Vloer over bestaande vloer leggen? Dat doe je zo!

vloer over bestaande vloer leggen

Mees Vermolen |

Wil jij graag een nieuwe vloer leggen over een bestaande vloer? Misschien omdat je de huidige vloer niet wilt verwijderen of omdat je op zoek bent naar een snelle en efficiënte oplossing voor je project? Goed nieuws! Bij laminaat.nl staan wij klaar om je te helpen. Ontdek onze uitgebreide collectie, waaronder onze SPC vloeren die geschikt zijn voor deze situatie. Maak het jezelf gemakkelijk en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Vloer over tegels leggen

Het leggen van een nieuwe vloer over tegels hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je weet wat je doet! Er zijn twee manieren om dit te doen: met behulp van een ondervloer of door te verlijmen. In het geval van Vinyl vloeren raden we bij verlijming onze Ottocol Hydrate lijm aan. Als je de voorkeur geeft aan een ondervloer, dan is onze SPC vloer “Secura LVT Click Smart N” de juiste keuze. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van een nieuwe vloer over tegels ervoor zorgt dat het vloerniveau stijgt. Het kan daarom nodig zijn om je deuren in te korten.

Uitbreekwerk of gemak? Vloer over plavuizen plaatsen

Het leggen van een nieuwe vloer over plavuizen is een logische keuze. Vanwege de groeven in een plavuizen vloer ontstaat echter een ongelijk oppervlak. Daarom raden we bij laminaat.nl ten zeerste aan om eerst een egalisatielaag aan te brengen op dit oppervlak. Wil je een vloer over plavuizen leggen in combinatie met vloerverwarming? Dan is de “Arbiton Thermo Aquastop Smart” ondervloer de beste keuze. Kortom, met een egalisatielaag, de juiste ondervloer en een prachtige SPC vloer kun je het zware werk van het verwijderen van plavuizen volledig vergeten!

Vloer over houten vloer leggen

Bij een houten vloer is het meestal veilig om te zeggen dat het oppervlak al relatief egaal is. In dit geval is het vaak niet nodig om een egalisatielaag aan te brengen. Echter, is het gebruik van een ondervloer steeds aanbevolen. Met betrekking tot de afwerking zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je opnieuw een houten vloer leggen? Of geef je de voorkeur aan een vinyl vloer over je bestaande houten vloer? de keuze is helemaal aan jou! 😊

Hoewel het technisch mogelijk is om een nieuwe houten vloer over een bestaande houten vloer te leggen, raden we dit niet aan. Dit zou de vloer namelijk aanzienlijk dikker maken, waardoor het effect van vloerverwarming vermindert. Een betere optie is om een dunne SPC vloer met houtlook over je bestaande houten vloer te leggen. Op deze manier behoud je het gebruiksgemak en geniet je van een prachtige vloer met een natuurlijke uitstraling.

Is vloer over vloerbedekking de makkelijkste oplossing?

Het leggen van een nieuwe vloer over bestaande vloerbedekking is niet alleen logisch, maar ook een slimme keuze. Doordat de vloerbedekking al een egaal oppervlak biedt en isolerend en geluiddempend werkt, is het gebruik van een ondervloer zelfs niet vereist. Uiteraard kun je voor extra zekerheid nog steeds een ondervloer leggen. Op deze manier profiteer je van de voordelen van de bestaande vloerbedekking en geef je je ruimte een nieuwe en frisse uitstraling met de nieuwe vloer.

Vloer leggen over bestaande vloer, wat hebben we geleerd?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende opties en hoe je het beste te werk kunt gaan, ben je klaar om aan de slag te gaan! Onthoud dat er twee opties zijn: het gebruik van een ondervloer over je bestaande vloer of het verlijmen van je nieuwe vloer op de bestaande vloer. een SPC vloer is bijzonder geschikt om over een bestaande vloer te plaatsen. We hechten er ook veel waarde aan om je ook na de aankoop de juiste begeleiding te bieden, via onze blogs of sociale media.