Altijd persoonlijk betrokken

Gratis verzending vanaf €550,-

Verschillende legpatronen voor PVC vloeren

Verschillende legpatronen voor PVC vloeren

Nils Jansen |

PVC vloeren zijn al geruime tijd populair vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudig onderhoud. Maar wist je dat je met PVC vloeren ook eindeloos kunt variëren in legpatronen? Het juiste legpatroon kan de uitstraling van je ruimte volledig veranderen en daarmee een unieke sfeer creëren die past bij jouw stijl en wensen.

Of je nu kiest voor een strak, modern design of juist een klassieke, tijdloze look, met de juiste keuze voor een legpatroon kun je de perfecte basis leggen voor jouw droominterieur. We vertellen je daarom graag meer over de meest populaire legpatronen voor PVC vloeren en hoe deze jouw ruimte kunnen transformeren.

De meeste populaire legpatronen voor een PVC vloer

Het legpatroon dat je kiest, bepaalt in grote mate de uitstraling en het karakter van je ruimte. Elk patroon heeft zijn eigen unieke charme en effect, van de rustieke eenvoud van rechte planken tot de luxueuze complexiteit van een Versailles patroon. Laten we de meest populaire legpatronen voor PVC vloeren eens bekijken en ontdekken wat elk patroon uniek maakt.

1. Rechte stroken

Het leggen van rechte PVC stroken is een van de meest eenvoudige en populaire legmethoden. Dit patroon wordt gekenmerkt door het parallel leggen van de PVC stroken, waardoor een strak en uniform effect ontstaat.

De rechte stroken zijn bijzonder veelzijdig en passen goed in zowel moderne als klassieke interieurs. De rechte planken accentueren de lengte of breedte van de ruimte, afhankelijk van de legrichting, en kan daardoor helpen om een kamer optisch groter te laten lijken.

Een groot voordeel van rechte PVC stroken is de eenvoud van installatie. Dit patroon kan snel en efficiënt gelegd worden, wat het een uitstekende keuze maakt voor doe-het-zelvers of voor ruimtes waar snelheid en efficiëntie gewenst zijn. Bovendien komt de natuurlijke houtlook van PVC goed tot zijn recht in dit legpatroon, wat zorgt voor een tijdloze en elegante uitstraling.

2. Tegels

PVC tegels zijn een populaire keuze voor wie op zoek is naar een vloer die de uitstraling van traditionele tegels combineert met de voordelen van PVC. Tegels geven je de mogelijkheid om patronen te creëren die variëren van eenvoudig en strak tot complex en decoratief.

Dankzij moderne productietechnieken zijn PVC tegels verkrijgbaar in diverse stijlen, waaronder betonlook, marmerlook en zelfs graniet look. Deze zijn soms zelfs zo realistisch dat het visueel haast niet meer te onderscheiden is van echte tegels.

Een groot voordeel van PVC tegels is de mogelijkheid om te spelen met kleuren en formaten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contrasterende voegkleur om een opvallend geometrisch effect te creëren, of juist gaan voor een ton-sur-ton benadering die subtieler oogt.

3. Visgraat

Het visgraat patroon is een van de meest iconische en tijdloze legpatronen voor PVC vloeren. Dit patroon wordt gecreëerd door planken in een V-vorm te leggen, waarbij de korte zijden van de planken tegen elkaar aan worden gelegd in een hoek van 90 graden. Het resultaat is een elegant en dynamisch patroon dat visueel intrigeert en een gevoel van beweging in de ruimte brengt.

Visgraat PVC vloeren zijn bijzonder geschikt voor woonkamers, eetkamers, en andere representatieve ruimtes waar je een luxueuze en verfijnde uitstraling wilt creëren. Het patroon voegt textuur en diepte toe aan de vloer, waardoor het een perfecte keuze is voor zowel klassieke als moderne interieurs. Bovendien dragen de schuin geplaatste planken bij aan het optisch vergroten van de ruimte, wat vooral handig is in kleinere kamers.

4. Walvisgraat

Het walvisgraat patroon is een eigentijdse variant op het klassieke visgraat patroon, waarbij bredere en langere PVC stroken worden gebruikt. Dit patroon creëert een indrukwekkend en robuust effect, wat vooral opvalt in grotere ruimtes.

De bredere stroken geven de vloer een ruimtelijke en luxueuze uitstraling, waardoor het walvisgraat patroon een uitstekende keuze is voor moderne interieurs waarin men een krachtig visueel statement wil maken.

Het leggen van PVC in een walvisgraat patroon vereist, net als bij visgraat, precisie en aandacht voor detail. Door de grotere afmetingen van de planken is het belangrijk om de legrichting zorgvuldig te bepalen, zodat het patroon de ruimte optisch vergroot of verlengt.

5. Hongaarse punt

Het Hongaarse punt patroon is een verfijnde keuze die traditionele elegantie combineert met moderne flair. Dit patroon, ook wel bekend als "chevron," wordt gekenmerkt door stroken die onder een hoek van 45 graden worden afgezaagd en vervolgens tegen elkaar worden gelegd, waardoor een strak zigzag patroon ontstaat. Dit creëert een dynamisch effect dat visuele diepte en beweging toevoegt aan de ruimte.

Hongaarse punt PVC vloeren zijn ideaal voor wie op zoek is naar een klassieke en elegante uitstraling met een vleugje grandeur. Het werkt bijzonder goed in ruimtes waar je een gevoel van luxe en verfijning wilt creëren, zoals in een formele eetkamer of een stijlvolle entree. Door de strakke lijnen van het Hongaarse punt patroon krijgt de vloer een dynamisch karakter, zonder dat het overweldigend wordt.

6. Weense punt

Het Weense punt patroon is een unieke en elegante variant van het visgraatmotief, dat vooral opvalt door de hoek waarin de planken worden gelegd. In tegenstelling tot het traditionele visgraat patroon, waarbij de planken onder een hoek van 45 graden worden geplaatst, worden de planken bij het Weense punt patroon onder een hoek van 60 graden gelegd. Hierdoor ontstaat er een subtiel en verfijnd effect, .

De Weense punt, geïnspireerd door de klassieke interieurs van Wenen, straalt elegantie en vakmanschap uit. Dit maakt het een perfecte optie voor ruimtes waar een luxe en verfijnde sfeer gewenst is. Hoewel het leggen van een Weense punt PVC vloer enige precisie en aandacht voor detail vereist, zal het resultaat fascinerend zijn.

7. Versailles

Het Versailles-patroon is een van de meest luxueuze en historische legpatronen die je kunt kiezen voor je PVC vloer. Dit patroon ontleent zijn naam en uitstraling aan de beroemde paleizen van Versailles, waar het ooit de zalen sierde van de Europese adel.

Dit patroon bestaat uit een complex vlechtwerk van planken die samen een elegant ruitmotief vormen, wat zorgt voor een vloer die zowel rijk aan detail is als visueel verbluffend. Het Versailles-patroon is daarom bij uitstek geschikt voor grote ruimtes waar je echt een statement wilt maken.

De ingewikkelde structuur van het Versailles-patroon trekt meteen de aandacht en voegt een gevoel van grandeur en klassieke schoonheid toe aan elke ruimte. Dit maakt het ideaal voor formele ruimtes zoals eetkamers, salons, of zelfs stijlvolle kantoren.

8. Wildverband

Het wildverband patroon is de perfecte keuze voor wie houdt van een speelse, dynamische uitstraling in zijn interieur. Dit legpatroon wordt gekenmerkt door het willekeurig plaatsen van planken of tegels in verschillende lengtes en breedtes, waardoor een nonchalant, maar toch gebalanceerd effect ontstaat.

Het grootste voordeel van wildverband is de flexibiliteit; je kunt zowel PVC stroken als PVC tegels gebruiken om dit patroon te creëren. Dit maakt het mogelijk om unieke, op maat gemaakte vloeren te ontwerpen die volledig aansluiten bij je persoonlijke smaak en de specifieke kenmerken van je ruimte.

Welk legpatroon kies jij?

Het kiezen van het juiste legpatroon voor je PVC vloer is een belangrijke beslissing die de uitstraling en sfeer van je ruimte sterk kan beïnvloeden. Of je nu gaat voor de tijdloze eenvoud van rechte planken, de elegante complexiteit van visgraat of de weelderige luxe van een Versailles-patroon, elk legpatroon biedt unieke voordelen en esthetische mogelijkheden.

Denk na over de stijl die je wilt bereiken, de ruimte waarin de vloer komt te liggen, en hoe het legpatroon zal bijdragen aan de algehele sfeer van je interieur. Bij Laminaat.nl staan we klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Ontdek onze uitgebreide collectie PVC vloeren, elk geschikt voor verschillende legpatronen, en transformeer je ruimte met een vloer die zowel mooi als duurzaam is.

Wat je keuze ook wordt, met een PVC vloer van Laminaat.nl weet je zeker dat je investeert in kwaliteit en stijl die jarenlang meegaan. Welk legpatroon past het best bij jouw wensen? Laat je inspireren en creëer een interieur waar je trots op kunt zijn.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen