Gratis verzending vanaf €450,-

Verzending mogelijk naar België 

MEGA KLIK SALE

Moet ik mijn meubels verplaatsen als ik een nieuwe vloer ga leggen?

Moet ik mijn meubels verplaatsen als ik een nieuwe vloer ga leggen?

Mike van Hout |

Je hebt besloten om een nieuwe vloer te kopen voor in je woning. Misschien wil je een mooie laminaatvloer, een duurzame PVC vloer, een comfortabele vinyl vloer of een sfeervolle houten vloer. Wat je ook kiest, je wilt natuurlijk dat het resultaat perfect is.

Maar hoe zit het met je meubels? Moet je die allemaal verplaatsen voordat je de vloer gaat leggen? Of kun je ze gewoon laten staan? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen en geven we je tips voor het voorbereiden van je ruimte voor het leggen van een nieuwe vloer.

Kan ik een vloer leggen met meubels in de kamer?

Het korte antwoord is: nee, dat kan niet. Het is niet mogelijk om een vloer te leggen met meubels in de kamer. Dit geldt voor alle soorten vloeren, of je nu kiest voor laminaat, PVC, vinyl of hout.

De reden hiervoor is dat je de vloer altijd moet leggen op een vlakke, schone en droge ondergrond. Als er meubels in de weg staan, kun je de ondergrond niet goed voorbereiden en kun je de vloer niet goed plaatsen.

Bovendien heb je ruimte nodig om de vloer te snijden, te lijmen of te klikken. Als je meubels in de kamer laat staan, beperk je jezelf in je bewegingsvrijheid en loop je het risico dat je de meubels of de vloer beschadigt.

Waarom kan je geen vloer leggen zonder de kamer leeg te halen?

Je kunt geen vloer leggen zonder de kamer leeg te halen om verschillende redenen. Zo moet je eerst de oude vloer verwijderen voordat je de nieuwe vloer gaat leggen. Dit kan een tijdrovend en stoffig karwei zijn, waarbij je de meubels niet wilt beschadigen of vuil wilt maken.

Daarnaast moet je de ondervloer controleren op oneffenheden, scheuren, gaten of vocht. Als de ondervloer niet in goede staat is, moet je deze repareren of vervangen. Dit is essentieel voor een goede hechting en een lange levensduur van je nieuwe vloer.

Zodra de ondervloer gereed is voor het plaatsen van een nieuwe vloer wil je ook niet dat er meubels in de ruimte aanwezig zijn. Alle gedeeltes van de vloer moeten goed bereikbaar zijn, zodat je in één keer door kunt werken. Als er tussendoor geschoven moet worden met meubels zal dit het legproces hinderen en de kans op schade vergroten. Ben je nog aan het oriënteren? Bekijk dan de volgende blogs:

Waar kan ik mijn meubels (tijdelijk) naartoe verplaatsen?

Als je je meubels moet verplaatsen om een nieuwe vloer te leggen, vraag je je misschien af waar je ze (tijdelijk) kunt opslaan. Dit hangt af van de grootte en de hoeveelheid van je meubels, de duur van het leggen van de vloer en de beschikbare ruimte in je huis. Hier zijn enkele opties:

  • Meubels verplaatsen naar een andere ruimte: het verplaatsen van je meubels naar een andere ruimte is alleen mogelijk als je genoeg ruimte hebt in je huis. Je kunt bijvoorbeeld je meubels uit de woonkamer naar de slaapkamer of de zolder verplaatsen. Zorg wel dat je de meubels goed beschermt tegen stof, vuil of beschadiging. Gebruik bijvoorbeeld verhuisdekens, noppenfolie of plastic folie.
  • Meubels verplaatsen naar garage, schuur of berging: als je extra ruimte hebt in of bij je huis is het mogelijk om de meubels naar deze ruimte(s) te verplaatsen. Verplaats je meubels bijvoorbeeld naar een garage, schuur of berging, waar ze veilig en droog staan. Ook in dit geval geldt dat je de meubels goed moet inpakken en beschermen.
  • Meubels verplaatsen naar een (tijdelijke) opslagruimte: het huren van een tijdelijke opslagruimte is een optie als je geen ruimte hebt in je huis of als je de vloer in meerdere kamers gaat leggen. Je kunt je meubels dan naar een opslagruimte verplaatsen, waar ze tijdelijk worden opgeslagen. Schakel hiervoor een opslagbedrijf in, die je meubels tijdelijk opslaan en eventueel ophalen en terugbrengen. Dit kost wel geld, maar je hebt dan geen omkijken naar je meubels en je hebt meer ruimte om de vloer te leggen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, is het belangrijk dat je de ruimte goed voorbereidt. Dit betekent dat je je meubels moet verplaatsen en de ondergrond moet klaarmaken voor het leggen van de vloer. Dit kost misschien wat tijd en moeite, maar het levert je uiteindelijk een beter resultaat op.

Bij Laminaat.nl kun je terecht voor een ruim assortiment aan verschillende soorten vloeren, zoals laminaatvloeren, PVC vloeren, vinyl vloeren en houten vloeren. Zorg ervoor dat je de vloer op tijd bestelt en de ruimte tijdig leeg maakt, zodat je na levering direct aan de slag kunt met het leggen van jouw nieuwe vloer.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.