Laminaat leggen: waar beginnen?

Laminaat leggen: waar beginnen?

Wouter Touw |

Laminaat is een populaire keuze voor veel mensen die hun vloer willen vernieuwen. Het is makkelijk te plaatsen, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen.

Maar waar moet je beginnen met laminaat leggen? We geven je graag een aantal tips en adviezen om je op weg te helpen een vliegende start te maken met het leggen van je laminaatvloer.

Waar moet je beginnen met laminaat leggen?

Het startpunt voor het leggen van laminaat is cruciaal. Begin met het bepalen van de richting waarin je het laminaat wilt leggen. Over het algemeen volg je de richting van het lichtinval in de kamer voor het beste visuele effect.

Wij raden aan om in de linkerhoek van de langste muur van de ruimte te beginnen met het leggen van laminaat. Plaats de laminaat planken in dezelfde richting als de voornaamste richting en werk altijd van links naar rechts.

Laminaat leggen op de bovenverdieping: waar beginnen?

Wil je laminaat leggen op de bovenverdieping en de laminaatvloer doorleggen naar meerdere ruimtes? Dan zijn er een aantal overwegingen waar je rekening mee moet houden.

In principe begin je altijd in de grootste kamer en werk je vanuit daar door naar de overloop en de kleinere kamers.

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte bewaard rondom het laminaat (ongeveer 10 mm). Houd hierbij rekening met de muren, kozijnen en eventuele drempels of dorpels.

Kies voor kwalitatief laminaat van Laminaat.nl

Bij Laminaat.nl vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige laminaatvloeren in diverse stijlen en kleuren. Onze vloeren zijn eenvoudig te leggen dankzij het handige kliksysteem. Bovendien bieden wij deskundig advies en leveren we topkwaliteit laminaat voor een scherpe prijs.

Kies voor gemak en kwaliteit en transformeer jouw ruimte met het laminaat van Laminaat.nl! Bezoek onze webshop en ontdek ons assortiment laminaatvloeren voor een vakkundige en prachtige vloer in jouw huis!

Je vloer door ons laten leggen?

vloer laten leggen