prijs-kwaliteit vloer

Welke vloer is prijs/kwaliteit de beste keuze voor mijn woning?

De beslissing is gemaakt, er komt een nieuwe vloer in huis. Het huidige exemplaar is volledig versleten, totaal niet jouw smaak of je bent het na al die jaren beu gezien. Je hebt groot gelijk, het is tijd voor een nieuwe vloer, maar nu komt de volgende stap: welke vloer ga je leggen?

Het aanbod is eindeloos. Laminaatvloer, houten vloer, PVC of SPC vinyl vloer, rechte panelen, visgraatmotief, lichte kleuren of donkere tinten. En het allerbelangrijkste, past de vloer binnen mijn budget?! Vaak zie je door het bos de bomen niet meer en heb je geen idee waar te beginnen. Wij ontzorgen jou graag en zetten alles even op een rijtje. Zo maak jij de juiste vloerkeuze!

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is in veel opzichten een goede keuze. De vloer biedt stabiliteit, kwaliteit en heeft een mooie uitstraling. De panelen zijn een samengeperst plaatmateriaal van HDF: houtvezels en lijm worden dicht op elkaar geperst waardoor er laminaat ontstaat. Hierdoor heb je het gevoel alsof je op een houten vloer loopt. Dankzij de hightech toplaag zien de panelen er zelfs als echt hout uit en door de “embossed” structuur, die heel wat laminaatvloeren hebben, kan je de nerven zelfs voelen. Zo geniet je van de warme look en feel van een houten vloer, maar geniet je wel van de voordelen van laminaat. Ontdek hier alles over de voordelen van laminaat: ‘7 redenen om voor laminaat te kiezen’.

Voordelen laminaat in een notendop:

 • Ruim assortiment
 • Warm gevoel van hout
 • Slijt- en kleurvast
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Relatief goedkoop
 • Gemakkelijk zelf te leggen
 • Kan gecombineerd worden met vloerverwarming
 • Ideaal in ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken

Ruim assortiment

In laminaatvloeren heb je een uitgebreide keuze aan panelen. Zo kan je gaan voor houtlook laminaat, betonlook laminaat of gewoon een effen decor. Allen in lichte of donkere tinten. Bovendien kan je variëren in legrichting: horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal in visgraatmotief. Die laatste is een trend die steeds populairder wordt: ‘alles wat je moet weten over de visgraatvloer!’ Ook op de visgraatvloer worden nieuwe varianten ontwikkeld om steeds unieke vloeren te blijven aanbieden: ‘Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?’.

Ondervloer

Om optimaal van je vloer te kunnen genieten, voorzie je best een goede ondervloer. Het zorgt voor een goede (vocht)isolatie, egaliseert je vloer en verbetert de geluidsreductie. Afhankelijk van de dikte van je laminaatvloer en het doel van je ondervloer (geluidsreductie, vochtisolatie, …), selecteer je een ondervloer tussen de 1,5 mm tot 7 mm dik. De prijs van een goede ondervloer schommelt tussen de €3 en €7,5 per vierkante meter. Meer info over de juiste ondervloer lees je hier: ‘Hoe kies ik de juiste ondervloer?’

De ideale ondervloeren voor laminaat zijn:

 • Secura Light Aquastop Flex
 • Secura Thermo Aquastop Smart
 • Secura Max Aquastop Smart
 • Multiprotect ECO

Hier lees je waarom: ‘Van ondervloer tot afwerking, zo pak je het aan.’

Vloerverwarming

Van koude voeten in de winter hoef je alvast een last meer te hebben. Laminaatvloer is compatibel met vloerverwarming, maar laminaat kan wel werken door de warmte. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor een lage temperatuur verwarming in combinatie met een goede ondervloer. Bovendien bepaalt de dikte van de vloer de warmteweerstand. Dus afhankelijk van welke laminaatvloer je kiest, hoe langer het duurt voordat je vloer op temperatuur is. Laminaatvloeren zijn wat dikker en zullen de warmte dus iets minder goed doorgeven dan bijvoorbeeld een SPC vloer. Lees hier alles over vloerverwarming en laminaat: ‘Is parketvloer of laminaatvloer geschikt voor vloerverwarming?’

Montage

Laminaat is eenvoudig zelf te installeren waardoor je geen gebruik dient te maken van een professionele vakman. Zo spaar je al onmiddellijk heel wat werkuren uit. Dankzij het fall down systeem wordt de vloer eenvoudig en snel vergrendeld gelegd. Volg ons stappenplan en leg laminaat zoals een pro: ‘Laminaat leggen als een pro? Krijg tips van onze experts!’

Afwerking

Je kan de vloer afwerken met verschillende soorten plinten en profielen. Zo creëer je een mooi geheel en zorg je ervoor dat de vloeren uit verschillende kamers mooi op elkaar aansluiten. Vloeren worden namelijk bij voorkeur niet doorgelegd van de ene naar de andere kamer, want dan is de kans groot dat de vloer omhoog komt door uitzetting.

Bovendien vind je de plinten in hetzelfde decor als je vloer of kan je opteren voor een ander design dat mooi bij de gekozen panelen past. Ontdek hier alles over de afwerking van de vloer: ‘Van ondervloer tot afwerking, zo pak je het aan en verken hier ‘Alles wat je moet weten over plinten’.

Onderhoud

Eén van de grootste voordelen van laminaat is het gemakkelijke onderhoud. Je dient slechts enkele keren per week met de stofzuiger of een elektrostatisch doekje je vloer schoon te maken. Heb je last van hardnekkige vlekken, dan kan je met een goed uitgewrongen dweil aan de slag. Lees hier alles over het onderhoud van een laminaatvloer: ‘Laminaat reinigen, hoe doe je dat?’

Huisdieren

Heb je huisdieren rondlopen? Dan wil je uiteraard dat ook zij zich thuis voelen, maar dat je vloer ook gewapend is tegen hun fratsen. Een laminaatvloer past in dat plaatje en is zeker geschikt voor honden en katten. Dankzij de ondoordringbare toplaag kunnen er geen haren of vuil in de vloer trekken en bovendien heeft de vloer vochtafstotende naden waardoor het niet erg is als je hond of kat met natte pootjes komt binnen trippelen. Meer weten? Lees dan onze blog: dit is de beste vloer voor je huisdieren.

Prijssimulatie

Om even een duidelijk overzicht te geven van de totaalprijs als je kiest voor een laminaatvloer, hebben wij een kleine simulatie gemaakt.

Stel je kiest voor onze laminaatvloer Dsire Flooring 7mm – Napoli en hebt 15m² nodig:

 • Laminaat: 15m² of 6 pakken (via onze calculatietool op de productpagina kan je dit eenvoudig zelf berekenen, vergeet dan ook zeker niet het snijverlies aan te duiden) = €234,11
 • Laminaatplint: +- 16 m = 8 stuks = € 82,40
 • Ondervloer Secura Thermo Aquastop Smart: 15m² of 3 pakken = €65,70
 • Montage materiaal: 2x Hybride Polymere Lijm koker (om plinten te lijmen) = €27

= €156,92 + €82,40 + €65,70 + €27 = €409,21

 Wil je meer weten over de prijs van laminaat? Lees dan: ‘Wat kost laminaat leggen?’


SPC vinyl vloer

In vergelijking met laminaat is SPC Vinyl vrij nieuw en vervangt het de PVC vloeren die een stuk duurder zijn dan SPC tegels en panelen. Heb jij nog niet van SPC gehoord? Dat is helemaal niet zo gek. Het is pas de laatste jaren in opmars en maakt sinds kort zijn intrede in de vloerenmarkt. Stone Polymer Composite, of kortweg SPC is een duurzame en stabiele plaat die een stuk beter presteert dan heel wat andere materialen, zeker in een warme en natte omgeving. SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak. Ontdek hier ‘8 redenen waarom je moet kiezen voor een SPC vloer of wand’.

Voordelen SPC vinyl in een notendop:

 • 100% watervast
 • Stoot- en krasbestendig
 • Geringe dikte: ideaal voor renovaties
 • Snelle en schone installatie: insnijden met een stanleymes en breken als gipsplaat
 • Zwevend te leggen of te verlijmen, vaak over de bestaande vloer heen
 • SPC is een milieuvriendelijk en 100% recyclebaar product. De productie van SPC is een volledig circulair proces zonder afval en schadelijke uitstoot.
 • Kosteneffectiviteit
 • Ideaal in alle ruimtes van het huis, ook natte cellen zoals de badkamer

Ruim assortiment

Je hebt een ruime keuze aan SPC vloeren in het assortiment van laminaat.nl. Zo beschikken we over de nieuwe Aqua-Step Aqua Click Tiles, Vinyluxe Plank, Vinyluxe Supreme en Vinyluxe Herringbone. De Aqua Click Tiles zijn tegels in 2 verschillende afmetingen (standaard of XL) in betonlook, effen of met steenmotief. De Vinyluxe series zijn panelen met een houtlook in verschillende bruin- en grijstinten met embossed toplaag zodat ze haast niet te onderscheiden zijn van echte houten panelen. Bovendien kan je kiezen voor een standaard legpatroon of een visgraat motief. Neem zeker een kijkje in ons assortiment.

Ondervloer

Net zoals bij laminaat is het aangeraden om een ondervloer te gebruiken. SPC vinylvloeren zijn dunnere vloeren (4-4,5 mm) waarbij ook een dunnere ondervloer (1-1,5 mm) wordt toegepast. Een belangrijk aspect bij deze vloeren is de druksterkte van de ondervloer. Vanwege de geringe dikte van de vloer mag er niet teveel beweging in de klikverbinding zitten als er over de vloer wordt gelopen. Een stuggere ondervloer zorgt er voor dat de verbindingen goed standhouden en de vloer dus lang mooi blijft. Lees hier alles over ‘hoe kies ik de juiste ondervloer’ en ‘van ondervloer tot afwerking, zo pak je het aan.’

De ideale ondervloer voor SPC vinyl is de Secura LVT Click Smart N. Deze ondervloer kost €7,30/m².

Vloerverwarming

Geen koude voeten meer wanneer je uit de douche stapt of je benen ’s morgens over de bedrand zwiert! Vloerverwarming zorgt voor een aangename vloer en kan zonder problemen onder een SPC vloer geplaatst worden. De panelen zijn 4-4,5 mm dik en laten dus optimaal de warmte door. Ook in het geval van SPC in combinatie met vloerverwarming raden we een ondervloer aan. Lees er hier alles over: ‘Is SPC vinylvloer of PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?’

Montage

De SPC tegels en panelen zijn heel eenvoudig te installeren dankzij een sterk en gemakkelijk te verbinden 4-zijdig kliksysteem. In tegenstelling tot keramische tegels is voor de installatie geen vakman vereist. Er is geen speciaal gereedschap nodig. Zo snij je de panelen met een stanleymes en breek je ze als een gipsplaat. Je kan dus heel eenvoudig zelf aan de slag. Bekijk hier de montagevideo’s van de Aqua Click Tiles en Vinyluxe Herringbone!

Afwerking

Plinten zorgen voor de finishing touch van de ruimte. Ze geven net dat tikkeltje meer aan de afwerking en creëren een mooi geheel. Bij onze SPC vloeren vind je bijpassende watervaste PVC plinten in hetzelfde decor. Ontdek hier ‘alles wat je moet weten over plinten.’

Onderhoud

SPC vinyl panelen zijn eenvoudig in onderhoud. Dankzij de watervastheid kan je met water en zeep de panelen intensief schoonmaken indien nodig, maar doorgaans is een vochtige dweil voldoende. Stofzuig de vloer enkele keren per week, zo houd je ‘m in top conditie.

Huisdieren

Heb je een hond, kat of ander huisdier in huis rondlopen, dan is een SPC vinyl vloer een goede optie. De panelen hebben een hightech vinyl toplaag die elastisch en robuust is met een hoge weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken. Ideaal dus als je hond of kat zijn of haar nagels wel eens in de vloer durft drukken. Meer weten? Lees onze blog ‘dit is de beste vloer voor je huisdieren’.

Prijssimulatie

Om een duidelijk overzicht te geven van de totaalprijs wanneer je gaat voor een SPC vinylvloer, hebben wij een kleine simulatie gedaan.

Stel je kiest voor onze Aqua-Step Vinyluxe Leeds, legt de vloer zwevend en hebt 15m² nodig:

 • SPC vinyl: 15m² of 8 pakken (via onze calculatietool op de productpagina kan je dit eenvoudig zelf berekenen, vergeet dan ook zeker niet het snijverlies aan te duiden) = €570,00
 • Watervaste plint Leeds: +- 16 m = 7 stuks = € 136,86
 • Ondervloer Secura LVT Click Smart N: 15m² of 3 pakken = €136,89
 • Montage materiaal: 2x Hybride Polymere Lijm koker (om plinten te lijmen) = €27

= €570 + €136,86 + €136,89 + €27 = € 870,75

Houten vloer

Heb jij je hart verloren aan een authentieke houten vloer. Houd jij van de charme en robuustheid en breng je graag echte natuurlijke elementen in je woning? Dan hebben wij enkele pareltjes in ons assortiment. Maar opgelet: een houten vloer vraagt meer onderhoud en aandacht dan een laminaatvloer of SPC vinyl vloer.

Voordelen van een houten vloer in een notendop:

 • Warme en charmante uitstraling
 • Stabiel
 • Samengestelde eiken houten vloeren werken minder dan een massieve plankenvloer. Hierdoor zijn problemen als krimpen, uitzetten, en zelfs barsten of scheuren tot een minimum herleid.
 • Vlotte installatie dankzij de tand en groef verbinding of klikverbinding.
 • Kan gecombineerd worden met vloerverwarming
 • Ideaal in ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken

Ruim assortiment

In ons assortiment vind je zowel onbehandelde als behandelde vloeren terug, in maar liefst 10 verschillende kleuren matte hardwaxolie en 2 kleuren gelakte vloeren. Zo kan je kiezen tussen wit, naturel, grijs, zilver, white wash geoliede vloeren en nog veel meer andere kleuren. Je vloer krijgt hierdoor net dat tikkeltje extra en krijgt zo een moderne uitstraling. Zeker wanneer je voor een lichte kleur kiest. Een lichte houten vloer geeft je woning een frisse toets terwijl je toch geniet van de rustieke look van houten panelen.

Ondervloer

Een houten vloer is een dikkere vloer van 15 mm, hierbij kan je dus uit heel wat verschillende ondervloeren kiezen van 1,5 tot 7 mm dik, maar houd dan zeker in het achterhoofd dat je vloer in dit geval een stukje hoger komt te liggen. Vergeet dus niet de deuren in te korten indien nodig. Ontdek hier alles over het kiezen van de juiste ondervloer.

De ideale ondervloeren voor een houten vloer zijn:

 • Secura Light Aquastop Flex
 • Secura Thermo Aquastop Smart
 • Secura Max Aquastop Smart
 • Multiprotect ECO

Ontdek hier waarom: ‘Van ondervloer tot afwerking, zo pak je het aan.’

Vloerverwarming

In het geval van parket zijn niet alle houtsoorten geschikt om op vloerverwarming te leggen. Eiken lamelparket, dat is opgebouwd uit verschillende lagen, is dat wel. HDM Character floor heeft een toplaag van 4mm eiken op basis van 2 lagen populierenhout met een totale dikte van 15mm. Omdat deze houten vloeren vrij dik zijn, is de warmte weerstand hoog.

Bovendien werken houten vloeren door warmte, daarom is het aangeraden om voor een lage temperatuur verwarming te kiezen en de vloer volvlaks te verlijmen. Lees hier of je houten vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Montage

Net zoals onze andere vloeren heb je ook voor deze houten vloeren geen professional nodig. Je kan de panelen eenvoudig zelf monteren dankzij de handige tand en groefverbinding. Zo heb je alweer wat budget uitgespaard.

Afwerking

Houten panelen kan je op verschillende manieren afwerken. Zo kan je kiezen voor een afwerking met boenwas, vernis of hardwaxolie. Iedere afwerking vraagt specifiek onderhoud. Eikenhouten parketvloeren (lamelparket) zijn onbehandeld, gelakt of afgewerkt met hardwaxolie verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de HDM Character Floor. Een onbehandelde vloer zal je moeten behandelen voor je hem in gebruik neemt.

Voor de afwerking van je vloer beschikken we over verschillende plinten in MDF. Zo hebben we ook overschilderbare plinten zodat je ze dezelfde look kan geven als je vloer. Lees hier alles wat je moet weten over plinten.

Onderhoud

Bij het onderhoud van een houten vloer komt er wat meer kijken dan bij een laminaat of SPC vinyl vloer. Enerzijds dien je wel net zoals bij een laminaatvloer, water dat geknoeid werd onmiddellijk op te vegen. Zo krijgt het vocht geen kans om in de vloer te dringen en schade te veroorzaken. Wil je de vloer schoonmaken? Meestal is stofzuigen genoeg, gebruik wel een speciale borstel zodat je geen krassen veroorzaakt. Voor een intensiever schoonmaak kan een vochtige dweil gebruikt worden, maar zorg dat je ‘m goed uitwringt. Een keer per maand reinigen met parketreiniger zorgt ervoor dat je vloer goed gevoed blijft. Meer weten? Lees dan onze blog ‘zo onderhoud je je houten vloer’.

Huisdieren

Een houten vloer in combinatie met huisdieren is niet altijd een goed idee. De vloer moet goed behandeld met olie zijn en regelmatig onderhouden worden met onderhoudsolie zodat ze beschermd is tegen vlekken of krassen. Lees hier meer over de beste vloer voor je huisdieren.

Simulatie

Stel je kiest voor onze Character floor - Mat Pure Oak, legt de vloer zwevend en hebt 15m² nodig:

 • Houten vloer: 15m² of 6 pakken (via onze calculatietool op de productpagina kan je dit eenvoudig zelf berekenen, vergeet dan ook zeker niet het snijverlies aan te duiden) = €1.456,56
 • Moderne plint wit overschilderbaar M +- 16 m = 7 stuks = € 72,45
 • Ondervloer Secura LVT Click Smart N: 15m² of 3 pakken = €65,70
 • Montage materiaal: 2x Hybride Polymere Lijm koker (om plinten te lijmen) = €27

= €1.456,56 + €72,45 + €65,70 + €27 = € 1.621,71

Vragen?

Heb je nog vragen over één van onze vloeren of wil je graag nog wat extra advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen! We staan je graag bij.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl