VLOER OVER BESTAANDE VLOER LEGGEN? DAT DOE JE ZO

gevelbekleding

Wil jij een vloer over een vloer leggen? Bijvoorbeeld omdat je de huidige vloer er niet uit wilt halen, of omdat je juist voor de makkelijkste en efficiëntste manier wilt gaan voor je project? Well, hello there 😉 Bij laminaat.nl zijn wij dé webshop die jou daarbij kan helpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze SPC vloeren die zijn hier uitermate geschikt voor!

Vloer over tegels leggen, wat zijn de opties?

Een vloer over tegels leggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, mits je weet wat je doet! Je kunt op twee manieren een vloer over tegels leggen. Ofwel kies je voor een ondervloer ofwel kies je voor een verlijming. Bij SPC vloeren kies je bij verlijming best voor onze Ottocol hydrate lijm. Vind je een ondervloer toch een betere optie? Dan kies je voor onze SPC vloer voor de ‘Secura LVT Click Smart N’. Let wel op, doordat je een vloer over je tegels gaat plaatsen stijgt ook meteen je niveau. Hierdoor is het aan te raden om je deuren in te korten.


Uitbreekwerk of gemak? Vloer over plavuizen plaatsen

Een nieuwe vloer over plavuizen leggen is een zeer logische optie. Plavuizen uitbreken vraagt namelijk veel werk en kracht. Door de groeven bij een plavuizen vloer, krijg je echter wel een ongelijk oppervlak. Daarom raden we bij laminaat.nl te allen tijde aan om eerst een egalisatielaag aan te brengen op dit oppervlak. Wil je een vloer over plavuizen met vloerwarming leggen? Dan is ‘arbiton thermo Aquastop smart’ ondervloer dé beste keuze voor ondervloer. Kortom, egalisatielaagje + ondervloer + een prachtige SPC vloer en je mag het zwaar uitbreekwerk helemaal vergeten!

Vloer over houten vloer leggen, appeltje eitje?

Bij een houten vloer kunnen we meestal spreken van een egaal oppervlak. Een egalisatielaagje is hier vaak niet van toepassing. Een ondervloer is hier wel aan te raden. Hier bovenop zijn de opties eindeloos. Weer een houten vloer? Of liever een vinyl vloer over je houten vloer? Alles kan en mag 😊.

Hoewel het mogelijk is om en houten vloer over een bestaande houten vloer te plaatsen, raden we dit toch niet aan. Dit maakt de vloer namelijk enorm dik en als je vloerverwarming hebt, ga je hier helaas niet meer zo veel van voelen. Het is een betere optie om een dunne SPC vloer met houtlook over je bestaande houten vloer te leggen. Dit bevordert bovendien het gebruiksgemak.

Is vloer over vloerbedekking de makkelijkste oplossing?

Vloer over vloerbedekking leggen is een zeer logische en tegelijk ook een zeer slimme optie. Omdat de vloerbedekking een egaal oppervlak heeft en isolerend en geluiddempend werkt, is bij deze optie de ondervloer zelfs geen vereiste. Uiteraard kan je voor de zekerheid wel een ondervloer leggen.

Vloer leggen over bestaande vloer, wat hebben we geleerd? 😉  

Nu je weet welke opties er zijn en hoe je hiermee het beste aan de slag gaat, kan het klussen beginnen! Van deze blog onthoud je vooral dat er 2 opties zijn: een ondervloer over je bestaande vloer of je vloer verlijmen over je bestaande vloer. Onthoud bovendien dat een SPC vloer uitermate geschikt is om over een bestaande vloer te plaatsen. Daarnaast houden we ervan, om ook na de verkoop de juiste uitleg te geven. Dit via onze blogs of via social media. Zit je tijdens het klussen of het shoppen op onze website nog met vragen? Geen probleem, onze klantendienst helpt je graag verder!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl