Wat is SPC en waarom is dit interessant voor jou?

wat is spc en waarom is dit interessant voor jou

Mees Vermolen |

Wij bij laminaat.nl hebben al meer dan 10 jaar ervaring in niet alleen ‘laminaat’ maar in alles wat met vloeren/wanden en plafondpanelen te maken heeft. Zo ook de SPC vloeren, nu voel ik je aankomen… SPC? Wat is SPC eigenlijk? In deze blog vertellen we je er meer over.

Wat is SPC? De beste vloer voor jou!

SPC staat voor Stone Polymer Composite, sto-wat? Kan dat niet in het Nederlands? 😉 SPC staat eigenlijk voor steen-kunststof-composiet materiaal voorzien van een ultrasterke harde toplaag. En dit valt te merken aangezien deze vloer zowel de voordelen als het gebruiksgemak van laminaat, PVC en keramische tegels combineert. Hiermee is dit dé perfecte vloer voor iedereen die iets bijzonders in huis wilt hebben.

Wat is SPC vloer nu precies? 

SPC is een vloer met een sterke, harde toplaag van zo’n 0,5 mm dik. Deze transparante laag geeft een betere bescherming tegen slijtage en krassen.
Wat is het verschil tussen SPC en PVC? In gewone PVC vloeren zit, in tegenstelling tot SPC, geen steen verwerkt en is minder stevig.

Een ander verschil is dat een PVC vloer gemiddeld 3 mm dik is en een SPC vloer 5 mm. SPC wordt vaak met een kliksysteem gelegd, maar de naden zijn waterdicht.
Vinyl is naadloos en ook geschikt voor de badkamer. De ondergrond moet voor het leggen van de SPC vloer egaal zijn, terwijl voor een PVC vloeregalisatie meestal niet nodig is.

De voor- en nadelen van SPC?

Ondanks dat SPC vloer tal van voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan SPC. Omdat we bij laminaat.nl altijd eerlijk en transparant willen zijn, voorzien we jou dan ook van een eerlijk beeld.

VOORDELEN NADELEN
  • Overal te leggen: Een renovatie op de planning? SPC is dé oplossing, je kan deze namelijk over oude vloeren heen leggen. Van Badkamers tot keukens, SPC is jouw grote vriend wanneer het aankomt op een renovatie.
  • Geschikt voor vloerverwarming: Koude voeten wanneer je uit de douche springt? Koude voeten tijdens het telewerken? Geen probleem, installeer vloerverwarming en plaats je SPC over deze verwarmingsinstallatie.
  • Waterbestendig: Woops, je stoot je glas per ongeluk om, of er ligt een waterplas in de badkamer. Geen nood, dit type vloer is 100% waterdicht, de oplossing voor in je keuken of badkamer!
  • Geschikt voor grote oppervlakten: 50m²? 100m²? Geen probleem voor SPC, hier is zelfs niet veel onderbreking voor nodig.
  • Antislip: Lekker de douche of bad uit, en woep! Je voelt je voeten onder je weg schuiven. Geen nood, met onze SPC vloeren ga je deze situatie niet aan de hand hebben. De meeste SPC vloeren hebben namelijk een antislip toplaag. Hierdoor kunnen de vloeren niet glad worden. Ook niet als ze nat zijn. Dé oplossing voor in de badkamer dus 😊
  • Duurder dan laminaat: SPC vloeren zijn niet de goedkoopste vloeren, zo kosten ze iets meer dan laminaatvloeren, maar ze zijn wel goedkoper dan PVC… In geval van watervaste vloeren zijn SPC vloeren dus wel de goedkoopste.
  • Weinig schokabsorptie: Door de harde kern is een SPC vloer minder schokabsorberend dan een PVC vloer. De vloer voelt gelukkig wel zacht aan je voeten.

Zo, nu ben je helemaal up to date wat SPC juist inhoudt. Uiteraard is dit niet het enige wat we bij laminaat.nl aanbieden. Ons assortiment gaat zoveel verder.