kantoor inrichten

Je bureau/ kantoor praktisch inrichten doe je zo!

Sinds corona komt en gaat, is telewerken ingeburgerd in het bedrijfsleven. Op kantoor zorgt je baas of manager uiteraard voor je bureau maar thuis ben je toch op jezelf aangewezen. Dus het telewerk zo aangenaam mogelijk maken kan alleen maar positief zijn, denk je niet?

Geen idee hoe je jouw home office optimaal inricht? Wij leggen het je graag van a tot z uit!

Een gezond lichaam d.m.v. ergonomie

Bureaustoel: zorg voor een in de hoogte verstelbare bureaustoel. Een werkdag duurt 8uur dus zorg dat je comfortabel kan zitten. Niet te hoog en niet te laag, zodat je benen een mooie hoek van 90° graden kunnen maken waardoor je helemaal ready bent om je werk aan te vallen!           

Bureau: Zorg ervoor dat je bureau voldoende ruimte heeft voor je polsen te laten rusten. Want de werkdag vraagt een gezonde portie typmotivatie! Het ideale scenario? Een bureau dat in de hoogte verstelbaar is. Op die manier kan je de bureaustoel aan de kant schuiven en je benen even strekken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en bovendien verscherpt rechtstaand werken je focus.

Voetsteun: je lichaam is heilig, hierbij horen uiteraard ook je enkels. Een voetsteun die je enkels laat rusten of een verwarmende voetsteun die niet enkel je enkels laat rusten maar ook verwarmen in één, zou dat niet geweldig zijn?

Luchtvochtigheid van de ruimte

Telewerk vraagt veel binnen zitten. De frisse lucht opzoeken is dan ook een must voor de fysieke en mentale gezondheid. Zorg dan ook dat je bureau goed verlucht blijft. Je wilt telewerk niet zwaarder maken door een verkoudheid op te lopen.

Aangename vloerbekleding

Nu hoor ik je denken, wat heeft een goede vloer nu met telewerk te maken? Als je rond je kijkt of je stapt je werkhoek binnen is de vloer het eerste wat bewust of onbewust je aandacht trekt. Uiteraard is dit toch veel fijner met een mooie vloer, zoals een laminaat of SPC vinyl vloer. Denk je niet?

Op de afbeelding links en hierboven zie je de ‘Vinyluxe York’ een SPC vinyl vloer die ideaal is voor alle ruimtes in het huis. Ze zijn naast watervast ook heel sterk en stabiel dankzij de massieve SPC kern. Daarnaast zijn de panelen voorzien van een hightech slijtlaag. Deze geeft beschermingen tegen slijtage door het rollen van je bureaustoel, een kras of een omgevallen kopje koffie.

 

Wil je meer SPC vinyl vloeren ontdekken? Neem dan een kijkje in ons assortiment.

Andere inrichtingtips

Hou je van wat achtergrondmuziek of moet heel je huis in geluidslockdown? Wil je dat de hond of kat langs je ligt bij het werken of niet? Wil je een leuke bonsai plant bij je bureau? It’s all up to you! Die vrijheid kan van telewerken een succes maken, alleen als je hem goed invult uiteraard.

Zit je nog met vragen? Neem dan contact met ons op!

Heb je nog andere tips om je telewerk beter aan te pakken? Laat het ons weten in de reacties!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl