Wandpanelen kantoor

Wandpanelen kantoor

Bram Vermolen |

Wandpanelen voor kantoor zijn een slimme en stijlvolle manier om je kantoorruimte te verbeteren. Ze geven je kantoor een professionele en comfortabele uitstraling, en ze zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

In dit artikel lees je hoe je kantoor wandpanelen kunt inzetten, of er decoratieve akoestische wandbekleding voor kantoor zijn, waarom akoestische wanden in kantoor belangrijk zijn, wat de voordelen van wandbekleding op kantoor zijn, wat de kosten van wand panelen voor kantoor zijn, en waar je ze kunt kopen.

Hoe kun je kantoor wandpanelen inzetten?

Je kunt wandpanelen inzetten om je kantoorruimte te optimaliseren, te personaliseren en te verfraaien. Je kunt ze gebruiken om:

 • Je kantoorruimte te verdelen. Je kunt kantoor wandpanelen gebruiken om je kantoorruimte op te splitsen in verschillende zones, zoals een werkzone, een vergaderzone, een ontspanningszone of een ontvangstzone. Je kunt zo de privacy, de concentratie en de samenwerking bevorderen, en de geluidsoverlast verminderen.
 • Je kantoorruimte te isoleren. Je kunt kantoor wandpanelen gebruiken om je kantoorruimte te isoleren van de omgeving, zoals de temperatuur, het licht, het geluid of de luchtvochtigheid. Je kunt zo de energie-efficiëntie, de gezondheid en het welzijn verbeteren, en de kosten verlagen.
 • Je kantoorruimte te decoreren. Je kunt kantoor wandpanelen gebruiken om je kantoorruimte te decoreren met je eigen stijl, kleur, materiaal of design. Je kunt zo de sfeer, de uitstraling en de identiteit verbeteren, en de creativiteit en de productiviteit stimuleren.

Zijn er decoratieve akoestische wandbekleding voor kantoor?

Ja, er zijn decoratieve akoestische wandbekleding voor kantoor. Dit zijn kantoor wandpanelen die niet alleen het geluid absorberen en weerkaatsen, maar ook een decoratieve functie hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en patronen, waardoor je je kantoorruimte kunt personaliseren en verfraaien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Akoestische panelen met foto’s. Dit zijn kantoor wandpanelen die bedrukt zijn met foto’s naar keuze, zoals landschappen, steden, dieren of kunstwerken. Je kunt zo je kantoorruimte een unieke en inspirerende sfeer geven, en je eigen verhaal vertellen.
 • Akoestische panelen met vormen. Dit zijn kantoor wandpanelen die gesneden zijn in verschillende vormen, zoals cirkels, vierkanten, driehoeken of sterren. Je kunt zo je kantoorruimte een speelse en dynamische sfeer geven, en je eigen compositie maken.
 • Akoestische panelen met reliëf. Dit zijn kantoor wandpanelen die voorzien zijn van een reliëf of een diepte, zoals ribbels, golven, bloemen of geometrische vormen. Je kunt zo je kantoorruimte een levendige en elegante sfeer geven, en je eigen effect creëren.

Waarom akoestische wanden in kantoor?

Akoestische wanden in kantoor zijn belangrijk, omdat ze de geluidskwaliteit in je kantoorruimte verbeteren. Ze zorgen ervoor dat het geluid dat je maakt of hoort, wordt geabsorbeerd, weerkaatst of gedempt, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast, galm of echo. Dit heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Je verbetert de communicatie. Akoestische wanden in kantoor zorgen ervoor dat je beter kunt verstaan en verstaanbaar kunt zijn, zowel in persoon als via de telefoon of de videoconferentie. Je kunt zo misverstanden, frustraties en fouten voorkomen, en de samenwerking en de klanttevredenheid bevorderen.
 • Je verbetert de concentratie. Akoestische wanden in kantoor zorgen ervoor dat je minder wordt afgeleid of gestoord door ongewenste of onnodige geluiden, zoals gesprekken, muziek, verkeer of apparaten. Je kunt zo je focus, je productiviteit en je kwaliteit verbeteren, en de stress en de vermoeidheid verminderen.
 • Je verbetert de privacy. Akoestische wanden in kantoor zorgen ervoor dat je minder wordt gehoord of afgeluisterd door anderen, zowel binnen als buiten je kantoorruimte. Je kunt zo je vertrouwelijkheid, je veiligheid en je comfort verbeteren, en de indiscretie en de conflicten vermijden.

Wat zijn de voordelen van wandbekleding op kantoor?

Wandbekleding op kantoor heeft verschillende voordelen, zoals:

1. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijk

Wandbekleding op kantoor is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, omdat het gemaakt is van hoogwaardige en slijtvaste materialen, zoals hout, metaal, kunststof of textiel.

Het gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig, zoals schoonmaken, vervangen of repareren. Het is ook milieuvriendelijk, omdat het geen schadelijke stoffen uitstoot of bevat, en het kan worden gerecycled of hergebruikt.

2. Eenvoudige installatie en montage

Wandbekleding op kantoor is eenvoudig te installeren en te monteren, omdat het lichtgewicht en flexibel is, en het past op elke muur, of het nu een rechte, een schuine of een ronde muur is.

Het is ook makkelijk te bevestigen en te verwijderen, met behulp van schroeven, spijkers, lijm of klittenband. Het is ook makkelijk te verplaatsen of te veranderen, als je je kantoorruimte wilt aanpassen of vernieuwen.

3. Chique en luxe uitstraling

Wandbekleding op kantoor geeft je kantoorruimte een chique en luxe uitstraling, omdat het een professionele en comfortabele sfeer creëert, en het past bij elke kantoorstijl, of het nu een modern, een klassiek of een industrieel kantoor is.

Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen, afwerkingen en designs, waardoor je je kantoorruimte kunt personaliseren en verfraaien. Het is ook een goede manier om je kantoorruimte te onderscheiden en te presenteren, aan je medewerkers, je klanten of je bezoekers.

Wat kosten wandpanelen voor kantoor?

De gemiddelde kosten van wand panelen voor kantoor variëren van €50 tot €300 per vierkante meter, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Dit is exclusief de kosten van de afwerking en de montage, die nog eens €30 tot €100 per vierkante meter kunnen bedragen.

Om een beter idee te krijgen van de kosten voor jouw project, kun je het beste meerdere offertes aanvragen bij verschillende leveranciers en installateurs. De kosten van wandpanelen voor kantoor hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • Het soort materiaal. Sommige materialen zijn duurder dan andere, afhankelijk van de kwaliteit, de beschikbaarheid en de productie. Bijvoorbeeld, hout is meestal duurder dan kunststof, en metaal is meestal duurder dan textiel.
 • De afmetingen. Hoe groter het oppervlak dat je wilt bedekken, hoe meer wand panelen je nodig hebt, en hoe hoger de kosten. Je kunt de kosten berekenen door de lengte en de breedte van je muur te meten, en die te vermenigvuldigen met de prijs per vierkante meter van het wand paneel dat je kiest.
 • De afwerking. Sommige wand panelen zijn al voorzien van een afwerking, zoals een lak, een olie of een verf, die het materiaal beschermt en verfraait. Andere wand panelen zijn onbehandeld, en je moet ze zelf afwerken of laten afwerken door een professional. De afwerking beïnvloedt de kosten, omdat het extra materiaal en arbeid vereist.

De montage. Je kunt ervoor kiezen om de wand panelen zelf te monteren, of om het te laten doen door een vakman. Als je het zelf doet, bespaar je op de arbeidskosten, maar je moet wel rekening houden met de benodigde gereedschappen, materialen en tijd. Als je het laat doen, betaal je voor de arbeidskosten, maar je bent verzekerd van een goed en snel resultaat.

Kantoor wandpanelen kopen bij Laminaat.nl

Als je op zoek bent naar kantoor wandpanelen van hoge kwaliteit, tegen een scherpe prijs, dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres. Laminaat.nl is de grootste online winkel voor vloeren en wandbekleding in Nederland, en biedt een ruim assortiment aan kantoor wandpanelen voor elke ruimte en elke stijl.

Je kunt kiezen uit verschillende materialen, afmetingen, afwerkingen en designs, en je kunt je bestelling eenvoudig online plaatsen en thuis laten bezorgen.