Altijd persoonlijk betrokken

Gratis verzending vanaf €550,-

PVC vloer badkamer

pvc badkamer

Mees Vermolen |

Een PVC vloer in de badkamer is dé trend van dit moment. Steeds meer mensen kiezen voor de veelzijdigheid en duurzaamheid van PVC in vochtige ruimtes. Maar waarom is PVC zo populair voor badkamers? En wat zijn de voordelen en nadelen van een laminaat PVC vloer in de badkamer?

In deze uitgebreide gids ontdek je alles wat je moet weten over PVC vloeren in de badkamer, van de verschillende soorten en designs tot veelgestelde vragen en waar je de beste PVC vloeren voor in de badkamer kunt kopen. Lees verder en ontdek waarom een PVC vloer in de badkamer een slimme keuze is!

Kan een PVC vloer in de badkamer?

Ja, een PVC vloer kan absoluut in de badkamer worden gelegd. PVC is van nature waterbestendig, wat het een uitstekende keuze maakt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De waterdichte eigenschappen van PVC zorgen ervoor dat de PVC vloer niet los komt, krom trekt of beschadigd raakt door vocht.

Daarnaast is PVC gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat bijdraagt aan een hygiënische badkamer omgeving.

Waarom kies je voor een PVC vloer in de badkamer?

Er zijn veel goede redenen om voor een PVC vloer in de badkamer te kiezen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Waterbestendigheid: badkamer PVC vloeren zijn volledig waterdicht, waardoor ze perfect zijn voor vochtige omgevingen zoals badkamers.
  • Duurzaamheid: duurzame PVC vloeren voor in de badkamer zijn slijtvast en kunnen jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een badkamer PVC vloer is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd.
  • Comfort: Badkamer PVC voelt warm en zacht aan onder de voeten, wat zorgt voor extra comfort in de badkamer. Dit is al helemaal het geval met een vloerverwarming PVC vloer.
  • Esthetiek: Badkamer PVC is verkrijgbaar in een breed scala aan dessins en kleuren, waardoor je altijd een stijl kunt vinden die bij je badkamer past.
  • Geluidsdemping: PVC heeft natuurlijke geluiddempende eigenschappen, waardoor het een stille vloeroptie is.
  • Installatiegemak: PVC vloeren zijn relatief eenvoudig te installeren, vooral de klik PVC varianten. Meer weten? Bekijk onze PVC vloer leggen gids.

PVC vloer badkamer nadelen

Hoewel PVC vloeren veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

  • Ondergrond: badkamer PVC vloeren vereisen een vlakke en schone ondergrond voor een optimale installatie. Oneffenheden in de ondervloer kunnen zichtbaar worden door de PVC vloer.
  • Temperatuurgevoeligheid: hoewel PVC goed bestand is tegen water, kan het gevoelig zijn voor extreme temperatuurveranderingen, wat kan leiden tot uitzetten of krimpen.
  • Krasgevoeligheid: PVC kan krassen vertonen als het in contact komt met scherpe voorwerpen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het verplaatsen van meubels en andere objecten.
  • Kleurvervaging: langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur van de PVC vloer doen vervagen. Dit is meestal geen groot probleem in de badkamer, maar het is wel iets om in gedachten te houden.

Verschillende uitvoeringen en dessins

PVC vloeren voor de badkamer zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en dessins, waardoor je altijd een stijl kunt vinden die bij jouw smaak en interieur past.

Of je nu houdt van een strakke, moderne look of een meer traditionele uitstraling, er is een PVC vloer die aan jouw wensen voldoet. Hieronder bespreken we enkele populaire uitvoeringen:

PVC vloertegels badkamer

PVC vloertegels zijn een populaire keuze voor badkamers vanwege hun strakke en stijlvolle uitstraling. Ze bootsen vaak de look van keramische tegels na, maar bieden de voordelen van PVC, zoals waterbestendigheid en comfort. PVC vloertegels zijn eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, waardoor je eindeloze ontwerpopties hebt.

Klik PVC badkamer

PVC klik vloeren zijn ideaal voor doe-het-zelvers dankzij het eenvoudige installatiesysteem. Deze vloeren klikken gemakkelijk in elkaar zonder de noodzaak van lijm of andere bevestigingsmaterialen, in tegenstelling tot PVC plak vloeren en PVC dryback vloeren.

Klik PVC biedt dezelfde voordelen als andere PVC vloeren, zoals waterbestendigheid en duurzaamheid, en is verkrijgbaar in diverse dessins en kleuren om aan elke stijlvoorkeur te voldoen.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar onze PVC vloeren met houtlook, PVC in visgraat of de PVC vloeren met Hongaarse punt.

Veelgestelde vragen over PVC in de badkamer

Er zijn veel vragen over het gebruik van PVC vloeren in de badkamer. In dit gedeelte beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen om je te helpen een weloverwogen keuze te maken voor jouw badkamer vloer.

PVC vloer badkamer over tegels, kan dit?

Ja, een PVC vloer kan over bestaande tegels in de badkamer worden gelegd, mits de ondergrond vlak en schoon is. Dit maakt het een snelle en efficiënte manier om je badkamer een nieuwe look te geven zonder dat je de oude tegels hoeft te verwijderen. Grote kans dat een van onze PVC antraciet vloeren past in je nieuwe badkamer interieur.

Is een PVC vloer badkamer waterdicht?

Ja, PVC vloeren zijn volledig waterdicht, wat ze ideaal maakt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers. Ze bieden een uitstekende bescherming tegen vocht en zijn bestand tegen schimmel en meeldauw.

Naast de badkamer zijn PVC vloeren ook geschikt voor andere ruimtes in je woning of kantoor, namelijk:

Zijn PVC vloeren in de badkamer slipvast?

De meeste PVC vloeren hebben een slipvaste toplaag, wat ze veilig maakt voor gebruik in badkamers, zelfs wanneer ze nat zijn. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een PVC vloer dikte met een voldoende hoge antislipwaarde om uitglijden te voorkomen.

Is een PVC vloer hygiënisch voor de badkamer?

Ja, PVC vloeren zijn zeer hygiënisch. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en laten geen vocht of vuil door. Hierdoor voorkom je de groei van bacteriën en schimmels, wat bijdraagt aan een gezonde badkamer omgeving.

Is vloerverwarming mogelijk met een PVC vloer in de badkamer?

Ja, PVC stroken zijn geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Ze geleiden warmte goed, waardoor je kunt genieten van een heerlijk warme vloer, zelfs op koude dagen. Zorg ervoor dat je de installatie-instructies van zowel de vloer als de vloerverwarming volgt voor de beste resultaten.

PVC vloer badkamer kopen bij Laminaat.nl

Bij Laminaat.nl ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige PVC vloeren voor je badkamer. Ons uitgebreide assortiment biedt een ruime keuze aan stijlen, kleuren en dessins, zodat je altijd een vloer vindt die perfect bij jouw wensen past. Bovendien profiteer je bij Laminaat.nl van uitstekende service en deskundig advies.

Waarom kiezen voor Laminaat.nl? Onze missie is om jou te voorzien van badkamer vloeren die niet alleen mooi en duurzaam zijn, maar ook eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ons team van vloerspecialisten staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste vloer tot aan de installatie.

Ontdek vandaag nog de voordelen van een PVC vloer voor je badkamer en laat je inspireren door ons uitgebreide aanbod met onder andere eiken PVC vloeren, licht eiken PVC vloeren of donker eiken PVC vloeren. We hebben het allemaal.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen