voordelen laminaat

7 redenen om voor laminaat te kiezen! 

Kiezen uit allerlei verschillende soorten vloeren kan een lastige opgave zijn. Elk vloertype heeft z'n voor- en nadelen en die weeg je best tegen elkaar af. De finale beslissing valt maar al te vaak in het voordeel van laminaat. Waarom dan? Dat zetten we graag voor je op een rijtje.

1. Het assortiment is eindeloos

Wat je voorkeur ook is, in het aanbod laminaatvloeren vind je wellicht ook een vloer die jou kan bekoren: verschillende kleuren, structuren, afmetingen,... Neem je tijd om alle verschillende laminaat-opties te bekijken en te vergelijken. Een gouden tip? Vraag enkele stalen aan. Voel de structuur en vergelijk ook de kleur zodat die perfect past bij de rest van de materialen in huis.

2. Het warme gevoel van hout

Een echte parketvloer of houten vloer geeft cachet én een warm gevoel aan je huis. Met laminaat haal je ook het warme gevoel van hout in huis maar geniet je daarbij van heel wat andere voordelen: makkelijk zelf te plaatsen, voordelig in aankoop én onderhoudsvriendelijk.

3. Kan tegen een stootje

Natuurproducten in huis zijn prachtig op foto maar helaas vaak niet bestand in het dagdagelijkse gezinsleven. Wil jij volop leven in jouw huis? Ook dan kies je voor laminaat. Laminaatvloeren zijn slijt- en kleurvast, zo kan jij nog heel lang van je favoriete vloer genieten!

4. Makkelijk in onderhoud

Tijd maken voor wat écht belangrijk is? Beperk dan het onderhoud van je woning tot een minimum. Ook dat kan met laminaat. Met een stofzuiger en elektrostatische stofdoekjes kom je met dit vloertype al een heel eind. Enkel voor hardnekkig vuil zal je af en toe ook eens met een goed uitgewrongen dweil aan de slag moeten gaan. 


5. Goedkoper alternatief

Laminaat is goedkoper dan heel wat andere vloersoorten. Daarbij is het type vloer door de jaren heen sterk geëvolueerd. Niet enkel de kwaliteit maar ook de uitstraling van laminaat is hierdoor erg verbeterd. Wat prijs-kwaliteit betreft blijft laminaat nog steeds één van de beste keuzes. En ook aan plaatsingskosten kan je heel wat uitsparen, je kan immers makkelijk zelf aan de slag. 
6. Makkelijk zelf te leggen

Met een beetje oefening en voorbereiding kan iedereen een mooie laminaatvloer leggen. Klaar om van start te gaan? Dan lees je best ons stappenplan én de tips van onze experts nog eens na.  


7. Perfect in combinatie met vloerverwarming

Zalig warme én zachte vloer aan de voeten? Laminaat combineren met vloerverwarming creëert een optimaal klimaat voor jouw droomwoning. Niet voor niets kiezen er vandaag heel wat nieuwbouwwoningen voor deze vloer. Ontdek hier onze laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming!


Veel succes! 

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl