8 redenen waarom je moet kiezen voor een SPC vloer of wand

waarom kiezen voor een spc vloer of wand

Wouter Touw |

Denk je eraan om een nieuwe wand te plaatsen in je badkamer of kan de vloer van je slaapkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Kies dan voor SPC panelen. SP-wat? Wel, Stone Polymer Composite, of kortweg SPC.

Het is een duurzame en stabiele plaat die een stuk beter presteert dan heel wat andere materialen, zeker in een warme en natte omgeving. SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak.

Enkele voordelen van SPC zijn onder meer de kosteneffectiviteit en waterdichtheid. Wij geven je graag 8 praktische redenen waarom SPC steeds populairder wordt en dus ook voor jou de ideale oplossing is.

Wat is een SPC vloer

Een SPC vloer bestaat voornamelijk uit kalksteen en is aangevuld met een klein beetje PVC, gerecycled materiaal en additieven. Dankzij de unieke eigenschappen van SPC kan de vloer zowel in de badkamer als slaapkamer of keuken worden geplaatst. Bovendien heeft de SPC vloer nog tal van andere voordelen. Ontdek ze hieronder.

1. Stabiliteit van SPC

De dimensionele stabiliteit van SPC platen is uitzonderlijk goed. De rigide kern zorgt ervoor dat het slag- en indrukbestendig is, geschikt om overal binnenshuis te worden geïnstalleerd.

2. Kern met een hoge dichtheid

De op kalksteen gebaseerde composietkern met hoge dichtheid geeft het paneel zijn stevigheid. De panelen en tegels kunnen vaak direct op het bestaande oppervlak (bijvoorbeeld over oude tegels) worden aangebracht.

Zwevend met een dunne ondervloer of verlijmd. Door de beperkte dikte van de plaat is SPC uitermate geschikt voor renovaties. Onze Vinyluxe en Aqua Click Tiles hebben een dikte van 4mm.

3. Superieur oppervlak van SPC panelen

SPC producten zijn beschikbaar in heel wat verschillende afmetingen en decors. Zowel Aqua Step panelen in houtlook als betonlook vind je terug in ons assortiment. Dankzij de oppervlaktestructuren en high-definition folies kan je ze haast niet onderscheiden van echte natuurlijke panelen en tegels.

Bovendien biedt het vinyloppervlak een verbeterde bescherming tegen slijtage en krassen dankzij zijn taaie, transparante slijtlaag. Nog een voordeel: SPC-vloeren zijn warm en stil.

4. SPC is ideaal voor elk klimaat

Doordat de panelen 100% waterproof zijn en een goede weerstand bieden tegen zowel warm als koud, is SPC het ideale product voor elke kamer. De platen vertonen geen kromtrekken of vervorming, krimpen wordt tot een minimum beperkt (<0,002%). Bovendien remt SPC de groei van oppervlakteschimmels en meeldauw, waardoor het een ideaal product is voor badkamers en andere natte ruimtes.

5. SPC is gemakkelijk te installeren

Met een sterk en gemakkelijk te verbinden 4-zijdig kliksysteem zijn SPC tegels en panelen zeer eenvoudig te plaatsen. In tegenstelling tot keramische tegels is voor de installatie geen vakman vereist. Er is geen speciaal gereedschap nodig: snij met een stanleymes en breek het als een gipsplaat.

Je kan dus heel eenvoudig zelf aan de slag. Lees er meer over in onze blog: SPC vloer leggen: dat doe je zo.

Bovendien is SPC compatibel is met vloerverwarming, een uitstekende keuze voor thuis en op kantoor dus. Wil je meer info over SPC en vloerverwarming? Lees dan onze blog‘Is SPC vinylvloer of PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?’.

6. SPC is brandvertragend

SPC-vloeren zijn brandvertragend en kunnen kortstondig temperaturen tot 75°C weerstaan.

7. SPC is duurzaam en milieuvriendelijk

SPC-producten zijn 100% recyclebaar en vrij van schadelijke emissies. Het productieproces is circulair, er is geen afval en het is schoon omdat er geen uitstoot is. Er wordt geen gebruik gemaakt van formaldehyde in het productieproces. Met de panelen draag je dus ook een steentje bij aan het milieu!

8. Kosten efficiëntie

De superieure eigenschappen van SPC-vloer- en wandpanelen zijn verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs dan alternatieven zoals PVC- en LVT-producten. Tel daarbij het gemak van verwerking, dan is SPC de ideale keuze voor professionals en doe-het-zelvers.

Heb je nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen