinylvloer of PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?

vloerverwarming spc pvc

Geen koude tenen wanneer je uit de douche stapt, lekker warme voeten terwijl je een nieuw recept uitprobeert in de keuken. Vloerverwarming zorgt daarvoor. Uiteraard kies je dan best voor de passende ondergrond die de warmte optimaal doorlaat. Bovendien is het belangrijk dat de vloer van je badkamer of keuken gewapend is tegen vocht en water. Wij adviseren je graag over de ideale vloer die geschikt is voor vloerverwarming én die waterbestendig is.

De warmteweerstand van je vloer

 De warmteweerstand (thermische isolatiewaarde) van een materiaal is een maat hoe snel warmte door het materiaal wordt overgedragen. Dit is afhankelijk van de dikte van het materiaal en de samenstelling, die bepaalt de thermische geleidbaarheid. Een lagere R-waarde betekent dat er meer warmte wordt overgedragen, terwijl een hogere R-waarde een grotere weerstand tegen warmteflux aangeeft.

Wanneer een vloer wordt gelegd, mag de R-waarde van de vocht isolerende laag, de geluiddempende laag en de vloer gezamenlijk niet hoger zijn dan 0,15 (m² * K) / W.


Vloerverwarming bij SPC vinylvloeren

De SPC vinylvloeren Aqua Click Tiles en Vinyluxe zijn ideaal voor vloerverwarming. Zo zijn ze 3,5 of 4 mm dik en hebben ze een R-waarde van 0,039. De vloer laat dus optimaal de warmte door. Bovendien beschikken we over de Vinyluxe Ultra vloer die 5 mm dik is en een R-waarde heeft van 0,085. Deze vloer heeft dus een grotere weerstand tegen de warmte. Vloerverwarming bij PVC vloeren

Ga je liever voor een dikkere vloer, dan is de Aqua-Step PVC van 8mm, met een holle structuur een goede keuze. De vloer heeft een warmte weerstand van 0,081 en is dus ideaal voor vloerverwarming. Ook de Aqua-Step solid en Aqua-Step XL beide 5,3 mm massief PVC zijn optimaal wanneer je vloerverwarming hebt liggen. Bovendien ligt de R-waarde van deze vloeren wat lager (0,047) waardoor de panelen meer warmte doorlaten.


Ondervloeren bij vloerverwarming

Voor een optimale isolatie en geluidsdemping van de vloer, is het in veel gevallen aangeraden om ook een ondervloer te voorzien. Let in dat geval op de keuze van de ondervloer. Hieronder vind je de R-waarden van de ondervloeren, tel deze waarde op bij de R-waarde van vloer (en eventueel de vocht isolerende laag als deze apart wordt gelegd). Het totaal van deze waarden mag niet hoger zijn dan 0,15 (m² * K) / W.

Ondervloer

Dikte [mm]

R [(m2 * K)/W]

Multiprotect ECO

1,5

0,005

Protecta

2

0,044

Geluiddempende schuimfolie

2

0,044

Secura light

1,6

0,05

Pro Silencio

4

0,06

Geluiddempende schuimfolie

4

0,089

Aquabase

3

0,095

Pro Silencio

7

0,10

Secura LVT Click smart N

1,5

0,04

 

Iets niet duidelijk of meer info nodig? Aarzel dan niet om even contact op te nemen. Onze medewerkers adviseren je graag daar waar nodig!


Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl