Ontdek de interieurtrends van 2023

ontdek de interieurtrends van 2023

Mees Vermolen |

Een nieuw jaar is aangebroken en met het nieuwe jaar komen nieuwe interieurtrends. Ben je op zoek naar inspiratie om je huis te updaten, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een aantal interieurtrends voor 2023 die je absoluut niet mag missen.

Trend 1 Warm en natuurlijk kleurenpalet

De afgelopen jaren zijn uitgesproken kleuren steeds meer terug te vinden in interieurs. Fan van neutrale kleuren? Dan heb je geluk, want een natuurlijk, warm kleurenpalet blijft een trend. In 2023 domineren aardetinten, zoals taupe, beige en zandkleur. Je kunt deze kleuren gemakkelijk combineren met warme houtsoorten, wat niet alleen voor warmte zorgt, maar ook voor een neutrale uitstraling. Een laminaat- of SPC-vloer in houtlook is daarbij een populaire keuze voor in huis.

Trend 2 Duurzaam

Dankzij corona brachten we de afgelopen jaren veel tijd thuis door, waardoor we ons interieur nog beter onder de loep konden nemen. De trend voor 2023 is om je huis milieubewust in te richten. Doe dit door spullen te hergebruiken of door materialen te kopen met een lange levensduur. Breng bijvoorbeeld de oude kast van je oma weer tot leven en gebruik het vervolgens in je eigen interieur.

Trend 3 Houten wandpanelen

De houten wandpanelen waren al in 2022 een trend en blijven dit ook in 2023. Het bijzondere aan deze interieurtrend is dat je niet je hele wand hoeft te bekleden. Steeds vaker zie je enkele panelen aan de muur, wat een speels effect creëert. Een houten wandpaneel oogt niet alleen chique en natuurlijk, maar verbetert ook de akoestiek in de ruimte. 

Trend 4 De visgraatvloer

De visgraatvloer is een klassieker! Deze vloer maakt in 2023 opnieuw zijn opwachting in het interieur. Dit keer met een twist: de kleur van de panelen. In plaats van de lichte kleuren die in 2021-2022 populair waren, zullen de donkere houttinten in 2023 het verschil maken. Dit type vloer is op laminaat.nl verkrijgbaar in HDF, met de Villeroy & Boch Harmony Oak reeks, of in SPC met de Vinyluxe Herringbone reeks.

Trend 5 De trendkleuren

Geef je interieur in 2023 een opkikker met de trendkleuren groen en paars. Deze kleuren vullen elkaar perfect aan dankzij hun contrast en ze creëren een warme sfeer. Combineer een pastel groene kleur met een paars accent om je interieur een trendy touch te geven.

Zoals je ziet zijn er in 2023 veel interessante interieurtrends om te ontdekken. Of je nu kiest voor een klassieke visgraatvloer, duurzaamheid of houten wandpanelen, er is voor iedereen wat wils.