Betonlook vloer

betonlook vloeren

Wouter Touw |

Ben je op zoek naar een vloer die de industriële, stoere en minimalistische uitstraling van beton heeft, maar ook comfortabel, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar is? Dan is een betonlook vloer misschien wel iets voor jou. 

Een betonlook vloer heeft de look en feel van een betonnen vloer heeft, maar gemaakt is van een ander materiaal, zoals laminaat, PVC of gietvloer.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over betonlook vloeren, de voor- en nadelen, de verschillende soorten en hoe je de beste beton look vloer kunt kiezen bij Laminaat.nl.

Wat zijn betonlook vloeren?

Betonlook vloeren zijn vloeren die de charme en het karakter van een betonnen vloer hebben, maar niet van echt beton gemaakt zijn.

Deze vloeren hebben een kunstmatige toplaag die bedrukt of geverfd is met een betonmotief, waardoor ze de kleur, structuur en nuance van beton nabootsen.

Betonlook vloeren zijn er in allerlei soorten, maten en tinten, zodat je altijd een vloer kunt vinden die past bij jouw smaak en interieur.

Wat zijn de voordelen van een betonlook vloer?

Een betonlook vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van een echte betonnen vloer, zoals:

  • Comfort: een betonlookvloer is comfortabeler om op te lopen, te zitten en te liggen dan een betonnen vloer. Dit type vloer is zachter, warmer en flexibeler dan een betonnen vloer. Een betonvloer look is ook geschikt voor vloerverwarming, waardoor je nog meer comfort kunt ervaren.
  • Onderhoud: een beton look vloer is makkelijker schoon te maken en te onderhouden dan een betonnen vloer. Daarnaast is deze vloer waterbestendig, vlekbestendig en krasbestendig, waardoor hij geschikt is voor elke ruimte in huis, ook de badkamer en de keuken. Een beton look vloer heeft geen speciale reinigingsmiddelen of behandelingen nodig, zoals een betonnen vloer. Een stofzuiger en een vochtige doek zijn voldoende om je betonlook vloer schoon en fris te houden.
  • Prijs: betonlook vloeren zijn over het algemeen goedkoper dan een echte betonnen vloer, zowel in aanschaf als in installatie. Je kunt dit soort vloeren vaak zelf leggen, zonder dat je een vakman hoeft in te schakelen. Bovendien bespaar je op de lange termijn op onderhouds- en reparatiekosten.
  • Variatie: door te kiezen voor betonlook heb je een ruime keuze aan kleuren, patronen en stijlen. Je kunt kiezen uit verschillende tinten, zoals lichtgrijs, donkergrijs, antraciet of beige. Je kunt ook kiezen uit verschillende effecten, zoals glad, ruw, gevlamd of gespikkeld. Je kunt ook spelen met de breedte, lengte en richting van de planken of tegels, om zo je eigen unieke vloer te creëren.

Wat zijn de nadelen van betonlook vloeren?

Een betonlook vloer heeft ook een aantal nadelen, zoals:

  • Uitstraling: een betonlookvloer kan nog zo goed nagemaakt zijn, maar het is en blijft een imitatie van een echte betonnen vloer. Sommige mensen vinden dat een vloer met een beton look minder karakter en authenticiteit heeft dan een betonnen vloer. Ook kan dit type vloer soms minder natuurlijk aanvoelen of klinken dan een betonnen vloer.
  • Beschadiging: een betonlook vloer is weliswaar bestand tegen krassen en vocht, maar niet onverwoestbaar. Als er een diepe kras of deuk in de vloer komt, kan dit de toplaag beschadigen en het onderliggende materiaal blootleggen. Dit kan de vloer lelijk maken en moeilijk te repareren zijn. Ook kan de vloer verkleuren door blootstelling aan zonlicht of warmte.
  • Milieu: een betonlookvloer is niet altijd even milieuvriendelijk als een betonnen vloer. Sommige materialen, zoals PVC of vinyl, kunnen schadelijke stoffen bevatten of uitstoten, die slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Ook kunnen sommige betonlook vloeren moeilijker te recyclen zijn dan een betonnen vloer.

Welke soorten betonvloer look zijn er?

Er zijn verschillende soorten vloeren die een betonvloer look kunnen hebben, zoals:

Laminaat betonlook

Betonlook laminaat is een van de meest populaire en bekende soorten beton look vloeren. Laminaat bestaat uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag bedrukt is met een betonmotief. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, dessins en kwaliteiten.

Laminaat is makkelijk te leggen, te reinigen en te vervangen. Laminaat is ook relatief goedkoop en geschikt voor vloerverwarming. Het nadeel van laminaat is dat het soms hol of hard kan klinken, dat het gevoelig is voor vocht en dat het niet geschuurd of gelakt kan worden.

PVC betonlook

PVC is een kunststof materiaal dat steeds populairder wordt als betonlook vloer. Betonlook PVC vloeren bestaan uit dunne, flexibele stroken of tegels, die voorzien zijn van een betonprint. PVC is verkrijgbaar in vele soorten, maten en diktes. 

PVC is zeer slijtvast, waterbestendig en geluiddempend. PVC is ook makkelijk te leggen, te reinigen en te repareren. PVC is bovendien geschikt voor vloerverwarming en vochtige ruimtes. Het nadeel van PVC is dat het soms duurder is dan laminaat, dat het een vlakke ondervloer nodig heeft en dat het niet altijd even milieuvriendelijk is.

Gietvloer betonlook

Een gietvloer bestaat uit een vloeibaar materiaal dat over de bestaande vloer wordt gegoten en vervolgens uithardt tot een egale en naadloze vloer. Gietvloeren kunnen worden geverfd of gemengd met pigmenten om een betonvloer look te creëren. 

Een gietvloer is verkrijgbaar in vele tinten, effecten en afwerkingen. Ze zijn zeer duurzaam, krasvast en vochtbestendig. Gietvloeren zijn tevens makkelijk te onderhouden en te combineren met vloerverwarming. Het nadeel van een gietvloer is echter dat het koud of hard kan aanvoelen, dat het een professionele plaatsing vereist en dat het relatief duur is.

Welke afwerking heb je voor betonlook vloeren?

Betonlook vloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende materialen, die invloed hebben op de uitstraling, het comfort en het onderhoud van de vloer. De meest voorkomende afwerkingen zijn:

  • Lak: lak is een transparante of gekleurde laag die over de betonlookvloer wordt aangebracht om deze te beschermen tegen vuil, vocht en slijtage. Lak geeft de vloer een glanzend of mat effect, afhankelijk van de soort. Lak is makkelijk schoon te maken, maar kan na verloop van tijd dof of beschadigd raken.
  • Olie: olie is een natuurlijk of synthetisch product dat in betonlook vloeren wordt getrokken om deze te voeden, te beschermen en te verfraaien. Olie geeft de vloer een natuurlijk en levendig effect, waarbij de structuur en de kleur van de vloer worden versterkt. Olie is ook waterafstotend, antistatisch en duurzaam. Het nadeel van olie is dat het regelmatig moet worden aangebracht, dat het gevoelig is voor vlekken en dat het de vloer donkerder kan maken.
  • Was: was is een natuurlijk of synthetisch product dat over de betonvloer look wordt gesmeerd om deze te verzachten, te glanzen en te beschermen. Was geeft de vloer een zijdeachtig en glad effect, waarbij de vloer een lichte glans krijgt. Was is ook vuilafstotend, antislip en slijtvast. Het nadeel van was is dat het moeilijk schoon te maken is, dat het de vloer plakkerig kan maken en dat het de vloer kan vergelen.

Kies uit verschillende soorten betonlook vloeren bij Laminaat.nl

Wil je een betonlook vloer kopen, maar weet je niet welke soort het beste bij jou past? Dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres. Laminaat.nl is dé specialist op het gebied van vloeren, met een ruim assortiment aan laminaatvloeren, PVC vloeren, vinyl vloeren en houten vloeren. 

Bij Laminaat.nl kun je ook verschillende soorten beton look vloeren vinden, van laminaat tot PVC, van licht tot donker, van glad tot ruw. Bij Laminaat.nl kun je beton look vloeren bestellen en laten bezorgen. 

Ook kun je gebruik maken van onze gratis stalen service en onze deskundige klantenservice. Kortom, bij Laminaat.nl vind je altijd de betonlookvloer die bij jou past. Neem snel een kijkje op onze website en laat je inspireren door onze betonlook vloeren.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.