Welke kleur vloer bij industriële meubels?

Welke kleur vloer bij industriële meubels?

Wouter Touw |

Industriële meubels zijn helemaal in de mode. Ze geven je interieur een stoere, robuuste en moderne uitstraling. Maar welke kleur vloer past het beste bij industriële meubels?

In dit blogartikel geven we je tips en inspiratie om de juiste kleur vloer te kiezen voor jouw industriële meubels. Of je nu gaat voor laminaat, PVC, vinyl of hout, bij Laminaat.nl vind je de perfecte vloer voor jouw industriële interieur.

Wat voor soort vloer past bij industriële meubels?

Industriële meubels zijn vaak gemaakt van metaal, hout, beton of leer. Ze hebben een ruwe, onafgewerkte en authentieke look. Denk bijvoorbeeld aan een metalen kast, een houten tafel, een betonnen lamp of een leren bank.

Om deze meubels goed tot hun recht te laten komen, heb je een vloer nodig die daarbij aansluit. Een vloer die de industriële sfeer versterkt, maar ook warmte en gezelligheid toevoegt.

Een goede optie is een vloer met een houtlook of betonlook. Deze vloeren hebben een natuurlijke en levendige uitstraling, die goed gecombineerd kunnen worden met industriële meubels.

Kies bijvoorbeeld voor een echte houten vloer, of voor een laminaat, PVC of een vinyl vloer met een hout- of betonlook. Bij Laminaat.nl heb je een ruime keuze uit verschillende soorten, kleuren en maten vloeren met een houten of betonlook.

Welke kleuren passen bij een industrieel interieur?

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van neutrale, sobere en donkere kleuren. Denk aan zwart, grijs, wit, bruin en beige. Deze kleuren passen goed bij de materialen die gebruikt worden voor de industriële meubels, zoals metaal, hout, beton en leer.

Als je een industrieel interieur hebt, kun je dus het beste kiezen voor een vloer in een neutrale, sobere of donkere kleur. Dit zorgt voor een mooi contrast met de industriële meubels en geeft je interieur een stoere en stijlvolle uitstraling, zeker als je ook een industriële vloer hebt.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een zwarte, grijze, witte, bruine of andere bijzondere vloer. Of je kunt kiezen voor een vloer met een gemêleerd of verweerd effect, dat een extra dimensie geeft aan je interieur.

Welke kleur vloer past het beste bij industriële meubels?

Welke kleur vloer je gaat kiezen hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeur en de sfeer die je wilt creëren. Er is niet één juiste kleur vloer voor industriële meubels, maar er zijn wel een paar tips die je kunnen helpen om de beste keuze te maken.

Hieronder geven we je een paar voorbeelden van kleurcombinaties die goed werken bij een industrieel interieur:

  • Grijs: grijs past goed bij zwarte, industriële meubels en creëert een rustige en harmonieuze ambiance. Een grijze vloer benadrukt de uitstraling van zwarte meubels, zoals tafels, lampen of krukken, en biedt een neutrale en sobere setting.
  • Wit: wit gaat goed samen met houten meubels en geeft een lichte en ruime uitstraling aan het interieur. Het laat houten meubels, zoals kasten, tafels of banken, stralen in een frisse en heldere omgeving.
  • Bruin: bruin vormt een warme match met leren meubels en draagt bij aan een gezellige sfeer. Een bruine vloer brengt een natuurlijke en knusse ambiance, waardoor leren meubels, zoals banken, stoelen of poefs, nog meer tot hun recht komen.
  • Mix van kleuren: voor een mix van verschillende soorten industriële meubels, zoals metaal, hout, beton en leer, kan een beige vloer een balans en eenheid creëren. Dit biedt een zachte en rustgevende setting waarin de diverse meubelstukken mooi samensmelten.

Houd ook rekening met de kleur van de muren

Naast de kleur van je vloer, is ook de kleur van je muren belangrijk voor het creëren van een samensmeltend industrieel interieur. De kleur van je muren bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van de ruimte. Daarom is het goed om de kleur van je muren af te stemmen op de kleur van je vloer en je meubels. Om meer te weten raden we je aan om de volgende gidsen te lezen:

Kies de juiste kleur vloer voor jouw industriële meubels

Je hebt nu een idee gekregen van welke kleur vloer het beste past bij jouw industriële meubels. Maar hoe kies je nu de juiste vloer voor jouw interieur? Bij Laminaat.nl helpen we je graag verder.

Wij hebben een ruim assortiment aan vloeren van hoge kwaliteit, voor een scherpe prijs. Of je nu op zoek bent naar een laminaatvloer, een PVC vloer, een vinyl vloer of een houten vloer, wij hebben het allemaal. En in elke kleur die je maar wilt.

Wacht niet langer en kies vandaag nog de juiste kleur vloer voor jouw industriële meubels bij Laminaat.nl. Je zult versteld staan van het verschil dat een vloer kan maken voor je interieur.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.