Altijd persoonlijk betrokken

Gratis verzending vanaf €550,-

Spijt van PVC vloer

pvc vloer spijt

Mees Vermolen |

 Het kiezen van een vloer is een belangrijke beslissing voor je woning. Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer vanwege de duurzaamheid en het moderne uiterlijk. Toch kan het gebeuren dat je achteraf spijt krijgt van deze keuze.

Misschien voldoet de vloer niet aan je verwachtingen, zijn er onverwachte problemen opgetreden, of merk je dat de uitstraling niet goed aansluit bij je interieur.

In deze blog bespreken we veelvoorkomende oorzaken van spijt na de aanschaf van een PVC vloer en geven we tips over wat je kunt doen als je spijt hebt van je PVC vloer.

Goedkoop is duurkoop

Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een PVC vloer is dat men vaak verleid wordt door een lage prijs. Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' is hier zeker van toepassing. Hoewel PVC vloeren bekendstaan om hun duurzaamheid, zijn de goedkopere varianten vaak van mindere kwaliteit. Dit kan leiden tot problemen zoals slijtage, krassen op de PVC vloer of verkleuring van het PVC na een korte periode van gebruik.

Wanneer je in eerste instantie kiest voor een goedkopere optie, kan het zijn dat je uiteindelijk meer geld kwijt bent aan onderhoud of zelfs vervanging. Dit is een van de redenen waarom veel mensen spijt krijgen van hun PVC vloer.

PVC vloer niet passend bij de ruimte

Elke ruimte in je huis heeft specifieke eisen, en een PVC vloer past niet altijd even goed bij elke omgeving. Een veelvoorkomende klacht is dat de vloer bijvoorbeeld te kil aanvoelt in ruimtes zoals de slaapkamer of woonkamer. Daarnaast kan de uitstraling van een PVC vloer soms te steriel of industrieel zijn, wat niet altijd aansluit bij de sfeer die je wilt creëren.

Lees ook: PVC vloer in de woonkamer

In vochtige ruimtes zoals de badkamer kan PVC weliswaar waterbestendig zijn, maar er zijn betere alternatieven zoals PVC tegels. Deze mismatch tussen de vloer en de ruimte zorgt er vaak voor dat mensen spijt krijgen van hun keuze voor een PVC vloer.

PVC vloer zelf gelegd

Het zelf leggen van een PVC vloer lijkt een aantrekkelijke manier om kosten te besparen. Toch onderschatten veel mensen de complexiteit van het correct plaatsen van deze vloeren. PVC vloeren vereisen een egale ondergrond zoals beton, nauwkeurige plaatsing en specifieke technieken om problemen zoals bubbels, scheuren of loslatende naden te voorkomen.

Wanneer je de vloer zelf legt zonder voldoende kennis of ervaring, kan het resultaat teleurstellend zijn, met name wanneer je zelf een plak PVC vloer gaat leggen.

Dit leidt vaak tot frustratie en spijt, vooral wanneer de PVC vloer na verloop van tijd loslaat, begint te verslijten of beschadigen. Het inschakelen van een professional voor de installatie kan dit soort problemen voorkomen.

Milieu- en gezondheidsproblemen

PVC vloeren worden vaak geprezen om hun duurzaamheid, maar er is ook een keerzijde. PVC is een kunststof die gemaakt wordt van schadelijke chemicaliën zoals weekmakers en andere toevoegingen. Deze stoffen kunnen bij sommige PVC producten vrijkomen en schadelijk zijn voor zowel het milieu als je gezondheid.

Daarnaast is PVC lastig te recyclen, wat een negatieve impact heeft op het milieu. Mensen die zich hier later van bewust worden, kunnen spijt krijgen van hun keuze voor een PVC vloer, zeker als ze waarde hechten aan duurzaamheid en milieuvriendelijke woonoplossingen.

Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een vloer niet alleen te kijken naar prijs en uitstraling, maar ook naar de ecologische en gezondheidsaspecten.

Wat te doen bij spijt van je PVC vloer?

Als je spijt hebt van je PVC vloer, is het goed om te weten dat er verschillende oplossingen zijn om je interieur toch weer naar wens te maken. Of je nu tijdelijk iets wilt veranderen of een meer permanente oplossing zoekt, er zijn genoeg mogelijkheden om van je vloer een ruimte te maken waar je weer tevreden mee bent.

Hieronder bespreken we enkele creatieve en praktische manieren om om te gaan met spijt van je PVC vloer.

Je PVC vloer verven

Een creatieve oplossing voor het verbeteren van de uitstraling van je PVC vloer is het verven ervan. Hoewel dit niet altijd de eerste optie is waar mensen aan denken, kan het een groot verschil maken.

Door je PVC vloer te verven, kun je de PVC kleur en uitstraling volledig aanpassen aan je huidige interieurwensen. Dit is een relatief goedkope manier om een vloer te vernieuwen zonder deze volledig te vervangen.

Het is echter belangrijk om de juiste verf en technieken te gebruiken die geschikt zijn voor PVC, zodat de verf goed hecht en langdurig blijft zitten.

Tijdelijke vloerbedekking

Als je niet tevreden bent met je PVC vloer, maar geen grote aanpassingen wilt maken, kan tijdelijke vloerbedekking een praktische oplossing zijn. Denk hierbij aan het gebruik van vloerkleden of tapijttegels. Deze kunnen eenvoudig over de PVC vloer worden gelegd om de uitstraling van de ruimte te veranderen en meer warmte en comfort toe te voegen.

Het voordeel van tijdelijke vloerbedekking is dat je de onderliggende PVC vloer intact laat, terwijl je toch een totaal andere sfeer kunt creëren in je interieur. Bovendien kun je gemakkelijk wisselen van stijl of kleur wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voeg kleur en textuur toe met decor

Een andere manier om spijt van je PVC vloer te verlichten zonder de vloer zelf te veranderen, is door te spelen met het interieur decor. Door het toevoegen van kleurrijke accessoires zoals kussens, gordijnen en kunstwerken kun je de aandacht afleiden van de vloer en een nieuwe balans creëren in de ruimte.

Daarnaast kun je texturen toevoegen, zoals zachte plaids of geweven tapijten, om de ruimte meer diepte en warmte te geven. Het aanpassen van je decor kan een grote impact hebben op de algehele sfeer, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen of de vloer hoeft te vervangen.

Experimenteer met de meubel indeling

Een verrassend effectieve manier om spijt van je PVC vloer te verminderen, is door de indeling van je meubels te veranderen. Door de meubels anders te plaatsen, kun je de focus in de ruimte verleggen en het uiterlijk van de kamer opfrissen. Dit geeft je niet alleen een nieuwe kijk op je interieur, maar kan er ook voor zorgen dat de minder gewenste kenmerken van de PVC vloer minder opvallen.

Probeer verschillende indelingen uit en kijk hoe de ruimte zich aanpast aan de nieuwe opstelling. Soms kan een simpele verandering in de positionering van meubels al een wereld van verschil maken.

Laat Laminaat.nl je helpen met een alternatief

Heb je spijt van je PVC vloer en overweeg je een vervanging? Laminaat.nl biedt een breed assortiment aan alternatieven die passen bij jouw wensen en interieur. Of je nu op zoek bent naar laminaat, houten vloeren of andere duurzame opties, ons deskundige team staat voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte vloer.

Bij Laminaat.nl ben je verzekerd van hoge kwaliteit PVC vloeren tegen scherpe prijzen, met de service die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Laat ons je begeleiden naar een vloer waar je jarenlang tevreden mee zult zijn.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen