kost laminaat leggen

Wat kost laminaat leggen?

Laminaat staat bekend als een budgetvriendelijke vloerbekleding, maar hoeveel kost het nu precies om laminaat te installeren in je woning. Wij doen het prijskaartje graag voor jou uit de doeken en berekenen jouw gemiddelde kosten van laminaatvloer zodat jij exact weet hoeveel het kost om laminaat te leggen.

Kosten per merk

In eerste instantie bepaalt natuurlijk jouw keuze de prijs. Zo kan je kiezen voor goedkoop laminaat van HDM Dsire en Homebrand die een prijs hebben tussen 8 en 17 euro per vierkante meter. Naast hun goedkope prijs, zijn ze kwalitatief en beschikken ze over enkele stijlvolle decors. Anderzijds kan je ook opteren voor het mooie laminaat van Villeroy & Boch. Hiervoor tel je tussen de 24 en 36 euro neer per vierkante meter. Deze panelen zijn dikker dan de Dsire en Homebrand panelen en zijn uitgevoerd in luxe decors met een gesynchroniseerde, voelbare houtnerf, waardoor ze duurder zijn. Al onze panelen beschikken over een high-tech toplaag waardoor ze slijt- en krasbestendig zijn. Afhankelijk van de slijt- en krasvastheid zijn de vloeren geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik (Dsire 6mm) tot intensief commercieel gebruik (Villeroy & Boch Cosmopolitan en Country). Bovendien zijn ze vochtwerend waardoor ze ook geschikt zijn om in de keuken te leggen. Deze voordelen zorgen ervoor dat de panelen gewapend zijn tegen slijtage en ze dus lang meegaan. Het resultaat? Je hoeft minder snel een nieuwe vloer te leggen en geniet dus jaren van jouw laminaatvloer.

Ondervloer draagt bij aan de gemiddelde kost van laminaat

Als je nog meer wil genieten van alle voordelen van een laminaatvloer, dan leg je best eerst een ondervloer. Zo is je vloer beschermd tegen oneffenheden en vocht, en heb je weinig last van loopgeluiden. In ons assortiment vind je ondervloeren tussen 3 en 10 euro per vierkante meter, je keuze hangt af van je belangrijkste eisen. In een appartement is dat waarschijnlijk de geluidsisolatie, maar het kan ook het gebruik van vloerverwarming of plaatsingsgemak zijn. Door gebruik te maken van een ondervloer kan je ook hierdoor langer profiteren van je laminaatvloer, waardoor je minder snel een nieuwe vloer moet installeren.

Afwerking van je laminaat vloer

Bij het leggen van je laminaat vloer, mag je uiteraard de afwerking niet vergeten. Werk je af met gewone plinten, plakplinten, profielen, … ? Ook dit is een belangrijke keuze waar je goed over moet nadenken. Heb je geen idee welke je moet selecteren? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over plinten en ontdek welke plinten het beste passen bij je nieuwe vloer. De plinten in ons assortiment kosten rond de 20 euro per stuk.

Hoeveel kost het om laminaat vloer te (laten) leggen?

Schakel je een professional in om je vloer te installeren, dan kost je laminaatvloer al snel een stuk meer. Zo vragen installateurs al gauw €20 per m² voor het leggen van de vloer en vaak komt hier nog een behoorlijk bedrag bij voor het plaatsen van de plinten. Gelukkig is dat niet nodig bij onze laminaatvloeren. Dankzij het kliksysteem kan je eenvoudig zelf aan de slag en monteer je in no time je nieuwe laminaatpanelen. Hierdoor spaar je de werkuren uit die je anders aan een vakman zou besteden. Win-win, want zo kost het leggen van een laminaatvloer beduidend minder.

Laminaat kosten

Bij het leggen van een laminaatvloer komen er dus wel nog extra aspecten bij dan enkel de panelen, maar dankzij het goedkope, maar kwalitatieve materiaal en de handige klikverbinding, spaar je heel wat geld uit. De kosten om laminaat te leggen, blijven dus relatief laag.

Heb je nog vragen of is er iets niet helemaal duidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl