Zo (ver)bouw je eenvoudig de badkamer van je dromen

badkamer verbouwen

Mees Vermolen |

Een lekker warm bad of een frisse douche, in de badkamer neem je dagelijks even tijd voor jezelf. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte volledig voldoet aan al je wensen en een rustgevende oase is.

Helaas is er aan het (ver)bouwen van een badkamer een stevig kostenplaatje verbonden en heb je in het geval van keramische tegels vaak een professional nodig. Wij bieden dé oplossing: een watervast alternatief dat eenvoudig zelf te verwerken is! SPC vinyl tegels voor zowel vloer als wand. Badkamer verbouwen? wij geven je enkele tips!

Ga voor watervaste panelen of tegels in de badkamer

Je badkamer is ongetwijfeld de meest vochtige ruimte in je woning. De stoom die achterblijft na een warme douche of je natte voeten wanneer je uit bad stapt, het vocht kan je vloer en/of wand aantasten. Met watervaste Aqua-Step New Generation SPC vinyl vloer- en wandpanelen of tegels wapen je je badkamer hier tegen. De SPC vinyl tegels hebben een sterke kern uit SPC en beschikken over een toplaag van vinyl.

Hierdoor zijn ze 100% watervast, vertonen de platen geen vervorming en wordt krimpen tot een minimum beperkt. Bovendien remt SPC de groei van oppervlakteschimmels en meeldauw af, waardoor het een ideaal product is voor badkamers en andere natte ruimtes. Wist je dat de panelen zelfs geschikt zijn om tegen de wand in de douche te plaatsen? Combineer bijvoorbeeld de Aqua-Step Aqua Click Tiles met een mooie douchebak en creëer zo in no time een praktische én stijlvolle douche. Zelf je badkamer verbouwen was nog nooit zo gemakkelijk!

Tip: Verlucht steeds je badkamer, zo blijft de ruimte zeker in topconditie.

Kleed de badkamer in naar jouw persoonlijke smaak

Ga jij liever voor een moderne, strakke badkamer of ligt je voorkeur bij een traditioneel en authentiek exemplaar? Een gepast vloer- of wanddecor vind je ongetwijfeld in ons ruime aanbod SPC panelen. Zo kan je kiezen voor een SPC vloer in grijze, bruine of witte tinten van houtlook tot betonlook, effen tinten en zelfs in visgraatmotief. Dankzij de nieuwe Aqua-Step SPC serie heb je een uitgebreide keuze in watervaste decors waarmee jij je badkamer kan verbouwen.

Wil je de verschillende soorten eerst eens in het echt bekijken? Geen probleem, bestel voor slechts €1,- een staal van jouw favoriete decor!

Eenvoudige montage van je SPC panelen in de badkamer

Of je nu van nul begint of een oude badkamer renoveert, met de SPC panelen ga je eenvoudig zelf aan de slag. Dankzij de geringe dikte van 4 millimeter zijn ze geschikt om over bestaande tegels heen te leggen. Zo spaar je in één klap tijd uit, want de oude vloer uitbreken is niet nodig.

Dankzij het I4F drop-lock systeem kan je de panelen eenvoudig in elkaar laten klikken. Bovendien kan je de panelen insnijden met een stanleymes en breken als een gipsplaat. Zo maak je de panelen op maat van jouw badkamer. Je hebt dus geen speciaal gereedschap nodig en kan zelf snel en schoon aan het werk om je badkamer te verbouwen. Bovendien is SPC compatibel met vloerverwarming en geniet jij van warme voeten na een verfrissende douche.

SPC vinyl: Kwalitatief én goedkoop alternatief

SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, hierdoor is het een goedkoper alternatief dan producten die volledig uit PVC of LVT bestaan. Net door die samenstelling is het een duurzame en stabiele plaat die een stuk beter presteert dan heel wat andere materialen en dus de ideale oplossing is voor jouw droombadkamer.

Vragen?

Heb je nog vragen of tips nodig bij het verbouwen van je badkamer of kan je advies gebruiken bij de keuze van de perfecte vloer- en/of wandpanelen voor in je badkamer? Aarzel dan niet om contact op te nemen!