Altijd persoonlijk betrokken

Gratis verzending vanaf €550,-

Wat betekent het DIBt-keurmerk bij PVC vloeren?

Wat betekent het DIBt-keurmerk bij PVC vloeren?

Nils Jansen |

Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis of bedrijf komt er heel wat kijken. Je wilt immers dat je vloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook dat deze veilig, duurzaam en van hoge kwaliteit is. Dit is waar het DIBt-keurmerk in beeld komt.

Het DIBt-keurmerk biedt zekerheid over de kwaliteit en veiligheid van bouwproducten, waaronder PVC vloeren. Maar wat betekent het precies als een PVC vloer dit keurmerk draagt? In dit artikel gaan we dieper in op het DIBt-keurmerk en de relevantie ervan voor PVC vloeren.

Wat is het DIBt-keurmerk?

Het DIBt-keurmerk wordt toegekend door het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt), een vooraanstaande Duitse organisatie die verantwoordelijk is voor het certificeren van bouwproducten. Dit keurmerk staat voor een hoge standaard op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu.

Producten die het DIBt-keurmerk dragen, zijn uitvoerig getest en moeten voldoen aan strenge normen op verschillende gebieden, zoals brandveiligheid, geluidsisolatie, emissies van schadelijke stoffen en meer.

Het DIBt is internationaal erkend en wordt gezien als een betrouwbaar keurmerk dat aangeeft dat een product voldoet aan zowel Duitse als Europese normen. Voor PVC vloeren betekent dit dat ze niet alleen duurzaam en veilig zijn, maar ook dat ze bijdragen aan een gezond binnenklimaat, wat steeds belangrijker wordt in moderne bouw- en renovatieprojecten. Wij krijgen zelfs geregeld vragen over of een PVC vloer schadelijk is voor je gezondheid.

Het keurmerk geeft consumenten en professionals de zekerheid dat ze kiezen voor een product dat betrouwbaar is en voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit maakt het DIBt-keurmerk een belangrijke factor om te overwegen bij de aankoop van een nieuwe PVC vloer.

Wat zegt het DIBt-keurmerk over een PVC vloer?

Wanneer een PVC vloer het DIBt-keurmerk draagt, kun je er zeker van zijn dat deze vloer voldoet aan strenge eisen op meerdere gebieden. De belangrijkste kenmerken van een PVC vloer met het DIBt-keurmerk zijn:

  • Uitstekende kwaliteit: PVC vloeren met het DIBt-keurmerk zijn uitvoerig getest op duurzaamheid en slijtvastheid, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Hoewel elke PVC vloer duurzaam is, zijn PVC vloeren met dit keurmerk nog net iets duurzamer.
  • Veilig voor binnenmilieu: de PVC vloeren hebben lage emissiewaarden van vluchtige organische stoffen (VOS), wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat in je huis of kantoor.
  • Brandveiligheid: het DIBt-keurmerk garandeert dat de vloer voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen, wat vooral belangrijk is in commerciële ruimtes.
  • Geluidsisolatie: PVC vloeren met dit keurmerk bieden uitstekende geluidsisolatie, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele woon- of werkomgeving.

Met een PVC vloer die voorzien is van het DIBt-keurmerk, kies je voor een product dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een veilige, duurzame en comfortabele leef- of werkomgeving.

Hoe weet ik of een PVC vloer voorzien is van het DIBt-keurmerk?

Het identificeren van een PVC vloer met het DIBt-keurmerk is relatief eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Volg onderstaande stappen om te verifiëren of de PVC vloer die je overweegt het keurmerk draagt:

  1. Navraag doen bij je leverancier: vraag direct aan de leverancier of de specifieke vloer die je op het oog hebt, voorzien is van het DIBt-keurmerk. Dit is vaak ook terug te vinden op de productverpakking of in de documentatie van het product.
  2. Controleer de fabrikant: bezoek de website van de fabrikant. Gerenommeerde fabrikanten vermelden hun certificeringen, waaronder het DIBt-keurmerk, meestal op hun website of in hun productinformatie. Neem eventueel contact op met de fabrikant als je de informatie niet direct kunt vinden op de site of als je aanvullende vragen hebt.
  3. Raadpleeg officiële keurmerkorganisaties: keurmerkorganisaties, zoals het DIBt, bieden online databases waarin je gecertificeerde fabrikanten en producten kunt opzoeken. Dit geeft je volledige zekerheid over de aanwezigheid van het keurmerk op een specifieke PVC vloer.

Door deze stappen te volgen, weet je zeker dat je een PVC vloer kiest die voldoet aan de hoge standaarden van het DIBt-keurmerk, en daarmee aan de kwaliteit en veiligheid die je mag verwachten van een kwalitatieve PVC vloer.

Welke PVC vloeren hebben een DIBt-keurmerk?

Niet alle PVC vloeren op de markt zijn voorzien van het DIBt-keurmerk, maar diegene die het wel hebben, bieden extra zekerheid en gemoedsrust. Over het algemeen zijn PVC vloeren met het DIBt-keurmerk te vinden bij gerenommeerde fabrikanten die de nadruk leggen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Deze vloeren zijn beschikbaar in verschillende stijlen en typen, waaronder klik PVC en verlijmd PVC. Ongeacht het type zijn de gecertificeerde vloeren getest en goedgekeurd volgens de strikte normen van het Deutsches Institut für Bautechnik.

Koop een PVC vloer met DIBt-keurmerk bij Laminaat.nl

Bij Laminaat.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om een vloer te kiezen die niet alleen prachtig is, maar ook voldoet aan de hoogste normen van veiligheid en duurzaamheid. Daarom hebben we een breed assortiment PVC vloeren samengesteld die voorzien zijn van het DIBt-keurmerk.

Wanneer je bij ons een PVC vloer met DIBt-keurmerk koopt, profiteer je van de voordelen van een product dat streng is getest op verschillende aspecten zoals slijtvastheid, brandveiligheid en lage emissies. Dit betekent dat je kiest voor een vloer die niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan een veilig en gezond leefklimaat in je huis of bedrijf.

Of je nu een huiseigenaar bent die een nieuwe PVC vloer zoekt voor de woonkamer, of een projectontwikkelaar die hoogwaardige vloeren nodig heeft voor een commerciële ruimte, Laminaat.nl biedt de oplossing. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Bezoek onze website om ons assortiment PVC vloeren te bekijken. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij Laminaat.nl staan we voor je klaar om je te helpen bij elke stap van je project.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen