Veel gestelde vragen

Snel antwoord op je vraag? Bekijk de veel gestelde vragen op deze pagina. Kom je er nog niet helemaal uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Aqua Click Tiles en Vinyluxe

Welke van de PVC of SPC (vinyl) vloeren mogen gebruikt worden in een veranda of serre? Dit in verband met de temperatuur waardoor verkleuring of vervorming kan plaatsvinden.

Onze ervaring met vinylvloeren is dat voornamelijk het zwevend leggen problemen geeft in een veranda of serre. Daarom adviseren wij de vloer in de veranda te verlijmen aan de ondergrond. Dit kan voorzien worden met de SPC Aqua Click Tiles en de Vinyluxe vloeren (zonder geïntegreerde ondervloer dus niet de Ultra).

Kunnen Aqua Click Tiles als wandbekleding in de douche gebruikt worden? Hoe worden de platen in de hoeken aan elkaar gezet, zodat er absoluut geen water kan doorgeraken? En hoe worden de twee zijkanten (begin en einde) afgewerkt?

Aqua Click Tiles kunnen in een doucheruimte tegen de wand geplaatst worden. De hoeken en andere aansluitingen dienen afgekit te worden met vochtbestendige silicone. Zijkanten kunnen ook met bijvoorbeeld een hoekprofiel afgewerkt worden (PVC of aluminium.)

Als ik een vloer leg met Aqua-Step XL panelen, waarmee kan ik de kopse kanten het best verlijmen?

Wij adviseren volvlakse verlijming van een Aqua-Step XL vloer met een MS polymeer lijm (high tack). Het is noodzakelijk om de koppen te beschermen aangezien deze recht afgewerkt zijn.

Kunnen Aqua-Step XL panelen gebruikt worden voor de vloer van een inloopdouche?

Aqua-Step XL panelen kunnen toegepast worden als douchewand maar zijn niet geschikt voor de vloer van de douche. We adviseren het gebruik van een douchebak. Dit komt doordat het met deze platen lastig is de vloer te laten aflopen naar een putje of rooster. Met het plaatsen van een douchebak kan de ruimte van de badkamer wel gemakkelijk met Aqua-Step XL worden afgewerkt.

Hoe kunnen de Aqua Click Tiles het best onderhouden/schoon gemaakt worden?

In de meeste gevallen zal het schoonmaken met een vochtige doek voor de Aqua Click Tiles voldoende zijn. Daarnaast kunnen de gewone schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Er mogen geen bijtende middelen, schoonmaakmiddelen met agressieve bestanddelen of middelen die olie, was of vernis bevatten, gebruikt worden.

Kunnen de Aqua Click Tiles op Gyproc (gipsplaten) gelijmd worden?

De Aqua Click Tiles kunnen op Gyproc verlijmd worden. Het is belangrijk om hierbij de juiste lijmkeuze te maken. Wij adviseren MS polymeer lijm (bijvoorbeeld Polymax High Tack / TEC7).

Kunnen Aqua Click Tiles op Ytonblokken bevestigd worden?

Ja, dat kan met MS polymeerlijm, maar je moet de Ytonblokken wel eerst behandelen met een voorstrijk. Als je dit niet doet, is de structuur te poreus en wordt de lijm in de blokken gezogen.

Kunnen de Aqua Click Tiles op een lattenwerk geplaatst worden?

Het is minder praktisch om de Aqua Click Tiles direct op latten te plaatsen. Doordat de panelen een waterdichte tand- en groef klikverbinding hebben, is er nauwelijks ruimte om ze met een nietje vast te zetten. De panelen kunnen in principe tegen de latten verlijmd worden, maar dan kunnen de naden gaan opstaan en is de verlijming niet optimaal. Het wordt daarom niet geadviseerd.

Ik zou graag mijn vloer door laten lopen in de wand, zijn er producten voor de badkamer die zowel op de vloer als de wand gebruikt kunnen worden?

Aqua Step-XL (grote platen) en Aqua Click Tiles (tegels in diverse formaten) kunnen zowel op de vloer als op de wand gebruikt worden.

Kunnen Aqua Click Tiles en Vinyluxe vloeren op vloerverwarming geplaatst worden?

Dit is mogelijk. Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de vloer. De dikte speelt een bepalende rol in de warmteweerstand.

Nog steeds op zoek naar antwoorden?

Als de antwoorden die je zoekt niet in onze FAQ staan, stuur ons dan een e-mail door het onderstaande formulier in te vullen.

Multi-column

  • Column

    Pair text with an image to focus on a product, collection or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

  • Column

    Pair text with an image to focus on a product, collection or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

  • Column

    Pair text with an image to focus on a product, collection or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.