Hoe renoveer ik mijn plafond?

hoe renoveer ik mijn plafond

Mees Vermolen |

Na een tijd door te brengen op onze website, zie je ze, dé plafondpanelen van je dromen. Al snel begin je te fantaseren over hoe het paneel er toegepast zou uitzien. Hierbij wilt laminaat.nl je een (digitaal) handje bij helpen 😉. Na deze blog ben je dan ook helemaal ready om je renovatie aan te vatten!

Kies het juiste plafondpaneel dat bij je ruimte past

De look & feel van een plafondpaneel maakt of kraakt een ruimte. Zo kunnen bijvoorbeeld lichte/zachte kleuren een ruimte groter doen lijken. Bij laminaat.nl vinden we dat je best rekening houdt met drie pijlers wanneer je je oriënteert voor een plafondpaneel.

Kleur: bij laminaat.nl hebben we verschillende kleuren en accenten in ons assortiment plafondpanelen. De kleur van je plafondpaneel moet dan ook goed afgesteld worden met de kleur van je wanden/muren.

Afmeting: hier kan de lengte, dikte en breedte bepaald worden. Deze keuze hangt af welke look & feel jij wilt aanbrengen via je plafond. Zo heeft bijvoorbeeld de ‘Pan O’ Quick’ meerdere reeksen. Namelijk de standaard Pan O’ Quick, Pan O’ Quick XL en zelfs de Pan O’ Quick XXL. Iedere reeks is extra lang, extra breed.

Materiaal:Voor plafondpanelen hebben we drie keuzes in materiaal:

  • HDF: dit staat voor High Density, dit wil zeggen dat de houtdeeltjes dicht op elkaar zitten, waardoor we deze soort ook zien als ‘de beste kwaliteit’ in het geval van je plafond. HDF-panelen zijn ideaal voor in de badkamer of vochtigere ruimtes.

  • MDF: dit staat voor Medium Density, hier liggen de houtdeeltjes iets verder uit elkaar waardoor het prijstechnisch een zeer interessant product is. Verder kunnen deze panelen ook in alle ruimtes van een woning geplaatst worden. Zo ook in een badkamer, vb. Avanti Aqua. Dit komt door zijn vochtbestendig oppervlak.

  • PVC: dit is de opvolger van vinyl, een krachtige kunststofplaat die zowel binnen, hiervoor hebben we de PVC panelen voor binnen. Maar ook buiten, hier hebben we de PVC carportpanelen voor. Daarnaast beschikken deze panelen over iets meer flexibiliteit in vergelijking met een paneel in HDF of MDF vorm.

Functioneel stappenplan voor de renovatie van jouw plafond

Stap 1: zorg dat je je vorig plafondpaneel of behang eerst goed verwijdert voordat je start met het plaatsen van een nieuw paneel.

Stap 2: meet de afstand die je wilt plaatsen. Op basis van deze resultaten bestel je het aantal pakken plafondpanelen. Hou echter wel rekening met het snijverlies van je panelen bij de plaatsing van je plafond.

Stap 3:
 hoe wil je deze panelen plaatsen? Hiermee bedoelen we bij laminaat.nl, of je ze in de breedte of in de lengte gaat plaatsen. Wij raden aan om ze te plaatsen in de richting vanwaar het licht komt, dan lijkt de ruimte vaak groter. Daarnaast zijn clips met nagels de beste methode om je plafondpanelen te plaatsen.
 
Stap 4: werk je plafond af, de eindafwerking (in de hoeken) is cruciaal voor een mooi eindresultaat. Bij laminaat.nl zijn we ons daar dan ook van bewust. Klik hier om ons lijstwerk te ontdekken.

Plafondpaneel? Check! Eindafwerking? Check!

Super! Dan heb jij het plafond wat we willen zien bij laminaat.nl! Stuur ons een mailtje met het eindresultaat, want ook na de verkoop blijven we nieuwsgierig naar het eindresultaat van onze klanten!