Scandinavische vloer

scandinavische vloeren

Wouter Touw |

Ben je op zoek naar een vloer die perfect past bij een Scandinavisch interieur? Dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan vloeren die aansluiten bij de kenmerken van een Scandinavische interieurstijl.

In dit artikel vertellen we je meer over wat een Scandinavisch interieur inhoudt, welke vloeren daarbij passen en hoe je de vloer kunt combineren met passende meubels. Lees snel verder en laat je inspireren door onze tips en adviezen.

Kenmerken van een Scandinavische interieurstijl

Een Scandinavische interieurstijl is een populaire woonstijl die zijn oorsprong vindt in de landen van Noord-Europa, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland.

Deze landen staan bekend om hun lange en donkere winters, waardoor ze veel waarde hechten aan licht, warmte en gezelligheid in huis. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich dan ook door een aantal elementen, zoals:

  • Licht en neutraal kleurenpalet, met veel wit, grijs, beige en pasteltinten.
  • Minimalistische en functionele inrichting, met weinig poespas en veel praktische opbergruimte.
  • Mix van natuurlijke materialen, zoals hout, wol, katoen, leer en metaal.
  • Combinatie van strakke lijnen en organische vormen, die zorgen voor een modern en speels effect.
  • Aandacht voor details, zoals grafische prints, geometrische patronen, planten, kaarsen en kussens.

Een Scandinavisch interieur straalt rust, eenvoud en harmonie uit. Het is een stijl die geschikt is voor iedereen die houdt van een licht en ruimtelijk gevoel in huis.

Welke vloer past bij een Scandinavisch interieur?

De vloer is een belangrijk onderdeel van een Scandinavisch interieur. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van de ruimte. Een goede vloer voor een Scandinavisch stijl moet aan een aantal eisen voldoen, zoals:

  • Het hebben van een lichte kleur om het natuurlijke licht te reflecteren en de ruimte optisch te vergroten.
  • Een natuurlijke uitstraling hebben om het gevoel van verbondenheid met de natuur te versterken.
  • Van duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal zijn, om het comfort en de functionaliteit te verhogen.

Gelukkig zijn er verschillende soorten vloeren die aan deze eisen voldoen. Hieronder bespreken we drie populaire opties voor een scandinavische vloer: witte vloeren, lichte vloeren met houtlook en donkere vloeren met houtlook.

Witte vloeren

Een klassieke keuze voor een Scandinavisch interieur is een witte vloer. Witte vloeren zorgen voor een frisse en heldere basis die veel mogelijkheden biedt. Met een witte vloer kun je namelijk verschillende kanten op.

Zo kun je het combineren met andere witte tinten voor een serene en rustgevende sfeer. Maar je kunt ook kiezen voor kleurrijke accenten om een levendige en vrolijke sfeer te creëren. Het mooie van een witte vloer is dat het past bij diverse woonstijlen en in elke ruimte, van de woonkamer tot de slaapkamer.

Voor een Scandinavische stijl, waarin natuurlijke materialen centraal staan, is de keuze voor een witte houten vloer logisch. Maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor een witte laminaatvloer of witte PVC vloer, die voorzien zijn van een natuurgetrouwe PVC houtlook. Op deze manier geniet je van de natuurlijke uitstraling van hout, terwijl je baat hebt bij de voordelen van laminaat of PVC.

Lichte vloer met houtlook

Een andere veel gekozen optie voor een Scandinavisch interieur zijn lichte vloeren met een natuurgetrouwe houtlook. Zo'n vloer geeft je interieur een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl het toch licht blijft.

Hierbij heb je de keuze uit diverse tinten voor een lichte vloer, zoals beige, grijs, taupe of zand. Daarnaast kun je ook variëren in texturen, van glad tot geborsteld, gezaagd of verouderd. Lichte houtlook vloeren passen bij elke woonstijl en zijn geschikt voor diverse ruimtes.

Om de traditionele Scandinavische stijl aan te houden zal er gekozen kunnen worden voor een echte houten vloer met een lichte tint. Houten vloeren zijn echter niet bepaald onderhoudsvriendelijk waardoor de keuze voor een lichte laminaatvloer of lichte PVC vloer met houtlook vaak meer voordehandliggend is.

Donkere vloer met houtlook

Een donkere vloer is een minder voor de hand liggende, maar zeker niet minder mooie optie voor een scandinavisch interieur. Donkere vloeren met de look en feel van hout geven je interieur een stoere en robuuste uitstraling, zonder dat het te zwaar wordt.

Je kunt hierbij kiezen voor een vloer in verschillende tinten, waaronder bruin, zwart, antraciet of blauw. Ondanks dat donkere vloeren niet echt in lijn lopen met de kenmerken van een Scandinavisch interieur, kunnen ze in combinatie met veel lichte elemeneten en meubels toch een prachtig geheel vormen.

Als je kiest voor een donkere vloer met houtlook, is de keuze voor een echte houten vloer in een donkere tint erg voordehandliggend. Maar aangezien houten vloer over het algemeen meer onderhoud vereisen, kan er ook gekozen worden voor donkere laminaat- of PVC vloeren met een natuurgetrouwe houtlook. Op deze manier combineer je het beste van twee werelden, namelijk een natuurlijke houtlook en onderhoudsgemak.

Combineer de vloer met passende meubels

Om de Scandinavische sfeer compleet te maken, combineer je de gekozen vloer met lichte, strakke meubels, natuurlijke materialen en enkele kleurrijke accenten. 'Less is more' in de Scandinavische interieurstijl, waar functionaliteit en esthetiek samenkomen.

Vloer in Scandinavische stijl bestellen bij Laminaat.nl

Bij Laminaat.nl vind je een uitgebreid assortiment vloeren die naadloos aansluiten bij een Scandinavisch interieur. Ontdek onze collectie van witte, lichte en donkere vloeren die perfect passen bij de kenmerken van deze Noorderlijke stijl. Laat je inspireren en creëer jouw droominterieur in Scandinavische stijl met een Scandinavische vloer van Laminaat.nl!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.