Hoe lang duurt laminaat leggen?

Hoe lang duurt laminaat leggen?

Mart Faassen |

Je wilt een nieuwe vloer in je huis, maar je hebt geen zin om lang te wachten op het resultaat. Je hebt daarom gekozen voor laminaat, omdat het een mooie, duurzame en betaalbare optie is, en het doorgaans eenvoudig is om een laminaatvloer te leggen.

Maar hoe lang duurt het eigenlijk om laminaat te leggen? Is het een klusje dat je in een dag kunt doen, of moet je er meerdere dagen voor uittrekken? We geven je antwoord op deze vragen en meer, en geven je tips om de tijdsduur te verkorten.

Hoe lang duurt het leggen van laminaat?

Het leggen van laminaat duurt gemiddeld 1 dag, maar kan sterk verschillen per project. De totale tijdsduur hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals de grootte van de ruimte, de vorm van de ruimte, de kwaliteit van het laminaat, de ervaring van de legger en de voorbereiding van de ondergrond.

Hoewel het leggen van het laminaat zelf niet lang duurt, zal het afzagen en doorleggen van het laminaat voornamelijk tijd in beslag nemen. We raden aan om de klus met twee personen uit te voren, waarbij één persoon het laminaat zaagt en de ander het laminaat legt.

Welke factoren hebben invloed op de tijdsduur?

Zoals gezegd, zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de tijdsduur van het leggen van laminaat. Hieronder hebben we alle factoren op een rijtje gezet:

  • Staat van de ondervloer
  • Type en staat van de tussenvloer
  • Legmethode van het laminaat
  • Hoeveelheid vierkante meters
  • Aanwezigheid van obstakels
  • Gekozen randafwerking
  • Aantal personen dat helpt bij het leggen
  • Complexiteit van het patroon of ontwerp
  • Kwaliteit van het laminaat
  • Nabewerkingen

Maak een legplan om de tijdsduur te verkorten

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om het leggen van laminaat. Om de tijdsduur te verkorten, kun je het beste van tevoren een legplan maken.

Een legplan is een schets of een tekening van de ruimte, waarin je aangeeft hoe je het laminaat wilt leggen, waar je begint en eindigt, en waar je eventueel moet zagen. Zo kun je efficiënter te werk gaan en voorkom je dat je halverwege vastloopt of moet improviseren.

Ook is het verstandig om van tevoren de ruimte op te meten, te noteren welke gereedschappen je nodig hebt, welke extra materialen er nodig zijn en een schatting te maken van hoe lang elke stap in beslag zal nemen. Noteer al deze zaken in een duidelijk legplan.

Hoe lang het duurt om een laminaat vloer te leggen hangt af van het soort laminaat

Het type laminaat dat je kiest, kan ook van invloed zijn op de tijd die nodig is voor installatie. Dikkere laminaatplanken met een eenvoudig kliksysteem kunnen sneller te installeren zijn in vergelijking met dunner laminaat met complexere installatievereisten.

Voor verdere informatie over het leggen van laminaat en om het perfecte laminaat voor jouw ruimte te vinden, bekijk ons uitgebreide assortiment aan vloeren. Bij Laminaat.nl kun je rekenen op de hoogste kwaliteit laminaatvloeren die je binnen no time zelf kunt leggen.

Je vloer door ons laten leggen?

vloer laten leggen

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen