Keuken ideeën | laminaat.nl

Scandinavisch interieur? Vergeet de vloer niet!

Als het gaat om het inrichten van je huis in Scandinavische stijl, denk je waarschijnlijk als eerste aan lichte kleuren, minimalistische meubels en gezellige accessoires. Maar er is nog een belangrijk element dat vaak over het hoofd wordt gezien: de vloer. De vloer is namelijk de basis van elke kamer en kan een grote impact hebben op de uitstraling van je interieur. In onderstaande blog geven we verdere uitleg waarom de vloer een belangrijk onderdeel is van een Scandinavisch interieur en hoe je deze het beste kunt kiezen en verzorgen.

Scandinavisch interieur kenmerken, dit moet je weten!

Uiteraard zijn er verschillende ruimtes waar je een Scandinavisch interieur in kan verwerken. De belangrijkste ruimte om zulke stijl tot uiting te laten komen, is en blijft nog steeds de woonkamer. Uiteraard kunnen enkele elementen al zorgen voor een Scandinavische sprankel. Met onderstaande punten, zorg je alvast voor een prachtig Scandinavische stijl.
 • Kleur: Kies voor lichte kleuren zoals wit, beige, lichtgrijs en pasteltinten. Deze kleuren reflecteren het licht en geven de ruimte een luchtig gevoel.
 • Vloeren/wanden- en plafondpanelen: zorg dat deze elementen in een warme kleur komen. Dit zorgt voor een warme, Scandinavische look. Hiervoor raden we dan ook een bruin/ houtlook wand of plafondpaneel aan. Dit in combinatie met een lichte SPC vloer, zorgt voor een prachtig geheel.
 • Materialen: Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, leer, wol en katoen. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling.Scandinavische woonstijl
 • Meubels: Kies voor eenvoudige, minimalistische meubels met strakke lijnen en ronde vormen. Vermijd overdreven versierde of opzichtige meubels.
 • Verlichting: Maak gebruik van natuurlijk licht en voeg warme verlichting toe om de sfeer te versterken. Kies bijvoorbeeld voor dimbare lampen of kaarsen.
 • Accessoires: Voeg enkele gezellige accessoires toe zoals kussens, plaids en vloerkleden. Let erop dat deze accessoires de rustige en eenvoudige uitstraling van het interieur behouden.
 • Planten: Breng de natuur naar binnen met planten en bloemen. Kies voor eenvoudige potten en vermijd drukke prints of felle kleuren.
Door deze elementen te combineren, kun je een warm, gezellig en uitnodigend Scandinavisch interieur creëren. Hoe je dit precies in de praktijk zet, leggen we je graag uit in onderstaand voorbeeld.

Scandinavisch interieur woonkamer, zo pak je het aan!

Stel, je wilt graag een Scandinavisch interieur in je woonkamer creëren. Met onderstaande voorbeelden pas je deze stijl in no-time toe!

 • Kleur/ vloeren/wanden- en plafondpanelen: zorg voor lichte kleuren. Hier vind je de plafondpanelen, vloeren en wandpanelen in de bijpassende Scandinavische stijl. Daarnaast kan je deze lichte kleur toevoegen door een bank in een lichte pasteltint toe te voegen.

 • Materialen: Kies voor een houten salontafel en een lichte kleur vloer en voeg enkele wollen kussens of een zacht wollen plaid toe voor extra comfort en warmte.

 • Meubels: Kies voor een eenvoudige, minimalistische bank en fauteuils met strakke lijnen en ronde vormen. Om het Scandinavisch interieur helemaal tot leven te brengen, is het toevoegen van een houten boekenplank en een ronde bijzettafel ideaal voor extra opbergruimte en functionaliteit.

 • Verlichting: Maak gebruik van natuurlijk licht door de gordijnen open te houden en voeg warme verlichting toe zoals een staande lamp met een witte lampenkap.

 • Accessoires: Voeg enkele gezellige accessoires toe zoals een lichtgrijs vloerkleed en enkele kussens in pastelkleuren. Hang enkele kunstwerken aan de muur in zwarte lijsten.

 • Planten: Voeg enkele planten toe zoals een grote monstera of een paar kleine vetplanten in eenvoudige potten.

Door al de bovenstaande zaken toe te voegen, zijn we er bij laminaat.nl van overtuigd dat je een prachtige Scandinavisch interieur bekomt. Uiteraard dien je naast de woonkamer deze stijl door te trekken naar keuken en eventueel slaapkamer.

Voor verdere inspiratie raden we het medium Pinterest aan. Doordat je de verschillende foto’s bekijkt, krijg je nieuwe ideeën om jouw Scandinavisch interieur tot uiting te laten komen!

Scandinavisch interieur start bij Laminaat.nl

Zoals je ziet, bij laminaat.nl vind je alvast de basis om jouw interieur een Scandinavische look te geven. Bij laminaat.nl zijn wij dé partner voor vloeren/wanden- en plafondpanelen. Wens je gratis stalen? Of heb je behoefte aan advies op maat? Geen probleem! Contacteer ons en laten we starten aan jouw Scandinavisch interieur!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

 info@laminaat.nl