plinten

Plinten, lijstwerk en clips voor jouw renovatie

Een prachtige wand-(en) plafondpaneel gekocht of al in huis? Super! Echter zien we bij laminaat.nl vaak dat er bij de montage van panelen tegen het plafond openingen ontstaan langs de zijkanten. Dit moet uiteraard mooi afgewerkt worden voor het uitzicht, maar ook om tocht en koude tegen te houden. Voor wanden kunnen lijstwerken dan weer de oplossing zijn tegen scherpe hoekjes en randjes. Om je wegwijs te maken in de afwerking van je renovatie, schreven we deze leuke maar ook informatieve blog. Zo rond je jouw project perfect af zonder dat je hoeft te twijfelen of je wel de juiste afwerking aangekocht hebt.

Plinten kopen voor jouw woonkamer

Bij laminaat.nl hebben we een uitgebreide keuze aan plinten, waardoor iedere ruimte voorzien kan worden van een ideale plint. Maar welke plinten zijn er nu? Hierover schreven we al eerder een zeer interessant blog. Klik hier om deze te ontdekken.

Lijstwerk voor afwerking van jouw renovatie

De panelen hygiënisch en netjes afwerken, doe je best met een profiel/ lijstwerk. Hierin zijn verschillende keuzes. Zo zijn er specifieke lijsten die geplaatst kunnen worden, van plafonds tot een hoek in jouw kamer. Om je keuze te vergemakkelijken maakten wij alvast een overzicht.

Ons lijstwerk is gemaakt vanuit MDF of PVC. Het eerste staat voor Medium Density Fibreboard, dit zijn houtsnippers geperst bij hoge temperatuur en druk. PVC staat dan weer voor Poly Vinyl Chloride. Dit materiaal is geproduceerd in de chemische industrie.

Voor de montage van de lijstwerken gebruik je universele waterdichte lijm. Uni-ver-wat? Geen paniek, bij laminaat.nl bieden wij de juiste lijm voor al je lijstwerken aan. Ontdek ze hier:

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl

U-profiel

Dit profiel van 1mm PVC dient voor de eindafwerking van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. Laminaat biedt U-profielen aan van 260cm lang, 8x4x20mm.

H-profiel

Dit H profiel van 1mm PVC dient voor het koppelen van wandplaten van 4mm dik. Laminaat biedt H-profielen van 260cm lang, 27x4x15mm.

Buitenhoek

Deze heeft 1mm PVC voor het afwerken van de buitenhoeken van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. 260cm lang, 10x4x12mm.

Binnenhoek

Binnenhoek van 1mm PVC voor het afwerken van de binnenhoeken van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. Kleur aluminium, 260cm lang, 18x4x7mm.

Afdeklijst

Deze zijn rechte lijsten die gebruikt kunnen worden bij de afwerking van wand-en plafondplaten bij de overgang naar een aangrenzend(e) wand of plafond. Met deze afdeklijst verberg je kieren en naden of een andere overgang. Deze is eerder geschikt voor de ‘grotere’ overgangen.

Hoeklijst

Deze kan je best vergelijken met een plafondlijst. Maar een hoeklijst wordt sneller gebruikt bij de hoek van een wand of plafond. Hierdoor gebeurt de overgang van de ene wand naar de andere op een subtiele manier.

Plafondlijst

Voor de afwerking tussen wand en plafond, wordt de keuze plafondlijst aanbevolen. Dit zorgt voor een mooie, egale overgang van een wand naar plafond. 

Hollat

Dit kan perfect onder de categorie ‘plafondlijst’ echter heeft deze een meer sierlijke look. Daarnaast heeft een hollat dezelfde kenmerken als een plafondlijst.

Kniklijst

Qua stijl kan je deze het beste vergelijken met een hoeklijst. Beide zijn dan ook om ‘te knikken’. Echter is deze functie bij een kniklijst belangrijker, waardoor de knik bij deze lijst steviger is. Deze kniklijst kan dan ook dienen voor de afwerking van binnen- en buitenhoeken van wanden en plafonds.

Ottocol hydrate lijm voor kwaliteitsvolle panelen

Voor Aqua-Step XL en Aqua Click Tiles is er de optie om deze te verlijmen. Uiteraard niet met het lijmpotje wat al een paar jaar in je bureau ligt maar wel met de kwaliteitsvolle Ottocol hydrate lijm. Naast dat deze lijm super stevig is kam je deze zeer gemakkelijk uit en zorgt de Ottocol voor een prima stabiliteit.

Clips voor de bevestiging van je wanden en plafondpanelen

Alle panelen zijn besteld, ook bijpassend lijstwerk is toegekomen, maar dan komt het moment van installatie en realiseer je dat je de montageclips helemaal over het hoofd gezien hebt. Dit gebeurt wel vaker. Daarom herinneren wij jou er graag nogmaals aan. Zo vergeet jij deze o-zo-belangrijke clips niet. Bekijk onze clips hier.