Laminaat voor huisdieren

Laminaat voor huisdieren

Bram Vermolen |

Als je huisdieren hebt, is het kiezen van de juiste vloer essentieel. Laminaat is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. In dit artikel bespreken we welk laminaat het meest geschikt is voor honden en katten en geven we tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een laminaatvloer voor huisdieren, evenals onderhoudstips om je vloer mooi te houden.

Welk laminaat is geschikt voor honden?

Laminaat is een goede keuze voor huishoudens met honden. Voor de beste duurzaamheid, kies een laminaat van kwaliteitsklasse 22/32, geschikt voor intensief woongebruik. Let ook op de toplaag; een geprofileerde toplaag zorgt voor een realistische uitstraling en extra stroefheid, wat comfortabeler is voor honden. 

Welk laminaat is geschikt voor katten?

Laminaat is over het algemeen ook een uitstekende keuze voor huishoudens met katten. De belangrijkste overweging bij katten is de krasbestendigheid van het laminaat. Moderne laminaatvloeren hebben een sterke toplaag/slijtlaag die bestand is tegen de scherpe nagels van katten. 

De meeste laminaatsoorten die geschikt zijn voor honden, zijn dus ook geschikt voor katten. Het kiezen van een laminaat met een levendig patroon kan helpen om krassen en vuil minder zichtbaar te maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een laminaatvloer voor dieren

  • Krasbestendigheid: Zorg ervoor dat het laminaat een sterke toplaag heeft om krassen van huisdierennagels te weerstaan.
  • Waterbestendigheid: Een waterbestendige vloer is ideaal voor huisdieren die nat en vuil kunnen binnenbrengen.
  • Antislip-eigenschappen: Een stroeve oppervlakte biedt meer grip voor huisdieren en voorkomt uitglijden.
  • Vuilafstotend: Kies een laminaat dat gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen vlekken en vuil.
  • Comfort: Zorg ervoor dat het laminaat comfortabel is voor de huisdieren om op te lopen of te rusten.

Deze factoren helpen bij het kiezen van een laminaatvloer die zowel geschikt is voor het comfort van je huisdieren als voor het behoud van een mooie en duurzame vloer.

Hoe kun je een laminaatvloer onderhouden als je huisdieren hebt

Het onderhouden van een laminaatvloer in een huis met huisdieren vereist regelmatig en zorgvuldig schoonmaken. 

Gebruik droog- en schoonloopmatten bij buitendeuren om vuil en vocht zoveel mogelijk buiten te houden. 

Regelmatig stofzuigen helpt om dierenharen en stof te verwijderen. Voor vastzittend vuil, gebruik een mop met een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor laminaat. 

Vermijd het gebruik van te veel water of agressieve schoonmaakmiddelen om schade aan het laminaat te voorkomen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je laminaatvloer mooi blijft, zelfs met huisdieren in huis.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.