Gratis verzending vanaf €450,-

Verzending mogelijk naar België 

MEGA KLIK SALE

Wanneer kan ik op laminaat lopen?

Wanneer kan ik op laminaat lopen?

Bram Vermolen |

Na het leggen van een nieuwe laminaatvloer is het mogelijk om er direct op te lopen. Laminaat vloeren vereisen geen initiële behandeling zoals wassen of oliën, waardoor je meteen kunt doorgaan met het inrichten van je ruimte. Het is belangrijk om te weten dat laminaatvloeren zullen 'werken' door uitzetting en krimp, wat veroorzaakt wordt door temperatuurwisselingen in je woning.

Op laminaat lopen na aanleg van de vloer

Direct na het leggen van de laminaatvloer kun je erop lopen. Het is essentieel om de laminaatdelen 48 uur te laten acclimatiseren na aankoop om de uitzetting en krimp te minimaliseren. Houd altijd een ruimte van 1,3 tot 1,5 millimeter tussen de vloer en de muur om de vloerdelen ruimte te geven voor beweging.

Laminaat afwerken na aanleg van de vloer

De afwerking van een laminaatvloer kan bereikt worden door het plaatsen van plinten over de randen van het laminaat. Deze plinten zorgen voor een strakke en nette afwerking en dekken de ruimte tussen het laminaat en de muur af. Het is aan te raden de plinten pas na enige tijd te plaatsen, zodat de laminaatvloer kan wennen aan de temperatuur in de ruimte.

Conclusie

Het leggen van een laminaatvloer biedt een snelle en efficiënte oplossing voor vloerbedekking. Met het voordeel dat je direct na het leggen op de vloer kunt lopen, is laminaat een ideale keuze voor doe-het-zelvers en voor situaties waarin een snelle renovatie nodig is. 

Belangrijk is om de laminaatdelen voldoende tijd te geven om te acclimatiseren en rekening te houden met de natuurlijke werking van het materiaal door temperatuurschommelingen. Met de juiste afwerking, zoals het plaatsen van plinten, biedt laminaat een stijlvolle en duurzame oplossing voor elk interieur.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.