Gratis verzending vanaf €450,-

Verzending mogelijk naar België 

MEGA KLIK SALE

Wat te doen tegen gladde laminaatvloer?

Wat te doen tegen gladde laminaatvloer?

Bram Vermolen |

Gladde laminaatvloeren kunnen een uitdaging zijn in elk huishouden. Ze zien er niet alleen stijlvol en schoon uit, maar kunnen ook een risico vormen, vooral in huizen met kinderen, ouderen of huisdieren.

Dit artikel biedt praktische oplossingen en adviezen om de gladheid van laminaatvloeren effectief te verminderen, waardoor je huis zowel mooi als veilig blijft.

Hoe ontstaat een gladde laminaat vloer?

Gladheid van laminaatvloeren kan ontstaan door meerdere oorzaken. Een veelvoorkomende reden is het gebruik van ongeschikte schoonmaakproducten. Sommige reinigingsmiddelen bevatten wassen of andere glansversterkende stoffen die een glad laagje achterlaten op het laminaat. 

Dit effect wordt vaak versterkt door regelmatig gebruik van dergelijke producten. Daarnaast kan de gladheid verergeren door opbouw van vuil en vet, zoals door huisdieren of buitenschoenen binnengebracht. Ook kan een hoge luchtvochtigheid in huis bijdragen aan een gladder oppervlak van het laminaat.

Wat kun je doen tegen gladde laminaat vloeren?

Er zijn verschillende methoden om de gladheid van laminaatvloeren te verminderen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Kies voor producten die specifiek zijn ontworpen voor laminaat en vermijd middelen met wax of glansversterkers. 

  • Daarnaast kan regelmatig vegen en stofzuigen helpen om de vloer vrij te houden van stof en vuil dat bijdraagt aan gladheid. 
  • Voor extra grip kunnen anti-slip matten of tapijten op strategische plaatsen worden gelegd, zoals in de entree of in de keuken.

Hoe kun je een gladde laminaat vloer veiliger maken voor kinderen of huisdieren?

Voor huishoudens met kinderen of huisdieren is het extra belangrijk om de veiligheid van laminaatvloeren te waarborgen. 

  1. Een van de effectieve maatregelen is het plaatsen van anti-slip matten op plekken waar veel gelopen wordt, zoals gangen en bij deuropeningen. 
  2. Voor kinderen kunnen hoekbeschermers en kruipmatten extra veiligheid bieden. Huisdieren, vooral oudere dieren met minder grip, kunnen baat hebben bij anti-slip sokken of speciale matten in hun lig- of speelgebied. 
  3. Regelmatig onderhoud van de vloer om deze vrij van vuil en stof te houden draagt ook bij aan veiligheid.

Welke producten of materialen kun je gebruiken om een gladde laminaatvloer minder glad te maken?

Verschillende producten en materialen kunnen helpen om de gladheid van laminaatvloeren te verminderen. Een effectieve oplossing is het gebruik van speciale laminaatreinigers die geen gladmakende ingrediënten bevatten. 

Verder zijn er diverse anti-slip sprays en polishes beschikbaar die een stroever oppervlak creëren zonder het laminaat te beschadigen. Voor grotere oppervlakken kunnen anti-slip vloerkleden of tapijten uitkomst bieden. 

Daarnaast kan het behandelen van de vloer met een matte parketlak ook helpen om de gladheid te verminderen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de vloer.

Welke schoenen of sokken zijn geschikt om te dragen op een gladde laminaatvloeren?

Bij het lopen op gladde laminaatvloeren is het belangrijk om geschikt schoeisel te kiezen. Schoenen met rubberen zolen bieden over het algemeen goede grip en helpen uitglijden te voorkomen. 

Binnenshuis kunnen anti-slip sokken een uitstekende keuze zijn, vooral voor kinderen en ouderen. Deze sokken hebben kleine rubberen nopjes aan de onderkant die voor extra grip zorgen. 

Voor mensen die liever op blote voeten lopen, zijn er ook transparante anti-slip strips beschikbaar die op de vloer aangebracht kunnen worden om uitglijden te voorkomen zonder de uitstraling van de vloer te veranderen.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.