Laminaat kleuren: wat zijn de mogelijkheden?

laminaat kleuren

Mees Vermolen |

Laminaat is een populaire keuze voor vloeren in veel huizen. Het is makkelijk te leggen, onderhouden en schoonmaken, en het heeft een mooie uitstraling. Maar wist je dat laminaat ook in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is? Van wit tot zwart, van rood tot groen, van houtlook tot betonlook, er is voor elk wat wils. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van laminaat kleuren en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw interieur.

Ga je voor een lichte of donkere kleur?

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken als je laminaat kleuren gaat kiezen, is of je voor een lichte of een donkere kleur wilt gaan. Dit heeft namelijk invloed op de sfeer en de ruimtelijkheid van je kamer. Over het algemeen geldt dat licht laminaat een ruimte groter en lichter laten lijken, terwijl donker laminaat een ruimte kleiner en knusser laten lijken. Natuurlijk hangt dit ook af van de grootte van je kamer, de hoeveelheid lichtinval en de kleur van je muren en meubels.

Lichte kleuren laminaat zijn bijvoorbeeld wit, beige, grijs, lichtbruin of lichtblauw. Deze kleuren passen goed bij een moderne, Scandinavische of landelijke stijl. Ze geven een frisse en rustige uitstraling aan je kamer. Lichte kleuren laminaat zijn ook makkelijk te combineren met andere kleuren, zowel neutraal als fel. Een nadeel van lichte kleuren laminaat is dat ze sneller vuil en beschadigingen laten zien, dus je moet ze wel goed schoonhouden.

Donkere kleuren laminaat zijn bijvoorbeeld zwart, antraciet, donkerbruin, donkergroen of donkerrood. Deze kleuren passen goed bij een industriële, klassieke of bohemian stijl. Ze geven een warme en gezellige uitstraling aan je kamer. Donkere kleuren laminaat zijn ook mooi te combineren met lichte kleuren, zoals wit of crème, om contrast te creëren. Een voordeel van donkere kleuren laminaat is dat ze minder snel vuil en beschadigingen laten zien, dus je hoeft ze minder vaak schoon te maken.

Kleuren combineren

Als je een beetje avontuurlijk bent, kun je ook kiezen voor laminaat met meerdere kleuren. Dit kan een leuk effect geven aan je vloer en je kamer een speelse en originele look geven. Er zijn verschillende manieren om laminaat met meerdere kleuren te combineren, bijvoorbeeld:

  • Je kunt kiezen voor laminaat met een gemêleerd patroon, waarbij verschillende kleuren door elkaar heen lopen. Dit geeft een levendig en natuurlijk effect aan je vloer. Denk bijvoorbeeld aan laminaat met een houtlook, waarbij je verschillende tinten bruin, grijs of beige ziet.
  • Je kunt kiezen voor laminaat met een visgraatmotief, waarbij de planken in een schuine hoek tegen elkaar aan liggen. Dit geeft een klassiek en elegant effect aan je vloer. Je kunt hierbij kiezen voor één kleur, of voor twee of meer kleuren die elkaar afwisselen.
  • Je kunt kiezen voor laminaat met een patchworkmotief, waarbij de planken verschillende vormen, maten en kleuren hebben. Dit geeft een creatief en speels effect aan je vloer. Je kunt hierbij kiezen voor kleuren die bij elkaar passen, of voor kleuren die juist contrasteren.

Als je laminaat met meerdere kleuren gaat combineren, let dan wel op dat je de rest van je interieur rustig en neutraal houdt, zodat je vloer niet te druk wordt. Kies bijvoorbeeld voor effen muren en meubels, of voor subtiele patronen en prints.

Welke verschillende laminaat kleuren zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende laminaat kleuren waar je uit kunt kiezen. Om je een idee te geven, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest populaire laminaat kleuren en hun kenmerken:

Kleur Kenmerken
Wit Licht, fris, ruimtelijk, modern, Scandinavisch, makkelijk te combineren
Beige Neutraal, warm, natuurlijk, landelijk, gezellig, makkelijk te combineren
Grijs Neutraal, koel, strak, modern, industrieel, makkelijk te combineren
Bruin Warm, natuurlijk, houtlook, landelijk, klassiek, gezellig, mooi met wit
Zwart Donker, stoer, strak, modern, industrieel, mooi met wit
Rood Warm, opvallend, vrolijk, speels, bohemian, mooi met groen
Groen Natuurlijk, fris, rustgevend, landelijk, bohemian, mooi met rood
Blauw Koel, rustig, fris, modern, Scandinavisch, mooi met geel
Geel Licht, vrolijk, zonnig, speels, modern, Scandinavisch, mooi met blauw
Roze Licht, lief, romantisch, speels, landelijk, mooi met grijs
Antraciet Donker, elegant, modern, krachtig, industrieel, mooi met wit
Taupe Neutraal, warm, rustgevend, tijdloos, natuurlijk, mooi met wit

Bekijk alle laminaat vloeren kleuren bij Laminaat.nl

Zoals je ziet, zijn er heel veel mogelijkheden als het gaat om laminaat kleuren. Of je nu houdt van licht of donker, van neutraal of kleurrijk, van effen of gemêleerd, er is altijd een laminaat vloer die bij jouw smaak en stijl past. Ben je benieuwd naar alle laminaat vloeren kleuren die wij aanbieden? Neem dan snel een kijkje op onze website, Laminaat.nl. 

Hier vind je een ruim assortiment aan laminaat vloeren in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Je kunt ook gebruik maken van onze handige filters om je zoekopdracht te verfijnen op basis van kleur, prijs, merk, dikte, breedte en meer. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Laminaat.nl. Bestel vandaag nog je laminaat vloer en geniet binnenkort van een prachtige nieuwe vloer in jouw favoriete kleur.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen