Ontdek de badkamer trends van dit moment

Lichte vloer woonkamer | laminaat.nl

Wie op dit moment op zoek is naar een prachtige badkamer leest best onderstaande blog! We onthullen de badkamer trends van dit moment. Enkele van deze badkamer trends komen terug, maar er zijn ook enkele nieuwe die we graag met jullie delen!

Badkamertrend 1: Duurzaamheid staat centraal

Niet alleen is het duurzame functionele verbruik belangrijk, we zien dat mensen steeds meer kiezen voor een duurzame uitstraling. Het belang van een badkamer die ecologisch voorzien is meer dan ooit cruciaal. Zo zijn onze Aqua-Step Brighton producten ideaal om deze look en gebruiksgemak te realiseren.

Uiteraard gaat duurzaamheid in de badkamer verder dan de vloeren of wanden. Hieronder geven we nog enkele voorbeelden die je kan toepassen in jouw badkamer!

  • Natuurlijke materialen: met hout, bamboe blaas je meteen een duurzame, frisse look in jouw badkamer. Deze elementen zijn ook nog eens goed combineerbaar met andere duurzame elementen zoals een houten badmat, bamboe accessoires etc.
  • Groen in de badkamer: varens en luchtplanten zijn dé planten die je in jouw badkamer wilt hebben. Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, ook zorgen ze voor een rustieke look, iets wat een absolute must is in de badkamer!
  • Duurzame verlichting: Kies bijvoorbeeld voor LED-lampen. Deze verlichting is energiezuinig en gaat bovendien langer mee dan traditionele verlichting. Kies voor een warme lichtkleur om een gezellige sfeer te creëren.
Badkamertrend 2: Japandi

Een nieuwe trend die we zien voorbijkomen in 2023 is ‘Japandi’. Deze stijl staat bekend om zijn eenvoudige, minimalistische ontwerpen, natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Japandi-ontwerpen zijn vaak gebaseerd op de principes van wabi-sabi, een Japanse esthetiek die de schoonheid van imperfectie benadrukt.
Kies je voor Japandi dan kies je voor een badkamer trend in een Deense Levensstijl, hierin staat comfort en gezelligheid centraal.

Badkamertrend 3: gebruiksgemak

Dat een badkamer functioneel moet zijn, is anno 2023 nog belangrijker geworden in vergelijking met vorige jaren. Mensen willen niet alleen iets wat er mooi uitziet, maar ook iets wat functioneel is, nu, maar ook naar de toekomst doe.
Spiegelkasten zijn ook een geweldige toevoeging aan elke badkamer vanwege hun functionaliteit. En nu zijn er zelfs exemplaren met extra schappen eronder en spiegels aan de binnenkant, waardoor ze nog handiger zijn geworden. Dit soort praktische meubels zijn dan ook te vinden in de badkamertrends van 2023.
Een andere trend die we steeds vaker zien is de waskom die recht op het meubel staat in plaats van naar binnen te lopen aan de onderkant. Deze nieuwe trend is niet alleen praktischer omdat het gemakkelijker schoon te maken is, maar het ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit.

Terugkerende badkamertrend: ronde vormen

Een trend die ieder jaar/periode terugkomt zijn de ronde vormen. Ook in de badkamer kiezen steeds meer mensen voor dit type. Een mogelijke reden is een verandering in het aanbod.
Baden hebben bijvoorbeeld zachtere vormen dan een paar jaar geleden; er zijn ovale baden, ronde baden en klassieke baden op poten. Niet iedereen heeft echter de ruimte voor een vrijstaand bad. Gelukkig kan een bad met afgeronde hoeken vrijstaand worden geplaatst, maar net zo gemakkelijk tegen de muur of in een hoek.
De trend van organische vormen in de badkamer vertaalt zich ook naar andere items, zoals spiegels. Er worden aanmerkelijk minder hoekige varianten gespot, en des te vaker zijn ze rond, ovaal of hebben ze andere zachte, sprookjesachtige lijnen.

Contacteer onze klantendienst

Na het lezen van bovenstaande blog ben je helemaal mee met de hedendaagse badkamer trends. Zit je toch nog met vragen of opmerkingen? Twijfel niet en contacteer onze klantendienst!
We zijn er om jouw vragen te beantwoorden en jou te helpen bij het realiseren van jouw projecten en het maken van de juiste keuzes bij het kiezen van producten. Wij hechten veel waarde aan jouw tevredenheid en streven er altijd naar om je de best mogelijke service te bieden.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl