welke vloer past het beste bij mij

Welke vloer past er het beste bij mij?

Welke vloer past het beste bij mijn levensstijl én smaak? Het is een vraag die we onszelf ongetwijfeld stellen wanneer we voor de keuze van een nieuwe vloer staan. Gaan we voor een laminaatvloer of toch liever een echte authentieke houten vloer? De watervastheid, krasbestendigheid en kwaliteit op lange termijn zijn cruciale hoofdpunten. Maar ook de look en feel, want we moeten er natuurlijk een hele tijd naar kijken. Wij helpen je graag bij het kiezen van jouw nieuwe vloer.

Welke vloer kiezen in welke ruimte

In eerste instantie is het belangrijk om vast te stellen in welke ruimtes je een nieuwe vloer wil leggen. Afhankelijk daarvan kan je al een paar materialen selecteren en elimineren. Welke vloer in de badkamer? Dan opteer je beste voor een watervaste vloer. Het kan namelijk erg vochtig worden in de badkamer. Om kromtrekken en schimmels te vermijden kies je daarom voor SPC of PVC tegels of panelen. SPC tegels hebben bijvoorbeeld een robuuste kern en een vinyl toplaag: ideaal voor in de badkamer. Welke vloer in de keuken? Ook hier kan het al eens vochtig worden. Uiteraard niet zoals in de badkamer. In dit geval kan je dus ook opteren voor een SPC of PVC vloer, maar kan je ook gaan voor een laminaatvloer uit MDF. Deze panelen hebben een hightech vochtwerende toplaag.

Welke vloer bij een landelijke of industriële stijl

Hoe ziet jouw interieur er uit? Ben jij verknocht aan een landelijke stijl of gaat jouw voorkeur eerder naar een industriële look? Om van de ruimte een mooi geheel te maken is een passende vloer een belangrijke keuze. Houtlook past perfect in het landelijke plaatje terwijl betonlook een industrieel interieur strak aanvult.

Zelfs als je je hart verloren hebt aan een houten vloer kan je nog genieten van de voordelen van een laminaat of SPC vloer. Zo beschikken we over laminaatvloeren en SPC tegels in houtlook die haast niet te onderscheiden zijn van echte natuurproducten. Dankzij hun embossed toplaag voelen de platen zelfs aan als echt hout.

Welke kleur kiezen voor de vloer

Zowel onze laminaat, SPC of houtenvloeren zijn beschikbaar in verschillende decors. Zo vind je vloeren in licht- en donkerbruine, beige of grijze houtdecors en tegels in verschillende grijstinten betonlook of effen kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je een licht interieur dan kan je voor een contrastvloer gaan en werken met donkere kleuren. Of je kan in de lichtere tonen blijven en gaan voor een witte, grijze of beige tint. De keuze is volledig aan jou.

Welke vloer is compatibel met vloerverwarming?  

Heb je snel last van koude voeten? Dan is vloerverwarming een zalige oplossing. Bijna alle vloeren in het assortiment van laminaat.nl zijn compatibel met vloerverwarming, maar de hoeveelheid warmte die wordt doorgegeven is afhankelijk van de dikte van de vloer. Ga je dus bijvoorbeeld voor een echte houten vloer, dan zal je minder warmte voelen omdat deze vloeren vrij dik zijn. Onze SPC vloeren daarentegen hebben een geringe dikte. Hierdoor zal de warmte goed doorgegeven worden. Wil je graag meer info over vloerverwarming? Lees dan onze blog: Is parketvloer of laminaatvloer geschikt voor vloerverwarming? Of Is SPC vinylvloer of PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?

Doe de test!

Ben je nog niet helemaal zeker welke vloer nu de beste optie is? Doe dan onze quiz en ontdek welke vloer het beste bij jou past!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl