Bamboe vloer

Bamboe vloer

Benice Kouwenberg |

Als je op zoek bent naar een duurzame, natuurlijke en stijlvolle vloer, dan is een bamboe vloer wellicht wat je zoekt. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die verwerkt kan worden tot prachtige planken voor vloeren.

Bamboe vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere houten vloeren, zoals hardheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Het is een veelzijdige keuze waar je veel verschillende kanten mee op kunt.

Soorten bamboe vloeren

Een bamboe vloer, ook wel bamboe parket genoemd, is gemaakt van bamboe stengels die worden gesneden, gestoomd, geperst en gelijmd tot planken. Hierin kunnen we onderscheid maken tussen verschillende soorten bamboe vloeren, afhankelijk van de manier waarop de stengels worden verwerkt.

Er bestaan horizontale, verticale en gecomprimeerde bamboe vloeren, die elk een eigen uitstraling en structuur hebben.

Horizontale bamboe vloeren hebben zichtbare knopen, verticale bamboe vloeren een fijne nerf en gecomprimeerde bamboe vloeren een dichte en donkere kleur. Afhankelijk van de gewenste uitstraling kun je kiezen voor een specifieke soort bamboe vloer.

De eigenschappen van een bamboe vloer

Bamboe vloeren hebben een aantal eigenschappen die ze onderscheiden van andere houten vloeren. Een van de belangrijkste eigenschappen is de hardheid. Bamboe behoort tot een van de hardste houtsoorten en is daardoor zeer slijtvast en krasbestendig. Een bamboe vloer kan dus goed tegen een stootje en gaat lang mee.

Een andere eigenschap is de stabiliteit. Bamboe werkt minder dan andere houtsoorten en is daardoor minder gevoelig voor krimp en uitzet door temperatuur- en vochtverschillen. Hierdoor blijft de vloer dus mooi vlak en strak liggen.

Bamboe vloeren onderscheiden zich ook door hun duurzame eigenschappen. Bamboe is namelijk een hernieuwbare grondstof die snel groeit en weinig water en pesticiden nodig heeft. Een bamboe vloer is dus een milieuvriendelijke keuze waarmee je bijdraagt aan een beter milieu.

Bamboe behoort tot een van de hardste houtsoorten

Met een hardheidsgraad die vergelijkbaar is met hardhout zoals eiken, maple of kersen, is bamboe een uitstekende keuze voor ruimtes met veel loopverkeer.

Het is bestand tegen krassen en deuken, waardoor het een duurzame vloeroplossing is voor drukke huishoudens of werkplekken.

De veelzijdigheid van bamboe vloeren

Bamboe vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, afwerkingen en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor elk interieur. Of je nu houdt van een moderne, klassieke, landelijke of industriële sfeer, er is altijd een bamboe vloer die bij jouw smaak past.

Je kunt kiezen voor een lichte, natuurlijke of donkere kleur, een brede of smalle plank, een matte of glanzende afwerking en een gladde of geborstelde oppervlakte. Bovendien kunnen bamboe vloeren gecombineerd worden met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort en energiebesparing.

Bamboe parket voorzien van een unieke afwerking

Bamboe parket is al een prachtige vloer op zich, maar je kunt hem nog mooier maken door hem te voorzien van een unieke afwerking.

Naast het esthetische aspect beschermt de afwerkingslaag de bamboe vloer tegen vuil, vocht en slijtage en geeft hem een bepaalde look.

Een bamboe parketvloer kan op verschillende manieren afgewerkt worden afhankelijk van de gewenste look:

  • Olie: olie dringt diep in het hout en geeft een natuurlijke en matte uitstraling.
  • Lak: lak vormt een harde laag op het hout en geeft een glanzende en gladde uitstraling.
  • Was: was voedt het hout en geeft een warme en zachte uitstraling.
  • Hardwax: hardwax combineert de voordelen van olie en was en geeft een zijdeachtige en duurzame uitstraling.

Welke afwerking je ook kiest, je kunt de bamboe vloer een persoonlijk tintje geven door te spelen met verschillende kleuren en effecten.

Vloer bestellen bij Laminaat.nl

Hoewel we op dit moment geen bamboe vloeren aanbieden, hebben we wel een ruim assortiment aan houten vloeren, PVC vloeren, vinyl vloeren en laminaat. Onze laminaat-, PVC- en vinyl vloeren benadrukken de natuurlijke uitstraling van echt hout, maar dan met de voordelen van laminaat, PVC of vinyl.

Een goed alternatief voor een bamboe vloer zijn bijvoorbeeld onze eiken houten vloeren. Eikenhout is vergelijkbaar met de sterkte en hardheid van bamboe, maar levert net een andere uitstraling op.

Bekijk ons assortiment en vind de perfecte vloer die past bij jouw stijl en behoeften! Laat je inspireren door onze collectie en kies de ideale vloer voor jouw ruimte. Neem direct een kijkje en ontdek de vele mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.