Kies ik een lichte of donkere houten vloer in de woonkamer?

lichte of donkere houten vloer

Een houten vloer geeft je woonkamer een elegante en sfeervolle aankleding. Uiteraard bepaalt de inrichting van je woning voor elke houten vloer je precies kiest. Zo kan je gaan voor een lichte of donkere houten vloer in grijstinten of bruintinten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat maakt de keuze natuurlijk ook een stuk moeilijker. Wij geven je de voor- en nadelen van een lichte of donkere houten vloer in je woonkamer zodat de keuze voor jou piece of cake wordt!

Voordelen van een lichte houten vloer in de woonkamer

Een lichte houten vloer in lichtgrijs of frisse beigetinten heeft heel wat voordelen voor je woonkamer. Ontdek ze hier!

De ruimte lijkt groter

Is je woonkamer niet zo groot? Dan ga je best voor een lichte houten vloer. Die zorgt er namelijk voor dat de ruimte er groter uitziet dankzij het optische effect. Ga je voor lange lichte panelen, dan verlengt de houten vloer precies je woonkamer. Houd jij meer van visgraatmotief? Ook dan is een lichte kleur een goed idee. Het patroon is namelijk wat drukker dan rechte panelen, maar door de lichte kleur, blijft
de uitstraling van je woonkamer rustig en ruim.

Extra licht in huis

Een lichte vloer reflecteert het licht waardoor de ruimte extra helder oogt. Of je nu veel of weinig ramen hebt in je woonkamer, een lichte vloer gebruikt het natuurlijke daglicht optimaal.

Frisse look

Een houten vloer in lichtgrijs of beige geeft je woonkamer onmiddellijk een frisse look. Bovendien straalt het iets zomers uit waardoor je je in no time vrolijk voelt.

Stijlvolle combinatie met een donkere muur

Een lichte vloer combineren met een donkere muur zorgt voor een stijlvol contrast in je woonkamer. Zo kan je kiezen voor een kleur zoals donkergroen of donkerblauw of werken met zwarte of donkere grijstinten. Ga je liever wat speelser aan de slag, dan kan je jouw lichte houten vloer combineren met een donkere wand met een subtiele print zoals marmer. Ontdek bijvoorbeeld onze Aqua Click Tiles wandpanelen.

Voordelen van een donkere houten vloer in de woonkamer

Een donkere houten vloer in donkergrijs of donkerbruin heeft uiteraard ook heel wat voordelen. Is dit meer jouw ding, lees dan snel alle voordelen!

Warme en knusse aankleding

Een authentieke houten vloer in donkerbruin katapulteert je misschien onmiddellijk terug de tijd in of doet je denken aan een warme chalet in de bergen. In beide gevallen staat gezelligheid centraal. Wil je die sfeer ook in jouw woonkamer? Dan is een donkere houten vloer de ideale keuze!

Mooi contrast met een lichte wand

Net zoals een lichte vloer mooi contrasteert met een donkere wand, blendt een donkere houten vloer ook perfect met een lichte wand of lichte meubels. Dat is een goede keuze trouwens, want een donkere vloer kan je ruimte kleiner doen lijken, maar wanneer je die combineert met een lichte muur is dit niet het geval.

Eenvoudig in onderhoud

Waar een lichte vloer snel vuil kan ogen, is het geringste stofje is niet onmiddellijk zichtbaar op een donkere vloer. De ruimte ziet er dus schoner uit met een donkere houten vloer. Bovendien is het onderhoud ook zeer eenvoudig. Zo is regelmatig een keer stofzuigen en een vegen met een vochtige dweil is al voldoende.

Bruine of grijze houten vloer woonkamer?

De keuze tussen een lichte en donkere vloer is gemaakt, maar nu moet je nog kiezen voor de kleur: grijs of bruin? Dat is uiteraard volledig afhankelijk van de aankleding van de rest van je woonkamer. Wat past het beste bij je meubels of de stijl van je gehele woning?

Een bruine houten vloer zorgt voornamelijk voor een warme en gezellige aankleding terwijl een grijze houten vloer je woonkamer een strakke en stijlvolle look geeft. Aan jou de keuze dus wat jij het mooiste vindt. Bekijk al onze houten vloeren voor in de woonkamer hier!

Heb je nog vragen of wil je graag nog wat extra advies? Onze experten staan voor jou klaar! Neem contact op met onze klantendienst.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl