White wash vloer

White wash vloer

Mike van Hout |

Een white wash vloer brengt een prachtige, lichte uitstraling in elk interieur. Deze vloeren, verkrijgbaar in diverse materialen, bieden niet alleen esthetische voordelen, maar hebben ook specifieke eigenschappen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende ruimtes in huis. Ontdek hoe een white wash vloer jouw ruimte kan omtoveren en hoe deze kan bijdragen aan een huiselijke en knusse sfeer.

Wat is white wash?

White wash is een afwerkingsmethode waarbij een transparante witte of lichtgekleurde laag op een houten vloer wordt aangebracht. Het doel is om de natuurlijke nerven en structuur van het hout zichtbaar te houden terwijl de vloer een heldere, verfrissende uitstraling krijgt.

De white wash methode kan worden toegepast om een oude of beschadigde vloer een nieuwe look te geven, of juist om een nieuwe vloer een verouderde uitstraling te geven. Bovendien kan het op verschillende manieren worden aangebracht, zoals met kalk, verf, olie of was.

White wash vloeren zijn er in verschillende soorten

White wash is niet alleen geschikt voor houten vloeren, maar ook voor andere soorten vloeren, zoals laminaat, PVC en vinyl. Deze vloeren hebben een kunststof toplaag met een white wash print, die de vloer het uiterlijk van een white wash houten vloer geeft.

Elke soort vloer heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Afhankelijk van persoonlijke wensen en budget, heb je de keuze uit diverse soorten witte vloeren met white wash look.

White wash houten vloer

De meest bekende white wash vloer blijft toch wel de houten vloer. Houten vloeren kunnen namelijk behandeld worden met white wash waarbij de natuurlijke uitstraling van het hout bewaard blijft.

Een houten vloer krijgt hierdoor een lichtere uitstraling, wat een gevoel van frisheid met zich meebrengt. White wash kan op verschillende manieren aangebracht worden op houten vloeren, maar zal altijd zo gebeuren dat de natuurlijke houtstructuur zichtbaar blijft.

White wash laminaat

Het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor white wash laminaat. De laminaatvloer is dan niet behandeld met white wash, maar voorzien van een toplaag die de natuurlijke uitstraling van een houten whitewash vloer imiteert.

Laminaat met white wash look biedt een betaalbare en duurzame optie. Ze repliceren op overtuigende wijze de uitstraling van hout, maar dan met het gemak van onderhoud dat laminaat biedt.

White wash PVC

Wil je het beste van twee werelden? Kies dan voor een white wash PVC vloer. Op deze manier kun je genieten van de authentieke uitstraling van een white wash vloer, terwijl je baat hebt bij de voordelen van PVC.

PVC vloeren met een white wash afwerking combineren de stijl van hout met de waterbestendigheid en duurzaamheid van PVC, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Vinyl met white wash look

Een vinyl vloer met white wash look heeft een zachte en comfortabele uitstraling, die elke ruimte knus maakt. Ze zijn veelzijdig en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Ruim assortiment white wash vloeren bij Laminaat.nl

Wil je een white wash vloer kopen, maar weet je niet welke soort het beste bij jou past? Dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres. Laminaat.nl is dé online vloer winkel op het gebied van vloeren, en biedt een ruim assortiment aan van verschillende soorten white wash vloeren.

Het grote voordeel is dat je jouw whitewash vloer naar keuze gemakkelijk online kunt bestellen. Vervolgens wordt de vloer snel thuis geleverd en kun je aan de slag met het omtoveren van jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen