Wandpanelen voor tuin

Wandpanelen voor tuin

Bram Vermolen |

Wandpanelen voor tuin zijn een mooie en praktische manier om je tuin te verfraaien en te beschermen. Ze geven je tuin een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, en ze zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

In dit artikel lees je hoe je wand panelen in de tuin kunt gebruiken, waarom wand panelen in de tuin gebruiken, of je wandpanelen op maat kunt maken voor je tuin, wat de voordelen van wandbekleding in de tuin zijn, wat de kosten van wandpanelen voor in de tuin zijn, en waar je ze kunt kopen.

Hoe kun je wand panelen in de tuin gebruiken?

Je kunt wand panelen in de tuin gebruiken om je tuin een nieuwe look te geven, zonder dat je hoeft te schilderen, beitsen of impregneren. Je kunt ze eenvoudig over je bestaande schutting, muur of hek heen plaatsen, of je oude schutting, muur of hek verwijderen en vervangen door een wand paneel.

Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof, metaal of steen. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren, zoals groen, bruin, grijs of zwart.

Je kunt een wand paneel gebruiken voor een hele schutting, muur of hek, of een deel ervan als een accent. Je kunt ook combineren met andere elementen, zoals planten, bloemen, verlichting of decoratie.

Eerst nog wat rondkijken? Bekijk dan de volgende soorten wandpanelen:

Waarom wandpanelen in de tuin gebruiken?

Wand panelen in de tuin gebruiken heeft verschillende voordelen, zoals:

Je verbetert de privacy

Wandpanelen in de tuin zorgen ervoor dat je minder wordt gezien of gestoord door je buren, voorbijgangers of ongewenste gasten. Je kunt zo je eigen plekje creëren, waar je kunt genieten van je rust en je vrijheid.

Je verbetert de veiligheid

Wandpanelen in de tuin zorgen ervoor dat je minder wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden, zoals de wind, de regen, de zon of de kou. Je kunt zo je tuinmeubels, je planten, je dieren of je kinderen beschermen, en de levensduur verlengen.

Je verbetert de sfeer

Wandpanelen in de tuin zorgen ervoor dat je tuin een gezellige en natuurlijke sfeer krijgt, die past bij je smaak en je stijl. Je kunt zo je tuin omtoveren tot een oase van ontspanning, plezier of inspiratie.

Kun je wandpanelen op maat maken voor je tuin?

Ja, je kunt wandpanelen op maat maken voor je tuin. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoe je wandpanelen eruit zien, hoe groot ze zijn, en hoe ze worden bevestigd. Je kunt zo je wandpanelen perfect laten aansluiten bij je tuin, je wensen en je budget. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Wandpanelen met een eigen ontwerp. Dit zijn wandpanelen die je zelf kunt ontwerpen, of laten ontwerpen door een professional. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren, afwerkingen en patronen, afhankelijk van je smaak en je tuin. Je kunt ook kiezen voor extra opties, zoals verlichting, verwarming of opbergruimte.
  • Wandpanelen met een eigen afmeting. Dit zijn wandpanelen die je zelf kunt opmeten, of laten opmeten door een professional. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes, breedtes en diktes, afhankelijk van je ruimte en je doel. Je kunt ook kiezen voor standaard afmetingen, die je kunt aanpassen of combineren.
  • Wandpanelen met een eigen montage. Dit zijn wandpanelen die je zelf kunt monteren, of laten monteren door een professional. Je kunt kiezen uit verschillende bevestigingsmethoden, zoals schroeven, spijkers, lijm of clips. Je kunt ook kiezen voor een zwevende of een vaste montage, afhankelijk van je ondergrond en je effect.

Wat zijn de voordelen van wandbekleding in de tuin?

Wandbekleding in de tuin heeft verschillende voordelen, zoals:

1. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Wandbekleding in de tuin is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, omdat het gemaakt is van hoogwaardige en weerbestendige materialen, zoals hout, kunststof, metaal of steen.

Het gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig, zoals schoonmaken, vervangen of repareren. Het is ook milieuvriendelijk, omdat het geen schadelijke stoffen uitstoot of bevat, en het kan worden gerecycled of hergebruikt.

2. Eenvoudige montage

Wandbekleding in de tuin is eenvoudig te monteren, omdat het lichtgewicht en flexibel is, en het past op elke schutting, muur of hek, of het nu een rechte, een schuine of een ronde schutting, muur of hek is.

Het is ook makkelijk te bevestigen en te verwijderen, met behulp van schroeven, spijkers, lijm of clips. Het is ook makkelijk te verplaatsen of te veranderen, als je je tuin wilt aanpassen of vernieuwen.

3. Unieke en luxe uitstraling

Wandbekleding in de tuin geeft je tuin een unieke en luxe uitstraling, omdat het een sfeervolle en natuurlijke sfeer creëert, die past bij je smaak en je stijl. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen, afwerkingen en designs, waardoor je je tuin kunt personaliseren en verfraaien. Het is ook een goede manier om je tuin te onderscheiden en te presenteren, aan je familie, je vrienden of je buren.

Wat kosten wandpanelen voor in de tuin?

De kosten van wandpanelen voor in de tuin hangen af van verschillende factoren, zoals:

  1. Het soort materiaal. Sommige materialen zijn duurder dan andere, afhankelijk van de kwaliteit, de beschikbaarheid en de productie. Bijvoorbeeld, hout is meestal duurder dan kunststof, en metaal is meestal duurder dan steen.
  2. De afmetingen. Hoe groter het oppervlak dat je wilt bedekken, hoe meer wandpanelen je nodig hebt, en hoe hoger de kosten. Je kunt de kosten berekenen door de lengte en de breedte van je schutting, muur of hek te meten, en die te vermenigvuldigen met de prijs per vierkante meter van het wandpaneel dat je kiest.
  3. De afwerking. Sommige wandpanelen zijn al voorzien van een afwerking, zoals een lak, een olie of een verf, die het materiaal beschermt en verfraait. Andere wandpanelen zijn onbehandeld, en je moet ze zelf afwerken of laten afwerken door een professional. De afwerking beïnvloedt de kosten, omdat het extra materiaal en arbeid vereist.
  4. De montage. Je kunt ervoor kiezen om de wandpanelen zelf te monteren, of om het te laten doen door een vakman. Als je het zelf doet, bespaar je op de arbeidskosten, maar je moet wel rekening houden met de benodigde gereedschappen, materialen en tijd. Als je het laat doen, betaal je voor de arbeidskosten, maar je bent verzekerd van een goed en snel resultaat.

De gemiddelde kosten van wandpanelen voor tuin variëren van €100 tot €500 per vierkante meter, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Dit is exclusief de kosten van de afwerking en de montage, die nog eens €50 tot €200 per vierkante meter kunnen bedragen.

Om een beter idee te krijgen van de kosten voor jouw project, kun je het beste meerdere offertes aanvragen bij verschillende leveranciers en installateurs.

Tuin wandpaneel kopen bij Laminaat.nl

Als je op zoek bent naar tuin wandpanelen van hoge kwaliteit, tegen een scherpe prijs, dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres. Laminaat.nl is de grootste online winkel voor vloeren en wandbekleding in Nederland, en biedt een ruim assortiment aan tuin wandpanelen voor elke tuin en elke stijl.

Je kunt kiezen uit verschillende materialen, afmetingen, afwerkingen en designs, en je kunt je bestelling eenvoudig online plaatsen en thuis laten bezorgen.