Laminaat afwerken bij de deur

Laminaat afwerken bij de deur

Fijkke Engels |

Je hebt een mooie laminaatvloer gekozen en je wilt deze zelf gaan leggen. Maar hoe zorg je ervoor dat het laminaat netjes aansluit bij de deur?

Dit is een vraag die veel doe-het-zelvers zich stellen. Het afwerken van laminaat bij de deur is namelijk een klusje dat wat extra aandacht en precisie vereist.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen. We leggen je graag uit hoe je laminaat kunt afwerken bij de deur, zodat je een strak en professioneel resultaat krijgt.

Hoe moet je laminaat leggen bij een deurpost?

Een deurpost is het kozijn waar de deur in hangt. Als je laminaat gaat leggen, moet je rekening houden met de ruimte die je nodig hebt tussen het laminaat en de deurpost.

Dit is belangrijk om te voorkomen dat het laminaat te strak komt te liggen doordat het laminaat kan uitzetten of krimpen door schommelingen in temperatuur en vocht.

De algemene regel is dat je ongeveer 1 centimeter ruimte moet houden tussen het laminaat en de deurpost.

Maar hoe werk je deze ruimte dan netjes af? Er zijn twee manieren om dit te doen: laminaat om de deurpost leggen of laminaat onder het deurkozijn leggen.

Laminaat om de deurpost heen leggen

De eerste manier om laminaat af te werken bij de deur is door het laminaat om de deurpost heen te leggen en vervolgens af te werken met een platte plint. Dit is een eenvoudige en snelle methode dat minder zaagwerk vereist.

Je legt het laminaat tot aan de deurpost en je tekent de vorm van de deurpost af op het laminaat. Vervolgens zaag je het laminaat uit volgens de afgetekende lijn, zodat het laminaat precies om de deurpost heen past. Hiervoor kun je een decoupeerzaag of een laminaatsnijder gebruiken.

Daarna leg je het laminaat op zijn plaats en werk je de naad tussen het laminaat en de deurpost af met een platte plint. Deze plint kun je vastlijmen of vastspijkeren aan de deurpost, zodat je een mooie afwerking tussen het laminaat en het deurkozijn krijgt.

Laminaat onder het deurkozijn leggen

Een andere manier om laminaat af te werken bij de deur is door het laminaat onder de deurpost te leggen. Dit is een iets moeilijkere en tijdrovendere methode, maar het geeft wel een strakker en mooier resultaat.

In dit geval zaag je een deel van de deurpost af, zodat het je laminaat er onder kan schuiven. Hiervoor heb je een handzaag of een multitool nodig.

Je legt een stuk laminaat op de vloer tegen de deurpost aan en je tekent met een potlood en lijn op de deurpost ter hoogte van de bovenkant van het laminaat. Dit is de lijn waar je de deurpost gaat afzagen. Vervolgens zaag je de deurpost af langs de getekende lijn.

Je kunt een stukje tape op de deurpost plakken om splinteren te voorkomen.

Daarna schuif je het laminaat onder de deurpost en werk je de naad af met een beetje kit. Zo krijg je een naadloze afwerking van laminaat bij de  deuropening.

Meten is weten!

Welke methode je ook kiest om laminaat af te werken bij de deur, het is belangrijk dat je goed meet en zaagt. Een kleine fout kan namelijk al snel leiden tot een lelijk resultaat of een beschadigd laminaat.

Zorg ervoor dat je altijd een rolmaat, een potlood, een winkelhaak en een zaag bij de hand hebt.

Meet alles nauwkeurig op en zaag zorgvuldig langs de afgetekende lijnen. Controleer ook regelmatig of het laminaat goed past en of er geen kieren of spleten zijn. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt van je werk.

Nog op zoek naar een nieuwe laminaatvloer?

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om zelf aan de slag te gaan met laminaat? Of ben je nog op zoek naar een nieuwe laminaatvloer die perfect past bij jouw interieur en wensen? Dan ben je bij Laminaat.nl aan het juiste adres.

Wij hebben een ruim assortiment aan laminaatvloeren van hoge kwaliteit en voor elk budget. Of je nu houdt van een klassieke, moderne, landelijke of industriële stijl, wij hebben het laminaat dat je zoekt.

Bovendien profiteer je bij ons van scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende service. Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog je nieuwe laminaatvloer bij Laminaat.nl en geniet binnenkort van een prachtige vloer in je huis!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen