Dimensionele stabiliteit

dimensionele stabiliteit

Mees Vermolen |

Komt jouw vloer bol te staan? Of zie je kleine putjes in je vloer? Dan beschikt jouw vloer niet over de eigenschap: dimensionele stabiliteit. Lees zeker verder want wij leggen jou met plezier uit wat dimensionele stabiliteit is.

Wat is dimensionele stabiliteit?

Dimensionele … wat? Dimensionele stabiliteit of maatvastheid genoemd is de weerstand tegen veranderingen in de afmetingen onder invloeden als trek en vocht. Het is een eigenschap van een laminaatpaneel om de ware afmetingen te behouden, ondanks de omgevingsveranderingen van temperatuur en vochtigheid. Dimensionele stabiliteit gaat ook over slag- en indrukbestendigheid. Als je iets laat vallen of je wandelt met hakschoenen over de vloer dan heb je geen schade of deuken. Hierdoor is deze factor zeer belangrijk in drukbelopen ruimtes:

  • inkomhal
  • badkamer
  • keuken
  • woonkamer

Dimensionele stabiliteit bij Laminaat.nl

De Aqua-Step panelen beschikken over een goede dimensionele stabiliteit. De SPC panelen hebben dankzij hun robuuste kern en high-tech toplaag een erg goede maatvastheid. De rigide kern van de panelen zorgen ervoor dat ze slag- en indrukbestendig zijn, geschikt dus om in heel je huis te leggen. Bovendien werken de platen nauwelijks mee. Zo krimpen de panelen niet bij grote temperatuurswisselingen of gaat je vloer niet bol staan door vocht.

Een extra tip voor jou:

Laat je panelen (laminaat, hout of SPC) altijd 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd wordt. Zo wennen de panelen aan het klimaat in de kamer en passen ze zich aan voordat ze gelegd worden.

Bestel een vloer met een dimensionele stabiliteit

Neem een kijkje in ons ruime assortiment panelen met een dimensionele stabiliteit en vind de ideale vloer voor in jouw woning. Dankzij onze calculator bestel je in no time het juiste aantal panelen en na 2 werkdagen ontvang je ze aan huis. Twijfel je nog? Bestel dan enkele stalen en bekijk de materialen van dichtbij.