Laminaat geschikt voor vloerverwarming

laminaat vloerverwarming

Nils Jansen |

Stap binnen in de wereld van ongeëvenaarde warmte en stijl met laminaatvloeren die perfect samengaan met vloerverwarming.

De zoektocht naar de ideale vloer die comfort, duurzaamheid en een verfijnde uitstraling combineert, wordt steeds eenvoudiger met laminaat als een briljante keuze voor vloerverwarming.

Ontdek hoe deze innovatieve combinatie niet alleen warmte brengt in huis, maar ook de perfecte harmonie tussen luxe en praktisch gemak creëert.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Het antwoord hierop is: ja, laminaat is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het is alleen belangrijk dat je de juiste ondervloer gebruikt. Zo moet de ondervloer de warmte van de vloerverwarming doorlaten in plaats van isoleren.

In ons assortiment vind je diverse laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Bekijk direct de mogelijkheden of lees verder om meer te weten te komen over de combinatie van laminaat en vloerverwarming.

Laminaat voor vloerverwarming geeft gemakkelijk warmte door

Het is bij vloerverwarming belangrijk dat de warmte gemakkelijk doorgegeven kan worden. Wanneer je een dikke, warmte-isolerende ondervloer tussen je vloerverwarming en het laminaat legt, verhoogt dit de totale warmteweerstand van je vloer.

Hierdoor zal je de vloerverwarming hoger moeten stoken, waardoor je energieverbruik zal toenemen. Het duurt dus langer voordat je vloer op temperatuur is, maar de vloer zal de warmte wel langer vasthouden.

De juiste ondervloer voor je vloerverwarming

Bij laminaat.nl hebben we kwaliteitsvolle ondervloeren in ons gamma. Via deze link, maak je alvast kennis met ons assortiment ondervloeren.

Zo hebben we de ‘arbiton light aquastop’ ondervloer, dit is de standaard ondervloer die wij aanbieden. Wil je de vloer over een tegelvloer met vloerverwarming plaatsen? Dan is onze ‘arbiton thermo Aquastop smart’ ondervloer dé ideale keuze!

Naast de Arbiton hebben we ook nog de ‘Secura LVT Click Smart N’. Van alle ondervloeren is deze het meest allround en daardoor ook het meest gekozen.

Ons laminaat voor vloerverwarming

Gelukkig hebben wij in onze webshop ook heel wat vloeren met een geringe dikte die de warmte sneller doorlaten. Hierdoor is je vloer sneller op temperatuur en geniet je in no time van een lekker warme ondergrond. Zo kan je kiezen voor een MDF laminaat geschikt voor vloerverwarming. 

Deze vloeren hebben een dikte van 6 mm tot 8 mm en zijn dus sneller opgewarmd dan een houten vloer. Ga je voor een PVC of SPC vinyl vloer van 4 mm tot 4,5 mm dik, dan geniet je nog sneller van je laminaat met vloerverwarming.

Het belang van de temperatuur bij laminaat vloerverwarming

Omdat hout, en dus ook laminaat, een materiaal is dat werkt, is het belangrijk om te begrijpen dat dagelijkse fluctuaties in temperatuur schadelijk kunnen zijn voor een laminaatvloer.

Om de levensduur van de vloer te verlengen, is het daarom het beste om de vloerverwarming gedurende de dag en nacht op een constante, lage temperatuur te houden. 

Over het algemeen wordt het sterk aangeraden om de contacttemperatuur onder de 28 graden Celsius te houden, omdat hogere temperaturen de vloer kunnen beschadigen. 

Door de temperatuur op een constant niveau te houden, wordt de werking van het hout en het laminaat geminimaliseerd en wordt voorkomen dat de vloer kromtrekt of scheurt. 

Daarom is het belangrijk om bij het gebruik van vloerverwarming in combinatie met laminaat altijd te zorgen voor een constante temperatuur om de levensduur van de vloer te maximaliseren.

Bestel laminaat geschikt voor vloerverwarming in onze webshop!

Heb je een keuze kunnen maken uit onze laminaatvloeren geschikt voor vloerverwarming? Bereken dan hoeveel laminaat je nodig hebt en bestel eenvoudig het juiste aantal pakken dankzij onze handige calculator. Het standaard snijverlies van 10% kan automatisch worden meegerekend, zodat je altijd de juiste hoeveelheid laminaat in huis haalt.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.