interieurtrends

Ontdek onze 5 favoriete interieurtrends van 2021!

De leukste interieurtrends van 2021 volgens laminaat.nl

Kan je slaapkamer een opfrisbeurt gebruiken? Ben je de vloer van je woonkamer grondig beu gezien of wil je je woning gewoon graag een trendy nieuw design geven? Met de interieurtrends van 2021 maak je alvast een headstart en tover je jouw slaapkamer, badkamer of keuken in no time om tot een stijlvolle plek!

Interieurtrend 1: Grijstinten als basis

Wit is passé in 2021. Hoewel de kleur vroeger hoofzakelijk de basiskleur was van het interieur, ligt nu de klemtoon op grijstinten. Grijs is subtiel, stijlvol én geeft toch een warmere aankleding aan je muren of vloer dan wit. Bovendien kan je gaan voor lichte grijstinten of voor een donkere grijze kleur afhankelijk van je persoonlijke smaak. In elk geval is de kleur gemakkelijk te combineren met andere opvallende kleuraccenten. Steek bijvoorbeeld je muur in een licht grijze look en werk de ruimte af met plinten in een donkere of opvallende kleur.


Interieurtrend 2: Duurzame natuurlijke elementen

Eco krijgt steeds meer een centrale plaats in onze maatschappij. We willen graag duurzaam leven en onze schouders zetten onder een milieubewuste wereld. Hierdoor scoren producten met een duurzaam karakter tegenwoordig erg goed. Ook in 2021 blijven ze ruimte winnen in huis. Zo gaan we met z’n allen op zoek naar elementen die met respect voor de natuur, mens en dier werden ontwikkeld en zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu.

We ruilen bijvoorbeeld steeds meer echte houtproducten zoals een houten vloer of wand voor duurzame panelen met houtdecor. Dankzij technologische innovaties zijn SPC vinyltegels of laminaatpanelen haast niet te onderscheiden van echte natuurproducten, maar werden ze wel duurzaam ontwikkeld. Zo hebben de Aqua-Step SPC producten een embossed toplaag waardoor de panelen zelfs voelen als echt hout.

Bovendien vind je in ons assortiment heel wat panelen van HDM die beschikken over een PEFC keurmerk. Deze platen worden dus uitsluitend van PEFC gecertificeerd hout gemaakt. Dat betekent dat er wordt opgevolgd waar het hout vandaan komt en of het een legale en duurzame herkomst heeft.

Naast een vloer of wand in houtlook, kan je kiezen voor tegels of panelen in natuurlijke betonlook. Combineer dit met natuurlijke accessoires zoals planten en breng zo op een duurzame manier de natuur in je woning.


Interieurtrend 3: Lichte houtsoorten

Hebben onze duurzame vloeren en wanden in houtlook jou overtuigd? Ga dan voor lichte houtsoorten. Zo geniet je van een frisse, maar toch ook authentieke look in je interieur. Win-win dus! Bovendien passen lichte houtsoorten in elk interieur. Denk maar aan moderne luxe inrichtingen of industriële interieurs, een laminaatvloer of SPC wand in een licht houtdecor matcht altijd.

Tip: lichte tinten zijn eenvoudig te combineren met andere kleuraccenten zoals bruin, antraciet, of trendkleuren groen en donkerblauw. Ga bijvoorbeeld voor onze Hombrand Aged Teak Beige vloer en kies voor donkergroene of donkerblauwe gordijnen.


Interieurtrend 4: Donkerblauw of donkergroen als detailkleur

Zoals je kan merken, is het helemaal ‘in’ om kleuraccenten te gebruiken in combinatie met een lichte (houten) vloer en/of wandpanelen. Wil je graag gaan voor een kleur die hot is in 2021? Kies dan voor donkerblauw. De kleur is subtiel, brengt rust, is tijdloos en een echte eyecatcher. Bovendien heeft donkerblauw een stijlvolle uitstraling en is de kleur eenvoudig te combineren met warme kleurtonen in hout, metalen en stoffen. Op dit moment is donkerblauw echt trendy, maar in 2022 belooft groen de kleur van het jaar te worden. Groen staat voor leven, natuur en hernieuwing en past bovendien perfect in het ecoplaatje. Aan jou de keuze!Interieurtrend 5: Vloer met visgraatmotief

De visgraatvloer is terug van (nooit echt helemaal) weggeweest en verovert steeds meer de vloerenmarkt. Het zigzag motief geeft een unieke draai aan je woning en maakt de inkleding net dat tikkeltje dynamischer. In ons assortiment vind je visgraatpanelen in verschillende houtdecors die de andere trends modebewust opvolgen, ontdek bijvoorbeeld de Vinyluxe Herringbone Leeds. Wil je meer weten over een visgraatvloer? Lees dan onze blog ‘daarom geeft een visgraatvloer je interieur een uniek design’.
Enthousiast geworden over de interieurtrends van 2021?

Zijn deze trends helemaal jou ding en sta je al te popelen om aan de slag te gaan met je nieuwe interieur? Vergeet dan zeker geen leuke foto’s te maken van tijdens het proces én van het resultaat. Wij zijn razend benieuwd!

Zit je nog met brandende vragen of heb je advies nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Onze klantendienst staat voor je klaar.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl